perjantai 19. lokakuuta 2018

Ajatuksia opiskelusta ja arjestaEnsimmäinen lukukausi on mennyt hurahtaen eteenpäin, ja fuksijuhlat ovat muuttuneet deadlineihin ja muutaman viikon päässä olevat midterm-kokeet jännittävät. Tähän mennessä läksyjen ja kokeiden taso sekä määrä on ollut sellaista mitä odotinkin. Joskus on enemmän kiire kuin seuraavalla viikolla.
Yliopisto opiskelu kokonaisuudessa on tähän mennessä ollut todella mieluisaa ja juuri sellaista kuin ajattelinkin että se on. Itseni mielestä koulumme opetus on laadukasta sekä korkeatasoista ja opettajat ovat kaikin puolin miellyttäviä. 

Näin alkuvaiheessa koko koulusta on jäänyt todella positiivinen kuva, ja en kadu hetkeäkään että päätin lähtemään opiskelemaan Tallinnaan. Itse koulurakennukseen tutustuminen vie aikansa, koulumme on todella iso kompleksi, kuten voitte alla olevasta kuvasta nähdä.
Ensimmäisten viikkojen jännitys on myös kadonnut, omat arkirutiinit ovat alkaneet muodostua uudessa kotimaassa. Kaiken uutuuden keskellä pitää kuitenkin hoitaa myös turvallisia ja tuttuja kotitöitä sekä kouluhommia. Pidän asunnostamme todella paljon minkä löysimme yhdessä kämppäkaverini kanssa, tärkeintä asunnossa on viime pelissä se, että se on hyvällä paikalla. Meidän asuntomme sijaitsee paikalla jolta pääsemme yhdellä bussi helposti koululle ja takaisin, ja kuitenkin meillä on kävelymatka keskustan sykkeeseen ja vanhaan kaupunkiin. Asuntomme on myös sellaisessa kunnossa että siinä on mukava asua. 

Tallinnaan kaupunkiin en ole vielä ehtinyt tutustua kovinkaan paljoa, mutta oman kotialueen kaupat ja reitit alkavat olla selvillä, ja opimme joka päivä hieman lisää kuinka liikkua julkisilla Tallinnassa. Julkiset ovat Tallinnassa todella helppokäyttöisiä ja ne tulevat tähän mennessä olevan kokemukseni mukaan yleensä aikataulussaan. Välillä busseissa on hieman liian täyttä mutta se taitaa olla ongelma missä tahansa kaupungissa. 

Syksyllä haluaisin päästä vielä enemmän kiertelemään Tallinnan keskustaa ja tutustumaan uusiin paikkoihin, kauppoihin ja palveluihin. Vanha kaupunki ja Rotemannin-kortteli ovat edelleen kaksi lempipaikkaani Tallinnassa.


Itse olen nyt syyskuussa käynyt melkein joka viikonloppu Suomessa mutta huomasin jatkuvan ylimenemisen rasittavan todella paljon. Olin aina alkuviikon väsynyt ja sitten oli taas aika lähteä yli seuraavana torstaina. Toiset opiskelijat ovat käyneet vähemmän ja toiset yhtä paljon kuin minäkin. 

Olen nyt päättänyt, että loppulukukauden otan vähän rennommin ja menen vaikka vain joka toinen viikonloppu Helsinkiin.  Sitten jää viikonloppuihin vähän aikaa myös tutustua Tallinnaan ja viettää aika opiskelukavereiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti