keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Mitä arki Tallinnassa on ?

Moikka! Taas on kuukausi kulunut ja arki on alkanut rullaamaan ihan todenteolla. Mun kuukausi on ollut flunssanen ja opiskelun täyteinen; ekoja kokeita, esitelmiä, pitkiä päiviä, matikkapiirejä unohtamatta kuitenkaan viini-iltoja ja elokuvissa käymistä.

Alussa mulla ei oikeestaan ollu mitään ennakkokäsityksiä siitä, mitä opiskelu Tallinnassa tai ylipäätään yliopistossa pitää sisällään. Yliopistossa omalla panostuksella on suuri merkitys ja siksi jotku päivät saattaa olla 12-tuntisiakin. En kuitenkaan valita, koska asiat on mielenkiintosia ja omasta tahdostahan täällä ollaan.

Koulupäivä muodostuu luennoista ja/tai seminaareista (tunteja, joilla syvennetään viikon asiaa). Luennot TTU:ssa kestää puoltoista tuntia. Koulupäivien pituus vaihtelee tosi paljon ja yleistä on, että arkena ainakin yksi päivä on vapaa. Itsellä on vapaata aina tiistaisin ja joka toinen keskiviikko. Tämän ei kuitenkaan saa antaa hämätä; monesti tulee luettua ja valmistauduttua tuleville luennoille tai tehtyä rästihommia.  Muissa vapaissa väleissä arkena ainakin mun päivät täyttyy omatoimisesta opiskelusta; jotkut tykkää lukea yliopiston kirjastossa, itse suosin omaa työpöytää.

Voin sanoo, että pari ensimmäistä viikkoa oli kyllä yliopistossa yhtä kaaosta. Tilanne helpottuu siinä vaiheessa, kun oppii, miten pitää valmistautua luennolle ja miten luennolla kannattaa käyttää aikansa. Joissakin tapauksissa voi olla vaan parempi jäädä kotiin lukemaaan, koska luennoilla ei ole läsnäolopakkoa.

Koulun ja opiskelun lisäksi Tallinnaan arkeen liittyy paljon opiskelutapahtumia ja kavereita! Täällä saa kohtuullisen halvalla tehtyä kaikenlaista aktiviteettia; escape-room, ravintolaillallisia, elokuvalippua, kulttuuria. Tallinnassa mahtavaa on se, että ei yksinkertaisesti ole tylsää hetkeä! Toisaalta hyvään iltaan ei tarvita muuta kuin kourallinen kavereita ja jonkun kämppä; woltilla ruokaa, viinipullo ja kynttilöitä, en tiiä onko parempaa perjantai-iltaa olemassa. Välillä myös rankan koulupäivän jälkeen on kiva käydä vaikka ulkona syömässä.

Opiskelun, liikunnan, nukkumisen ja kavereiden välillä on hyvä varata aikaa myös vaan itselle. Oma valinta on aika usein netflix mutta voin lämmöllä suositella myös Viimsi spa- nimistä kylpylää noin 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta. Siellä pääsee kivasti pois keskustan kiirestä. Kylpyläosastolle lippu maksaa 10 euroa; kuusi erilaista saunaa ja porealtaat on aika luksusta kiireisen arjen keskellä. Sieltä saa kohtuullisella hinnalla myös erilaisia spa-hoitoja!

Loppuun tään kaiken vois tiivistää siihen, että arki Tallinnassa on kiireistä ja opiskelu vaatii paljon aikaa, mutta onneksi Tallinnan halvemman hintatason vuoksi täällä voi tehdä paljon muutakin. Loppuun vielä kuvia kuluneelta kuukaudelta.Nähdään taas ensi kuussa!

- Oona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti