torstai 8. marraskuuta 2018

Mitä hyviä puolia ulkomailla opiskelu antaa tulevaisuutta ajatellen?

Hei blogin lukijat,

Ajattelin tällä kertaa puhua ulkomailla opiskelun hyvistä puolista tulevaisuuden kannalta. Omat kokemukseni asiaan liittyen tulevat lähinnä vaihtovuodestani Yhdysvalloissa ja opiskelusta Tallinnassa.

Englannin kielen tärkeys korostuu yhä enemmän ja enemmän globalisoituvassa maailmassa. Työelämässäkin (tietenkin alasta riippuen) englannin kieli tulee hyödyksi, kun suurin osa suomalaisista yrityksistä asioi ja käyttää virallisena kielenä englantia. Historiallisestikin Suomi on aina ollut riippuvainen muista maista esimerkiksi maahantuonnin ja viennin takia, joten englannin osaaminen ja puhuminen tuo suuren edun tulevaisuuden kannalta. Samanlaista englannin kielen käytön varmuutta ei ehkä saa jos esimerkiksi opiskelisi omalla kotikielellään. Myös englannin kielen vahvuus luo työpaikka mahdollisuuksia esimerkiksi eurooppaan. Koulussa opiskeltavat asiat liittyvät Euroopan maihin, joka myös edistää ulkomailla muuttoa työn perässä.

Ihmissuhteet ovat ja aina tulevat olemaan suuri osa työelämää ja vapaa-aikaa. Koskaan ei voi tietää milloin toisen apua tarvitsee taikka milloin toinen tarvitsee sinun apua. Meidän lakiohjelmaan on tullut ihmisiä ympäri maailmaa, jopa Georgiasta asti. Ihmissuhteet työelämässä auttavat uusien mahdollisuuksien löytämisessä ja niistä ei ole koskaan haittaa. Urapolun raivaaminenkin muuttuu helpommaksi jos työnantaja on hyvä tuttu. Koulussa tutustuu uusiin ihmisiin, jotka tulevat erilaisista kulttuureista kuin mihin suomalaiset ovat tottuneet. Mielen avartaminen uusille ruuille, kielille ja käytänteille tuo myös omaan vapaa-aikaan kivan mausteen. Tämän takia, vaikka et ulkomaille haluisikaan opiskelemaan, niin suosittelen ainakin vaihtovuotta.

Yleensä (ainakin omalla kohdalla) ei osaa arvostaa miten hyvin asiat ovat ennen kuin ne lähtee pois. Oman perheen ja kotimaan arvostus nousee, kun maailmankatsomus avartuu. Silloin oppii ymmärtämään, että tässä maailmassa voisi mennä myös huonommin kuin miten kotona menee. En tällä kuitenkaan tarkoita, että täällä menisi jotenkin huonosti, sillä Tallinna tuntuu kuin Helsingiltä, mutta vaan eri kielellä.

Hetkessä eläminen ja heittäytyminen ovat hyviä tapoja tuoda elämään lisävirtaa. Ulkomailla opiskellessa tekee mieli tutkiskella uutta kotipaikkakuntaa ja melkein joka kerta jotain uutta löytyy. Oman mukavuusalueen jättäminen opettaa itsestään uusia puolia ja uusia kiinnostuksen kohteita.

Itsenäistyminen eli omien asioiden hoitaminen on aina ollut oma Akilleen kantapääni. Tallinnassa muutin ensimmäistä kertaa omilleen asumaan, kun lukion ja intin aikana se ei ollut järkevää. Kun äiti ei enään ole pitämässä kädestä ja tekemässä kaikkea puolesta, elämänkokemus karttuu. Erilaisiin tilanteisiin sopeutuminen muokkaa esimerkiksi sosiaalisia taitoja.

Ps. pitää muistaa ottaa enemmän kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti