tiistai 15. marraskuuta 2016

Opiskelijaelämää Tallinnassa

 
Meillä täällä Tallinnassa opiskelijaelämä on vilkasta järjestötoiminnan kautta. Suurin osa opiskelijoista kuuluu omaan ainejärjestöönsä, joita Tallinnassa löytyy Õigus, Nesu, ILG ja Iris. Lisäksi Tallinnassa toimii lasketteluun ja hauskanpitoon keskittyvä TauSki -järjestö. Kaikki järjestöt toimivat yhteistyössä, koska kansainvälisiä opiskelijoita ei loppujen lopuksi ole paljoa. Jokainen järjestö on siis kansainvälinen ja toimintakieli on englanti, suomalaiset ovat vain usein ne jotka hakevat järjestöjen hallituksiin. Koska suomalainen yhteisö on täällä suuri ja tiivis, olemme halunneet tuoda Suomesta opiskelijakulttuuria myös tänne lahden toiselle puolelle. Opiskelijat saavat halutessaan ostaa haalarit ja jokaisesta tapahtumasta saa haalarimerkin. Vuosijuhlat, haalarinkastajaiset, fuksitapahtumat, approt, sitsit ja urheilutapahtumat; kaikkia näitä löytyy myös Tallinnan opiskelijaelämästä. 


Usein järjestöt järjestävät lippuja myös Suomen puolella järjestettäviin tapahtumiin, kuten Pikkulaskiainen ja Helsinginkadun approt. Kaikki järjestöt lähtevät Suomeen Ullanlinnanmäelle juhlistamaan Vappua vuosittain.


Itse osallistun aktiivisesti tapahtumiin, ne ovat aina olleet erittäin hauskoja ja olen tutustunut niiden kautta moniin ystäviini. Ollaan myös lähdetty porukalla Tallinnasta Suomeen approilemaan ja ulkoiluttamaan haalareita. Vappuna päästiin jopa Helsingin Sanomiin kun oltiin tultu Tallinnasta asti seuraamaan Mantan lakitusta.


Järjestöt järjestävät myös vuosittain matkoja hieman kauemmaksi kuin Helsinkiin. Oigus järjestää joka vuosi matkan Italiaan, jossa rentoudutaan reilu viikko auringon alla sekä vieraillaan paikallisessa oikeudessa. TauSki järjestää vuosittain matkan Portugaliin surffaamaan sekä Alpeille laskettelemaan kevätloman aikaan. Monet oppilaat tekevät myös omatoimimatkoja esim. muualle Viroon sekä Riikaan. Riikaan busseilla pääsee matkustamaan nopeasti ja halvasti. 


TauSki järjestää myös yhteistyössä KY-Skin kanssa laskettelumatkan Lappiin vuosittain, tänä vuonna matka on Leville ja lähtö tulevana torstaina. Olin viime vuonna mukana enkä olisi voinut skipata tätä tänäkään vuonna! Raskas mutta erittäin hauska pikareissu laskettelemaan tulee juuri oikeaan kohtaan tätä semesteriä. Matka pohjoiseen taitetaan junalla, josta on varattu meille 300 oppilaalle omat vaunut ja voin luvata, ettei yön yli kestävällä junamatkalla nukuta! Paikan päällä on luvassa laskettelua, naamiaiset sekä ulkovaatteissa juhlimista läpi yön. Tänä vuonna sain houkuteltua myös läheisen ystävän mukaan Aallosta, joten nämä viimeiset luennot ennen matkaa tuntuvat jotenkin ylitsepääsemättömän pitkiltä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti