torstai 22. marraskuuta 2018

Kuulumisia ja kahvipaikkoja

Moikka kaikille lukijoille!

Lukukausi on melkein lopuillaan, miten nopeasti tämä aika täällä meneekään! Koulutyöt, tapahtumat, tentteihin lukeminen ja salilla käynti pitää edelleen kiireisenä. Olen iloinen voidessani sanoa, että nautin arjestani täällä. Ihan alusta asti koin viihtyväni Tallinnassa todella hyvin ja se tunne minulla on edelleen!

Tallinnan yksi monista kauniista auringonlaskuista

Viime aikoina olen käynyt kääntymässä Suomessa hieman useammin. Olen käynyt muun muassa moikkaamassa kavereita ja hoitelemassa asioita siellä. Pari päivää sitten yhdistin Suomen vierailuun myös seminaarin. Helsingin YK-nuoret järjestivät yhteistyössä Helsingin yliopiston urapalveluiden kanssa työelämätapahtuman, joka kantoi nimeä Uramahdollisuudet YK:ssa. Tapahtuma oli suunnattu kaikille kansainvälisestä urasta kiinnostuneille opiskelijoille. Puhujina tapahtumassa oli Ulkoministeriön kansainvälisistä rekrytoinneista vastaava suurlähettiläs, YK-rekrytointien vastuuvirkamies Ulkoministeriöstä, Yritysvastuuasiantuntija Suomen UNICEFilta sekä Avustaja Ulkoministeriön henkilöstön kehittämis- ja työhyvinvointiyksiköstä, jolla on kahdeksan vuoden kokemus töistä YK:ssa. Jokaisella puhujalla oli oma mielenkiintoinen tarina kerrottavana, he vastasivat yleisön kysymyksiin ja antoivat käytännöllisiä vinkkejä. Näin alkuvaiheessa olevana opiskelijana kaiken uuden informaation kerääminen on hyödyllistä ja palkitsevaa. Auttaa varmasti myöhemmin, kun on alusta asti pitänyt silmät ja korvat auki kaikenlaisille mahdollisuuksille. On kiva, kun pystyy monesti hyödyntämään myös muun muassa Helsingin päässä järjestettäviä tapahtumia ja käyttää niitä osana omaa tiedonhankintaa. Alla muutama kuva alkuviikon Helsingin pikavisiitiltä.

Uramahdollisuudet YK:ssa
Aina yhtä tunnelmallinen Helsinki

Joulu tekee tuloaan Suomenlahden toisellakin puolella

Matkat kotimaahan taittuvat varsin leppoisasti laivalla. Kun terminaalit ja laivat tulevat tutuiksi, huomaa miten nopeasti ja helposti Tallinnasta pääsee takaisin Suomeen, jos tarve vaatii. On ollut hauska huomata, kuinka lähes joka laivamatkalla olen tutustunut johonkuhun uuteen opiskelijaan yliopistostamme! Laivamatkat yhdistää, mutta niitä pystyy hyödyntämään myös opiskelua ajatellen.

Kerroin viime postauksessa kertovani eri kahvi/ruokapaikoista, voisin sivuuttaa niitä tässä. Hyvä ruoka, parempi mieli. Tallinnassa on paljon hyvällä hinta-laatusuhteella varustettuja ravintoloita. Oikeissa paikoissa hintatasoero on selvä Suomeen verrattuna. Koulun kirjaston lisäksi monissa kahviloissa on mukavaa ja tunnelmallista opiskella yhdessä tai yksin. Vanhakaupunki ja Rotermannin alueen ruoka- ja kahvipaikat ovat muodostuneet omiksi lemppareiksi.Tämä Rotermannin alueella sijaitseva pienehkö leipomo/kahvila on yksi suosikeistani. Paikanpäällä valmistetut korvapuustit ja laadukkaat kahvit vievät kielen mennessään!

Vanhassakaupungissa on ruokapaikkoja moneen makuun. Tässä teimme yhdessä koulutehtäviä herkullisen ruoan siivittämänä. 

Tämä vanhankaupungin porttien lähettyvillä sijaitseva tunnelmallinen maalaishenkinen kahvila/ruokapaikka on yksi suosikeistani! Paikka on hyvin suosittu myös muiden asukkaiden ja turistien keskuudessa ja syystäkin! Herkullisten leivonnaisten lisäksi paikanpäällä on mahdollista syödä täyttävämpääkin ruokaa.

Tämä kaupungin keskustasta löytyvä suosikkipaikka vetää nautiskelijoita puoleensa. Paikan sushit ja tempurat ovatkin ihan "6/5".

Ulkonäkö saattaa pettää... Näiden ihanien suklaaherkkujen takaa paljastui odottamaton yllätys, jokainen herkku oli terästetty Viron luultavasti tunnetuimmalla tuotemerkillä, Vana Tallinn liköörillä. Turistimoka, kun ei osannut lukea vironkielistä ruokalistaa tarpeeksi hyvin... heh.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti