maanantai 28. toukokuuta 2018

Mitä fuksivuodesta jäi käteen?

Heippa!... Ja terveisiä kesälomalta! Viimeisetkin kokeet ovat omalta osaltani nyt tehty toivottavasti läpi, joten pakkasin tavarat ja lähdin Suomeen kesän viettoon. Osa suomalaisista jää kesäksi Tallinnaan tekemään, mutta itse päätin tulla Suomen puolelle kesän viettoon. Nyt kun ensimmäinen yliopistovuosi on virallisesti paketissa, voidaan kerrata mitä siitä on päällimmäisenä jäänyt mieleen.


Ulkomailla asuminen
Pakko myöntää, kun kaikki kaverit on suomalaisia, lähikauppana on Prisma ja Helsinkiin on kahden tunnin matka niin välillä saattaa unohtaa että asuu ulkomailla :D Tästä huolimatta erilainen kulttuuri ja kansainvälinen meininki koulussa tekee elämisestä ja opiskelusta hieman erilaista. Aluksi tuntui haastavalta hoitaa vaikeita asioita eri kielellä mutta kaikkeen tottuu.

viimeisinä talsupäivinä tehtiin mm.visiitti nõmmen torille
Eesti keel
Ma räägin natuke eesti keelt kundas ma õppisin sida iga nädal ;) kävin tosiaan pari kurssin verran viron tunteja ja jotain kyllä tarttui mukaan muutakin kuin 6 heppoa noppaa. Suomalaisille viron kieli ei ole mitään rakettitiedettä, sillä kielioppisäännöt ovat hyvin samankaltaisia. Tallinnassa pärjää todella hyvin englannilla ja suomella, mutta viron alkeista ei varmasti ole ainakaan mitään haittaa.Kaverit
Oon superonnellinen ja kiitollinen, että heti ensimmäisistä päivistä lähtien löysin todella hyviä tyyppejä, joiden kanssa on voinut tuskailla koulutehtäviä tai jonottaa yöpalaa mäkkärin kassalta neljältä aamuyöllä. Mukavat kanssaopiskelijat tekevät koulunkäynnistä huomattavasti miellyttävämpää ja Tallinnassa on hurjasti erilaisia vaihtoehtoja miten viettää porukalla vapaa-aikaa.Yhteisöllisyys ja järjestötoiminta
Yhtenä isona asiana lukuvuodesta on jäänyt mieleen suomalaisten opiskelijoiden tiivis yhteisöllisyys. Yksinäisen fuksin näkövinkkelistä sopeutuminen uuteen kouluun ja maahan oli todella helppoa, kiitos opiskelijatapahtumien. Koulu-tai oppiainerajoja ei oikeastaan ole, vaan kaikkiin tapahtumiin voi mennä huoletta ilman että tuntisi oloaan ulkopuoliseksi.

Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti