tiistai 9. helmikuuta 2016

Rakennekynnet, ripsienpidennykset tai kampaajalle Tallinnassa?


Ripset: Cenely Ripsmed

Moikka!
Vuosi 2016 käyntiin Tallinnan Tallaajien osalta kanssa. Mun edellinen postaus Tallinnan kauneuspalveluista keräsi yllättävän monta lukukertaa niin ajattelin vähän päivitellä sitä postausta kun on tullut kokeiltua uusia paikkoja tässä sen jälkeen.

Faktahan on, että Tallinnan kauneuspalvelut ovat usein huomattavasti edullisempi verrattuna Suomen hintoihin. Hintaero korostuu erityisesti rakennekynsissä ja ripsien pidennyksissä. Tein pikaisen googlettelun Helsingin hintoihin ja rakennekynsien hinnoissa oli siellä kyllä aika isoja eroja, halvin mitä nopealla vilkaisulla löytyi oli 50 e uudet kynnet ja 30e huolto, mutta suurin osa oli kyllä, että uudet kynnet +80e ja huolto +60e. Ripsienpidennysten hinnat taas menevät ihan omissä sfääreissään Suomessa. Volyymiripset kustantavat helposti yli 120 euroa ja huoltokin yli 70 euroa. Opiskelijabudjetilla ei kyllä olisi noihin oikein mahdollisuutta. Noissa hinnoissa on tietysti huomioitavaa, että katsoin ammattilaisten hintoja. Opiskelijat tekevät varmasti halvemmalla, mutta esim. ripsienpidennyksissä tämä kyllä näkyy sitten myös lopputuloksessa.

Mutta sitten asiaan eli niihin paikkoihin, mitkä olen havainnut hyviksi Tallinnassa! Olen itse kokeillut näitä paikkoja, tai sitten joku kavereistani on käynyt kyseisessä paikassa ja olen todennut lopputuloksen hyväksi.

Ripsien pidennykset:

Mun räpsyt vuosi sitten.
Glash by Riina
Oma suosikki ripsiteknikkoni on Riina. Ainoa huono puoli hänessä oli, että monen muunkin mielestä hän oli todella taitava ja jouduinkin vaihtamaan paikkaa koska en saanut enää aikoja. Kävin viimeksi noin vuosi sitten Riinalla ja fully booked on nainen edelleen. Hän ei tee kuin vakioasiakkaille ripsiä, mutta aina on kiva ihailla hänen tekemiään ripsiä. Näissä ripsissä näkyy oikeesti intohimo omaan alaan ja jatkuvaan kehittymiseen.

Hypervolyymit eli nää ei todellakaan ole mitkään arkipäivän ripset mutta silti upeat!
Rakastuin näihin #messylook ripsiin! Näyttävät, mutta silti luonnolliset.


Riinan jälkeen aloin käymään Cenelillä. Olin myös näihin ripsiin tosi tyytyväinen. Pysyvyys oli loistava ja aikojakin oli hyvin saatavilla. Postauksen alussa on kuva Cenelin mulle tekemistä volyymiripsistä :)

Kun Ceneli jäi kesällä lomalle jouduin nopealla aikataululla etsimään uuden paikan ja päädyin Ursula Ilustudioon Hedelle. Täällä paikassa käy myös muutama muu suomalainen meidän koulusta. Oikein kiva paikka tämäkin! Plussaa tälle paikalle erityisesti siitä, että Hede käytti sellaisia pienempiä lappuja silmien alla (onko niille joku fiksumpi sana olemassa? :D). Mulle tää oli tosi jees, koska ne laput on aina vähän ärsyttäny mun helposti kuivuvia silmiä ja näiden kanssa ei ollu mitään ongelmia! Tälle paikalla plussaa myös siitä, että niillä on saatavilla sitä allergialiimaa tai mitä onkaan ainakin kun tiedustelee ennakkoon asiaa. J

Ripsienpidennysten hintataso on Tallinnassa yleisesti uudet ripset n.50 e ja huolto 30-40 e. Ja koskee siis volyymiripsiä (en oikeen ymmärrä miksi kukaan ottaa niitä klassisia enää, kun nämä on kevyemmät, näyttää paremmalta ja pysyy paremmin).

Tällä hetkellähän mulla ei oo ripsienpidennyksiä ollenkaan. Ei oo itseeasissa ollu viime elokuun jälkeen. Päätin luopua niistä, koska ne tuntui ärsyttävän mun silmiä öisin nukkuessa. Noh, puolen vuoden jälkeen voin todeta, että ei ne ärsyttäneet, mun silmät vaan aina kuivaa öisin, oli ripsiä tai ei. Myös mun omat ripset oli ihan täydellisessä kunnossa ripsienpidennysten poistamisen jälkeen (vaikka tosiaan nypinkin viimeiset ripset itse pois hehe). Tän kirjoittelun lomassa tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan ripset takaisin ja bookasin ajan ensi viikon tiistaille Cenelille :D

Rakennekynnet:

Mä päädyin rakennekynsiin, koska meni hermot töissä kun normi kynsilakka ei pysynyt yhtään ja kynnet lohkeili koko ajan. Mietin paikkaa minne menisin hetken aikaa ja päädyin ND-Nails  -nimiseen paikkaan. Paikka oli täysin tuntematon minulle, mutta varasin ajan kynsiteknikolle, jolla luokkakaveri oli käynyt ennen Nail-Spa:ssa. Kaveri oli ollut tosi tyytyväinen kyseisen henkilön tekemiin kynsiin ja niin oon kyllä mäkin ollut! Mulla on nyt ollut lokakuusta lähtien kynnet ja tuntuis tosi oudolta luopua näistä. Musta kynnet kuuluu olla laitetut ja on kiva kun nää pysyy siisteinä 3-4 viikkoa huollosta. Itse käyn tuolla paikassa Annalla ja mun kynsimakua vois kuvailla vähän tylsäksi. En haluu oikeen mitään ihmeellistä ikinä, vaan aika perusjutuilla mennään. Huolto maksaa mulla n. 25 e ja uudet kynnet oli 35 e pintaan.  Tää paikka ei olo ihan keskustassa mutta tosi helppo on julkisilla mennä (itse asun Kristiinessä, niin mulla tähän on matkaa vaan kaks bussipysäkkiä). Tämän paikan Facebook-sivut on melkolailla venäjänkieliset, mutta hyvin sieltäkin englanniksi vastattiin kun laitoin viestiä ensimmäisen kerran ;) 

Flunssaa ja uusia kynsiä.
Kynnet: Anna Solovjova
Kynnet: Anna Solovjova
Kynnet: Anna SolovjovaMuita hyväksi havaittuja kynsimestoja on jo edellä mainittu Nail Spa . Tän paikan ongelma ja etu on se, että siellä on paljon tekijöitä. Joukosta löytyy taitavia, mutta myös muutama ei ihan niin taidokas (laadunvaihtelua siis tapahtuu aika paljon). Tätä paikkaa käyttää aika moni suomalainen ja myös suomenkieliset nettisivut löytyy.

Kolmas paikka missä käy useampi luokkakaveri, on Indigo Studio keskustassa. Tosi kauniita kynsiä tekee kanssa täällä, ainoa ongelma taitaa olla aikojen saatavuus suositulla tekijällä.

Kampaamot:

Itse en ole vielä 1.5 vuoden asumisen jälkeen käynyt kertaakaan kampaajalla Tallinnassa :D käyn edelleen mun luottokampaajalla Jyväskylässä <3 mutta seuraavia paikkoja suosittelen kaverien kokemusten kautta:


Pikk 40: Monen suomalaisen tuttu ja turvallinen valinta. Laatukin on yleensä ollut erittäin hyvä, pari floppia lukuunottamatta. Täällä onnistuu myös juhlakampaukset, joita moni onkin käynyt ottamassa esim. vuosijuhlaan.

Jem: Täällä on kans luokkakaveri käynyt ja ollut tosi tyytyväinen. Paikka on keskustan vieressä kävelymatkan päässä. Paikalla on vironkieliset nettisivut, mutta tosi selkeät niin yhteydenotto onnistuu, vaikka viro ei ihan taittuisi.


Jollekin saattaa tulla mieleen, että miten ottaa yhteyttä paikkaan, jolla ei ole nettisivuja vain pelkkä Facebook? Helppo ratkaisu, kirjoita viesti siellä Facebookissa. Varsinkin pienillä paikoilla ei ole yleensä virallisia nettisivuja, vaan yhteydenotto tapahtuu soittamalla tai Facebookin välityksellä. En tykkää yhtään soittaa minnekään, koska vastapuolen kielitaidon tasosta ei ole varmuutta, mutta sen takia onkin helppo kirjoittaa. Itse olen tällä tekniikalla varannut kaikki ripsi- ja kynsihuollot täällä, ja hyvin on vastattu kun olen aina englanniksi kirjoittanut.


Loppuun vielä yksi asia. Monesti kun porukka kyselee kauneudenhoitopaikoista Tallinnassa niin kuulee kysymyksen ’PUHUUKO NE SUOMEA SIELLÄ???’. Älkää pliis ikinä kysykö tollasta asiaa esim multa, saan koko kysymyksestä ihottumaa. Jos tuut Tallinnaan, niin voit puhua Suomea a) laivassa b) terminaalissa c) superalkossa d) mikäli asiakaspalvelijalla on nimilappu ja siinä lukee, että puhuu myös Suomea. Muuten englantia kiitos hei. Väittäisin, että jokainen alle 45-vuotias suomalainen osaa englantia sillä tasolla, että pärjää kampaajan kanssa tai kynsihuollossa englannilla. Kyse ei kuitenkaan ole mistään rakettitieteestä. Ja tämä koskee kyllä ihan yleisesti turisteja Tallinnassa. Vinkkinä vaan, että virolaisista melko harva tosiaan puhuu enää suomea niin kannattaa jättää ne elämäntarinat kerrottavaks jollekin muulle kun siinä Rimin kassalla istuvalle Igorille.

Ivy <3 uusia kokemuksia ei saa ellei niitä hanki ;)
Viimeiseksi kuva, joka liittyy Ennin seuraavaan kirjoitukseen. Mä palailen koneen ääreen seuraavan kerran sitten taas reilun kuukauden päästä. Tsau!

-Sara3 kommenttia:

 1. Itse kävin jalkahoidosssa joulunalla Tallinnassa ja ainakin omallekohdalle osui nuori naiskosmetologi joka ei pukahtanut sanaakaan englantia, vaikka kuinka yritin small talkata :D. Suomi/Viro sekoituksella oli mentävä :D Samaan törmäsin Reval sportin tiskillä. Englannilla aloitin, mutta suomeen oli siirryttävä että saatiin yhteisymmärrys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täytyy myöntää että oon jakanut ton saman kokemuksen Reval sportilla kun ei ole ollut niitä nuorimpia mimmejä respassa :D mut sanotaan näin, että koen kohteliaampana aloittaa aina englannilla. Jos vastapuoli osaa suomea niin kyllä se yleensä ilmi tulee aika nopeasti, koska suomalaiset tunnistetaan aika hyvin täällä. Vanhemmat virolaiset 45 vuotiaasta eteenpäin osaa täällä yleensä vähän huonosti englantia ja silloin usein sotkevat suomea sen mitä osaavat niin viron sekaan.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista