tiistai 8. marraskuuta 2016

Eka syksy Tallinnassa

Moikka,

 olen Paavo 20-vuotta ja kotoisin Kouvolasta.
Talvista Telliskiveä.
Aloitin opiskelemaan tänä syksynä Tallinnan Teknillisessä yliopistossa International Businessta. Valmistuin Ylioppilaaksi 2015 ja suoritin armeijan samana vuonna, joten en pitänyt yhtään kunnon välivuotta. Kerkesin kuitenkin kevään ja kesän olla töissä ja tuntui sopivalta ajalta palata koulunpenkille syksyksi. Kevät menikin lähinnä töissä ja jalkapalloa pelatessa, joten aikaa ja motivaatiota pääsykokeisiin lukemiseen ei oikein löytynyt, mikä onkin yksi syy että opiskelen nyt täällä Tallinnassa. Tallinnassa kiehtoi myös kansainvälinen ilmapiiri ja kotiinkin pääsee muutamassa tunnissa, myöskään muuttaminen Suomen "tuppukyliin" ei houkutellut.

En asu aivan keskustassa, kuten useimmat suomalaiset opiskelijat, vaan Telliskivessä lähellä Tellisikiven "luovaa keskusta", jossa on tosi siistejä kahviloita ja ravintoloita laidasta laitaan, ruokakonteista fiineihin ravintoloihin. Kämppäkin löytyi helposti yhdellä Tallinnan visiitillä välittäjän kautta, tosin muuttaessani juuri remontoituun taloon jouduin hoitamaan itse joitakin käytännönasioita (esim. nettiyhteys). En ole katunut valintaani muuttaa keskustan laidalle, koska kaikki päivittäin tarvitsemani palvelut löytyvät lähialueelta, koulumatka on hieman lyhyempi ja keskustaankin pääsee kätevästi bussilla lähes taloni vierestä, jos ei viitsi paria kilometria kävellä.
Telliskivestä löytyy myös
 Tallinnan coolein kahvila!

Olen jaksanut melko aktiivisesti osallistua opiskelijatapahtumiin, jotka ovat olleet hauskoja ja tapahtumissa on ollut helppo tutustua uusiin ihmisiin. En siis tuntenut ketään tänne tullessani, mutta tosi nopeasti ja helposti löytää frendejä, jos vain on yhtään oma-aloitteinen ja sosiaalinen. Yhtenä opiskelijatapahtumista täytyy nostaa esiin TSOJ:n vuosijuhla, joka oli hieno ja menukin oli odottamaani parempi. Todellakin hintansa arvoinen juhla, suosittelen!

Freshmanit vuosijuhlissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti