tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tallinnan ravintolavinkkejä

Heissan!

Päädyin kuitenkin nyt sitten kirjoittelemaan Tallinnan ravintolavinkeistä, nämä kun voivat monelle tulla keväisessä Tallinnassa tarpeeseen! :) 

Tallinnassahan on useita aivan mielettömiä ravintoloita ja onkin ravintolakaupunkina mielestäni paljon parempi kuin Helsinki. Siksi onkin sääli, että kun suomalaiset turistit tänne tulevat (noh yleensä viinanhakureissulle) niin he marssivat joko Amarilloon tai johonkin ravintolaan keskelle pääturistialueen tungosta. Tässä siis vinkkinä omia suosikkejani Tallinnan ravintoloista:

1. Rataskaevu 16
Kuva täältä
Rataskaevu 16 on tämän vuoden löytöjäni jonne astuimme kavereideni kanssa oikeastaan vahingossa sisään kuullessamme, että Von Krahli Aedissa (joka sijaitsee naapurissa) ei ollut tilaa. Todella loistava palvelu sekä mukavan kotoisa tunnelma hyvän ruuan lisäksi! 

2. F-Hoone
Kuva täältä
F-Hoone oli ehdottomasti yksi ensimmäisimpiä suosikeitani Tallinnassa. Mutkatonta ja edullista ruokaa Kalamajassa ja varsinkin illalla tehdashallin kaltaiseen tilaan rakennetusta ravintolasta löytyy mieletön tunnelma. 

3. Rucola
Kuva täältä
Uusin ravintolalöytöni Tallinnassa. Rucola on italialainen ravintola, joka tosin ei sijaitse keskustassa tai sen lähiympäristössä vaan lähempänä Tallinn University of Technologya. Täältä löydät kaupungin parhaat pizzat sekä kuulemma presidentti Ilveksen useasti lounastamasta!

4. Sfäär
Kuva täältä
Sfäär on ravintola joka voisi sisustuksensa puolesta löytyä Helsingin Punavuoresta. Ruoka on todella hyvää modernia pohjoismaista keittiötä ja vielä edukasta sekä pienenä bonuksena ravintolasta löytyy myös kauppa, jossa myydään skandinaavistyylisiä vaatteita. 

5. Von Krahli Aed
Kuva täältä
Täältä saat Tallinnan parasta juustokakkua jälkiruuaksi. Myös alku- ja pääruuat ovat hyviä, mutta jälkkärille kannattaa ehdottomasti muistaa jättää tilaa ;) 

6. Bocca
Kuva täältä
Bocca on yksi Tallinnan fine-dining ravintoloista ja omaa italialaisvaikutteisen keittiön. Ruoka on ollut hyvää, mutta hintataso fine-dining tyyliin on hieman korkeampi kuin muissa listallani olevissa ravintoloissa. Täällä ei opiskelijabudjetilla ole varaa syödä joka viikko (eikä kuukausikaan) :D

7. Hetk
Kuva täältä
Hetk on hyvä perusravintola! Täällä on hyvä käydä syömässä esimerkiksi lounasta tai krapulaburgeria aamupalaksi, mutta toimii loistavasti myös illallispaikkana.

Siinä siis suosikkini Tallinnan ravintoloista, toki paljon on vielä käymättä ja listalla olisi ehdottomasti ainakin Chedi, Neh ja Salt! Täältä voit käydä kurkkimassa myös 50 best restaurants in Estonia listaa - ja ai että mikä unelma olisi kun pääsisi käymään kaikissa! Pitää myös antaa pari linkkivinkki shoutoutia Spotted By Locals - Tallinn sivustolle sekä fellow suomalaisen opiskelijan Anninan blogiin! Annina on ainakin omasta mielestäni varsin kattavasti ehtinyt erikoisempiakin ravintoloita täällä Tallinnassa jo kiertää, joten lukaiskaapa ihmeessä sieltä lisää ravintolavinkkejä! :) 

Until next time,
Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti