sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Tallinna on täynnä tekemistä

Moikka ! Kun Tallinnaan tullaan opiskelemaan, tavoitteena on yleensä hankkia kandin paperit ja jatkaa tästä sitten eteenpäin hyvillä ja kansainvälisillä papereilla. Kolmeen vuoteen mahtuu kuitenkin aika paljon muutakin kuin opiskelua tai opiskelijatapahtumia. Tallinna on täynnä ihan mahtavia paikkoja ja tekemistä, eikä kenellekkään varmasti tuu tylsää.

Tässä mun lempparit talsussa :


ELOKUVAT 

Tallinnan alueella elokuvapaikkoja löytyy useita; omia suosikkeja on Solariksen Apollo Kino ja Coca-Cola plaza. Hinnat on paljon halvempia kuin Suomessa, mutta pienenä vinkkinä; ottakaa omat eväät mukaan nimittäin paikan päältä ostettuna hinta kohoaa huomattavasti.


BILJARDI

Kuulsaal sijaitsee Mere Puiesteella Viru-hotellin välittömässä läheisyydessä. Monet opiskelijajärjestöt viettää täällä chillausiltoja, joten myös sitä kautta pääsee pelailemaan. Pöydän varaaminen käy myös kuitenkin näppärästi myös itse.

MINIGOLF

Sataman vieressä olevassa Nautica- keskuksen yläkerrassa pääsee nykyään pelaamaan minigolfia; paikka on auki niin arkena kuin viikonloppuisinkin, joten kannattaa lähteä ottamaan matsia vaikka koulupäivän päätteksi. Kierros on just sopivan mittanen; olut tai pari.


VIIMSI SPA

Viimsi spa on kylpylä ihan omaa luokkaansa. Sieltä löytyy meille suomalaisille ne tärkeät saunat; itse asiassa niitä on seitsemän. Lisäksi kylpyläosastolta löytyy altaita ja baari. Suosittelen testaamaan myös K18-puolta; siellä pääsee kunnolla rauhottumaaan myös viikonloppuna. Kylpylälipulla pääsee myös samaan hintaan salille ja näiden aktivitteetin jälkeen syömään voi suunnata Black Rose Pubiin, joka sijaitsee samassa rakennuksessa.

.... Ja hei täälläkin on elokuvateatteri, joten miniloma Viimsissa vois olla 6/5 finalsien keskellä....

JÄGALA WATERFALL

Ihan must-juttu, jos oleilee talsussa pitempään ! Todella nätti niin kesällä kuin talvellakin.

DRINKILLE

Yks sana; Butterfly lounge <3 Myös Swiss sekä Radisson tarjoavat drinkit näköalalla.


SYÖMÄÄN 

Tsiigatkaa postaus Tallinnan ravintoloista rullailemalla alas. :)

URHEILEMAAN 
Piritan ranta tarjoaa loistavat mahdollisuudet niin lenkkeilyyn kuin pyöräilyynkin. 

Salikulttuuti Virossa on viime vuosina posahtanut ihan samalla tavalla kuin Suomessakin; kuntosaleja tuntuu koko ajan kohoavan lisää ja muutama viikko sitten uusi Myfitness Rävala Puiestee avattiin Radissonia vastapäätä. Vahva suositus eritoten tälle myfitnekselle altaan, saunojen ja tilan vuoksi. Myfitneksen lisäksi suomalaiset suosii Tallinnassa Reval Sporttia, josta löytyy kaikkea kaikille; ryhmäliikunnat pyörii joka päivä, ja kylpyläosastokin on tilava.


KULTTUURI 

Konsertteja, oopperoita ja baletteja pyörii Tallinnassa lähes joka päivä. Viime vuosina Tallinna on keskittynyt myös lisäämään museoita; suosittelen taidemuseo Kumua sekä merimuseo Lennusadamia.

EXPLOORAUS 

Kaveri kainaloon ja tutkimaan Tallinnaa; Telliskivi, Kadriorg, Kopli, Toompea, Vanhan kapunkin pikkukujat, Piritan ranta. You name it.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti