keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uusi vuosi vanhassa kaupungissa

Uusi vuosi uusi alku
Vuosi 2014 pyörähtänyt käyntiin. Uutta vuotta voi pitää uutena alkuna. Uuden vuoden alkaessa on hyvä katsoa taaksepäin ja pohdia hieman menneitä (ei liikaa). Vuosi taaksepäin olin todella erilaisessa elämäntilanteessa vielä Suomessa. Vaan nyt puhaltaa uudet tuulet. Tuulet puhaltaa Tallinnan opiskelijalle välillä kovempaa, välillä ei ollenkaan ja tuntuu kuin pysyisi paikallaan. En olisi uskonut vuosi sitten olevani tässä tilanteessa. En silti kadu. Tallinnassa on mahtia.

Tuuli puhalsi kovaa ja toi aaltoja Viron rantaviivalle.

Muutama ystäväni Suomesta saapui ihmettelemään Tallinnan elämää ja uuden vuoden pirskeitä. Löysimmehän me tekemistä. Kävimme kaveriporukalla mm. Viron merimuseossa, jossa oli Titanic näyttely. Tietysti vierailimme myös paikallisissa syömässä ja juomassa hyvin. Kaikki ihmettelivät samaa; kuinka halpaa täällä on asua ja elää verrattuna esim. Helsinkiin.

Titanic näyttelyssä sai ottaa hassun kuvan =)

Uuden vuoden otimme vastaan Raekoja platsin joulutorilla. Torilla oli paljon ihmisiä ja lava jossa oli esityksiä ja laskettiin alaspäin kymmenestä. Vanhassa kaupungissa kun ei saa raketteja ammuskella niin läheiseltä Vapauden aukiolta (Vabaduse väljak)laukaistiin suurimmat raketit. Kaiken kaikkiaan uusi vuosi lähti hyvin käyntiin :)

Joulutorilta nähtiin myös Vabaduse väljak ilotulitukset

Se menneistä, nyt katse tulevaan. Kokeita tehtiin ja tehdään Tallinnassa paraikaa. Itse vietän tammikuusta suurimman osan aikaa Suomessa (tai mahdollisesti matkoilla). Näin tekee suurin osa opiskelijoista Tallinnassa. Etelä-Helsinkiin menen vain tekemään kokeita. Sain suoritettua tentit ennen joulua melko hyvin ja näin ollen tammikuulle jäi vain muutama. Helmikuun ensimmäinen viikko sitten alkaa taas uusi periodi joka kestää sitten kesälle. Samalla viikolla on myös TauSKIn järjestämä matka Turun Pikkulaskiaiseen. Tallinnasta Turkuun ja takaisin. Ystävänpäiväristeilyn taas järjestää NESU Tallinn. Tallinnasta Tukholmaan ja takaisin. Kansainvälistä toimintaa.
           Muutama ystäväni on tulossa Tallinnaan tällä ja seuraavalla viikolla tekemään kielikoetta, jotta haku ensi vuodelle menisi läpi. Ole sinäkin hereillä! Jos kysymyksiä hausta, mitä tahansa laita viestiä ja kysy. Jos kiinnostaa mutta et vielä uskalla kysyä käy selaamassa yliopistomme sivuja läpi: http://ttu.ee/en/ .

Lumeton "ilta"-aurinko 30.12.2013 Tallinnan parvekkeelta


Ensi kertaan
Erkka

1 kommentti: