keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Mitä kaipaan Suomesta?

Heippa!
Kunnon talviset kelit (joskin aika kylmät) ovat jatkuneet jo monta viikkoa!

Tallinna opiskelukaupunkina on toiminut tähän mennessä erittäin hyvin. Kuitenkin,  mitä pitempään täällä viettää viikonloppuja ilman reissuja kotisuomeen, huomaa kaipaavansa jotain lahden toiselta puolelta. Tässäpä niitä muutama:

Salmiakki ja purkkirahka
Ruokatuotteista ensimmäisenä tulee ehdottomasti mieleen salmiakki. Prismasta ja Kaubamajasta löytää Suomestakin tuttuja pusseja, jossa saattaa vilahtaa mustia karkkeja, mutta valikoimaa ei käytännössä ole. Toinen asia jääkaapin puolella on virolaisten huippukeksintö, rahkatuubit. Kaikeksi onneksi Tallinnasta löytyy kaksi Prismaa, joista löytyy hyvin paljon samoja tuotteita kuin Suomesta, joten suuremmilta puutteilta vältytään.


Lenkkipolut
Okei, ehkä näin talvella ei ole kovin ajankohtaista valitella kunnon lenkkimaastojen puuttumista..  Asfaltilla ja liikennevaloihin jatkuvasti pysähtely ei jatkuvalla ole kovin motivoivaa, vaikka välillä pääsisikin juoksemaan jotain puistonlaitamaa pitkin. Kadriorgia lukuun ottamatta en ole ainakaan itse törmännyt kivoihin lenkkimaisemiin ja pakko kyllä myöntää, että varsinkin syksyllä tuli pariin kertaan ikävä Tampereen Pyynikin rantaa ja lenkkipolkuja.


Viro 100v

Ystävällinen asiakaspalvelu
Suomalaiset tuntuu virolaisten jälkeen ihan mukavilta ja ystävällisiltä ihmisiltä. Varsinkin ruokakaupassa asioidessa menee paljon mielummin itsepalvelukassalle kuin vaihtoehtoisesti kohtaisi happaman kassatädin.  Täällä pärjää kyllä todella pitkälle Suomen ja Englannin kanssa, mutta vieraskielisille saatetaan hieman pyöritellä silmiä. Onneksi poikkeuksiakin löytyy :)


Suomenkielinen musiikki yöelämässä
Omista kuulokkeista saa vaikka mitkä suomirockit pauhaamaan jos siltä tuntuu, mutta suomalainen karaokebaari on ainut paikka missä täälläpäin kuulee suomalaista musiikkia. Kansainväliset hittibiisit on ihan ok, mutta suomalaista reivimusaa kaipaa aina silloin tällöin.

Student Exchange Info session

Tallinnassa ja Virossa on onneksi paljon hyvää ja jos kova hätä tulee, Helsinki ei todellakaan ole kaukana. Kyllä aina selviää seuraavaan Suomen visiittiin asti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti