keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Suomalaisten vaihtareiden kuulumisia Hollannista

Hoi hoi! Terveisiä Hollannin Maastrichtista! 

Ollaan toisen vuoden oikkareita Tallinnan Teknillisestä Yliopistosta ja vietetään tämä kevät Erasmus vaihdossa Maastrichtin Yliopistossa. Päätettiin hakea Maastrichtiin sen takia, että kaikki kurssit ovat englanniksi ja ne ovat suhteellisen helppo saada hyväksi luettua Tallinnan päässä. Lisäksi koimme, että opiskelujakso arvostetussa Maastrichtin Yliopistossa olisi hyvä lisä motivaatiokirjeeseen maisteriopintoihin haettaessa ja ylipäätään kokemuksena opettavainen.

Maastricht on noin Turun kokoinen kaupunki, eli Hollannin mittakaavassa suhteellisen pieni paikka. Opiskelijakaupunkina tunnetussa Maastrichtissa on kuitenkin lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joten tylsää täällä ei kuitenkaan ole. Täällä järjestetään paljon tapahtumia vaihtarien pään menoksi, esim. joka tiistaina ISN Maastricht järjestää International Pre-Drinks – hengailut ja torstaisin juhlitaan Twee Herrenissä International Thursday tapahtuman hinnoilla. ISN Maastricht järjestää kevään aikana myös reissuja muun muassa Kölnin Karnevaaleille, Amsterdamin King’s Day hulinoille, Stuttgartin Springfesteille sekä muualle Hollantiin ja Belgiaan. Sijaintinsa puolesta Maastrichtista voi tehdä päiväreissuja mm. Brysseliin, Antwerpeniin, Kölniin ja lähes kaikkialle Hollantiin.


Itse koulusta sen verran, että täällä valitsimme kursseiksi: International Business Law, Comparative Income and Business Taxation, European Private Law ja European Company Law. Eli aika business painotteisella linjalla mennään. Täällä voi kuitenkin halutessaan valita myös mm. Human Rights ja rikosoikeuden – kurssit. Professorit ja tutorit (jotka ovat yleensä professoreita tai muita alan ammattilaisia) ovat kokemamme perusteella olleet erittäin päteviä, mutta myös rentoja persoonia. Erityisesti International Business Law kurssi on ollut hauska, kun on päässyt kuulemaan Maastrichtin oman Pawanin vitsejä amerikkalaistuneen japanilaisen professorin suusta.Opiskelu Maastrichtissa tapahtuu seitsemän viikon jaksoissa ja ensimmäisessä jaksossa meillä menee International Business Law ja Comparative Income and Business Taxation. Tallinnan puolen vuoden semestereihin verrattuna jaksoissa opiskelussa on sekä hyviä, että huonoja puolia. Erityisen kivaa jaksoissa on ollut se, että aiheeseen pääsee syventymään kunnolla ja koulutyöt on helppo aikatauluttaa. Jaksosysteemissä miinuksena mainittakoon se, että meillä on vaihdon aikana kaksi tenttijaksoa… 
Opiskelu Maastrichtissa on muutenkin erilaista kuin Tallinnassa sillä molemmista kursseista on yleensä yksi luento ja yksi tutoriaali viikossa. Koulua on yhteensä kahdeksan tuntia viikossa (lue: aikaa matkustamiselle jää loistavasti). Luennoilla yleensä käsitellään viikon aihe ja tutoriaaleissa syvennytään aiheeseen pienryhmissä ratkoen erilaisia oikeustapauksia yhdessä. Tutoriaaleihin pitää jonkun verran valmistautua pläräämällä lukuläksyjä läpi, mutta urakka ei ole toistaiseksi tuntunut raskaalta. Luettavaa on viikosta riippuen yleensä 10-50 sivua per kurssi.

Vapaa-ajalla olemme reissanneet ahkerasti. Olemme käyneet muun muassa Saksan Kölnissä ja Aachenissa, Belgian Leuvenissa, Liegessä sekä Antwerpenissa ja Hollannissa olemme ehtineet käydä Amsterdamissa ja Eindhovenissa. Myöhemmin olisi vielä tarkoitus käydä Brysselissä, Den Haagissa ja Amsterdamissa juhlimassa King’s Dayta. Pian lähdemme Espanjaan kymmeneksi päiväksi ja myöhemmin keväällä olisi tarkoitus käydä Pariisissa. Rivien välistä voikin lukea, että Maastrichtin sijainti on täydellinen reissaamiselle, junalla pääsee moneen kaupunkiin ja Düsseldorfin sekä Brysselin suuret kansainväliset lentokentät ovat suhteellisen lähellä. Jos emme ole reissussa meidät löytää torstaisin laittamasta jalkaa koreaksi International Thursday tapahtumasta.

Voimme suositella Maastrichtia ja erityisesti vaihtoon lähtemistä kaikille! Tallinnassa ehtii silti hengailla tarpeeksi ;)
Vielä vinkkejä Maastrichtiin vaihtoon hakeville:
  • Tarkista etukäteen menevätkö haluamasi kurssit syksyllä vai keväällä
  • Asumisjärjestelyt kannattaa aloittaa ajoissa! Meillä kävi tuuri ja löysimme kimppakämpän torin laidalta halvalla
  • Säästä rahaa vaihtoon! Hollanti on hintatasoltaan kalliimpi kuin Viro ja reissuihin palaa helposti rahaa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti