torstai 15. maaliskuuta 2018

Ruokaa, kahvia, kakkuja, viiniä

Moikka! Talsusta löytyy monia ihan tosi hyviä puolia, ja yks niistä on ravintoloiden ja kuppiloiden loppumaton meri. Niin vanhan kaupungin ympäriltä kuin vähän kauempaakin löytyy varmasti paikka jos toinenkin, jossa viettää mukavaa iltaa. Tallinnassa myöskään hinnat eivät huimaa päätä, joten sekään ei nouse esteeksi. Aattelin, että esittelen teille mun viimeaikasia lempiravintoloita sekä paikkoja, joissa voi juoda muutaman lasin viiniä tai vaikka opiskella teekupposen ääressä.



Yheksi mun ihan suosikkipaikoista on noussut PEPS sen kätevän sijainnin ja mukavan ilmapiirin vuoksi. Tää on se paikka, jossa voit päivällä ottaa lounasta ja opiskella. Iltasin paikalla on ihan erilainen tunnelma; sinne kokoontuu niin turisteja kuin paikallisiakin viettämään aikaa lasillisen ääreen. PEPSiä suosittelen myös hitaiden aamujen brunssipaikaksi; pannukakut ja omeletit sattuu oleen kaupungin parhaita.
















Toinen ihan lemppareista F-Hoone Tellliskivessä. Vaikka paikka ei ihan keskustassa sijaitsekkaan, pääsee sinne kätevästi ratikalla tai taksiin hyppäämällä. F-Hoone on tehty kotoisaksi olohuoneeksi kaikille; hinta-laatusuhteeltaan ihan varmasti kaupungin parhaita. Varsinkin viikonloppuisin ja myös arki-iltasin paikka saattaa olla täynnä, joten suosittelen pöydän varaamista etukäteen. Se onnistuu parhaiten soittamalla.



























Kolmas mun suosituksista on myös Telliskivessä sijaitseva Time To Wine, jossa ollaankin monta kertaa istuttu iltaa ja juteltu niin koulusta, elämästä kuin tulevaisuudestakin. Tää paikka keskittyy kokonaan viiniin; valkkariin, punkkuun ja roseen. Tänne kannattaa suunnata varsinkin sillon, jos haluaa maistella uusia viinejä. Paikka on tehty käteväksi ja helpoksi; yhdellä kortilla saat ottaa niin paljon viiniä kuin haluat ja lopuksi kortilla oleva summa maksetaan kassalle. Tässä(kään) paikassa hinnat ei huimaa päätä, vaan maisteluannoksen saa jo alle eurolla ja täysikin lasi on vain muutaman euron. ERITTÄIN VAHVA SUOSITUS !!

Muutamia lempparikahviloita on myös löytynyt; Viru-kadulla sijaitseva Rukis ja Solaris-keskuksessa olevat kohvik Komeet sekä Kohvik Madamoiselle. Kaikista näistä löytyy tarpeeksi rauhaa opiskella, hyvää musiikkia ja erityismainintana TODELLA HYVIÄ KAKKUJA! Jos etit kivaa paikkaa, jossa käydä kupposella, näitä kannattaa käydä testaamassa!



Muutama viikko sitten Solarikseen avattiin myös Fafa's niminen ravintola. Sieltä löytyy hyvät pitat ja erityisesti bataattiranut oli ihan omaa luokkaansa. Mun suositus on falafel- hallloum pita!

Musta on tullu viimesen puolen vuoden aikana aika kova ravintoloissa ja kuppiloissa istuja, koska se on täällä kohtuullisen halpaa ja yleisesti mukavaa ajanvietettä. Argentiina on täydellinen pihvipaikka, Swiss hyvä drinkki- ja tapaspaikka, Wok To Walk maukas ja "terveellisempi" pikaruokapaikka, Radisson Blu Sky Bar sopii niin syömiseen kuin viinittelyynkin. Jos satut olemaan sushin ystävä, kannattaa mennä testaamaan Sushi Plaza. Haluun myös tässä listassa mainista kuppilan nimeltä Sinilind, johon eksyin pari viikkoa sitten ihan sattumalta. Sinilind sijaitsee vanhassa kaupungissa Muurivahe kadulla; päivisin se toimii kahvilana/ravintolana, mutta joka perjantai ja lauantai se muuttuu klubiksi. Kannattaa käydä testaamassa! Sinne ei varmasti paljon turisteja eksy, vaikka vanhassa kaupungissa onkin.

Yks paikka, jonka haluaisin mennä tulevaisuudessa testaamaan on Tallinnan TV Towerin ravintola, jostaa hyvän ruuan lisäksi pääsee ihailemaan kauniita panoraama-maisemia. Myös Kadriorgista, idylliseltä puisto- ja puutaloalueelta löytyy ihania paikkoja, joissa syödä aamupalaa tai lounasta.
Radisson Blu Sky Bar 

Tallinnassa vietetään 11.-17.03-2018 ravintoloiden viikkoa, joten siinä erittäin hyvä syy käydä testaamassa vaikka jotain näistä.

Mukavaa loppukuuta ja tsemppiä opiskeluihin!

- Oona














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti