torstai 25. lokakuuta 2018

Arki alkaa Tallinnassa

Arki on lähtenyt hyvin käyntiin Tallinnassa. Alussa tuli käytyä enemmän opiskelijatapahtumissa ja muissa illanistujaisissa, esimerkiksi ensimmäiset sitsit ovat nyt takanapäin. Tapahtumat ovat nyt kuitenkin vaihtuneet hetkeksi esitelmien tekoon, deadlineihin ja midterm testeihin. Opiskeluun on päässyt hyvin mukaan ja tehtäviäkin on ihan sopiva määrä näin ensimmäiseksi syksyksi. Luennoitsijat ovat mielenkiintoisia, erilaisia ja monipuolisia. Kaikilla on oma tyylinsä, joka tuo mukavaa vaihtelua koulupäiviin. On ollut myös ilo huomata kuinka vanhemmat opiskelijat ovat auttaneet mielellään, jos on tullut mieltä askarruttavia kysymyksiä kursseihin, tehtävien palautuksiin tai mihin tahansa muuhun liittyen!


Joskus on hyvä rikkoa totuttuja rutiineja, mutta tässä kohtaa syksyä olen alkanut jo kaipaamaan niitä. Tykkään kovasti rutiineista, ne tuovat tietynlaista turvaa ja lisäävät hallinnan tunnetta. Ensimmäisten viikkojen aikana kaikki oli luonnollisesti hakusessa. Bussipysäkillä seistiin aivan liian aikaisin, kaduilla etsittiin mapsin kanssa oikeita tapaamispaikkoja ja ulkona syöminen tuli tutuksi. Olen saanut myös suomivieraita luokseni kylään aktiivisesti ja heidän kanssaan on tullut kierreltyä monet hyvät ruoka- ja kahvipaikat, kerron niistä lisää myöhemmissä postauksissa.

Viime viikkojen aikana olen kuitenkin ottanut kiinni arkirutiineista. Kotona ruoanlaitto, pyykkien peseminen ja salilla käynti on tullut taas osaksi arkea. Itse olen edelleen tyytyväinen asuntoni sijaintiin, sillä kaikki on lähellä. Bussipysäkit, ruokakaupat, kahvilat ja sali ovat muutaman sadan metrin säteellä. Kaikki tämä tuo helpotusta arjen askareisiin.

Muutama viikko takaperin seisoimme kavereiden kanssa pysäkillä odottaen bussia, odotimme ja odotimme. Puolen tunnin jälkeenkään bussi ei kuitenkaan saapunut. Mietimme pitkään mistä johtuu, että yleensä varsin luotettava joukkoliikenne takkuaa. Syy kuitenkin selvisi, kun yksi meistä muisti, että tänä kyseisenä päivänä Paavi saapui Tallinnaan. Tämä tapahtuma sai tottakai paikallisen (joukko)liikenteen sekaisin. Tiet olivat siis suljettu ja bussi ei saapunut, joten yhteistuumin päätimme lähteä katsomaan Paavia. Kannattava päätös, sillä taas sai yhden hienon kokemuksen lisää!


Toinen mieleenpainuva tapahtuma viime viikkoina oli, kun koulullemme saapui Nasan astronautti! Tapahtuma oli suunnattu IT-opiskelijoille, mutta kaikki olivat tervetulleita kuuntelemaan. Heti kun sain tiedon tällaisesta tilaisuudesta, ilmoitin itseni kuuntelijoihin saman tien. Joskus pienenä kun olin kovastikin kiinnostunut astronautin ammatista, heh. Kokemuksena aivan mahtava! Miten hienoa oli tavata joku, joka on käynyt avaruudessa! Hän kertoi oman tarinansa, kuinka oli päätynyt kyseiseen työtehtävään, mitä työ pitää sisällään, mitä se vaatii sekä vastasi yleisön kysymyksiin. Yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista esityksistä, joita olen kuullut!
Syksyinen sää on vihdoin saapunut Tallinnaan ja ihanan raikas ilma sen mukana! Ulkona kävellessä huomaa, varsinkin näin syksyllä, merenrantakaupungille ominaisen piirteen. Voimakas tuuli on varsin usein jäädyttämässä kasvoja ja paljaita käsiä, onneksi nämä ovat vain pukeutumiskysymyksiä! Viime viikkoina olen löytänyt Kadriorgin puistosta itselleni ihanan ulkoilupaikan. Alla on muutama kuva vielä kyseisen puiston Wandering Lights 2018 tapahtumasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti