tiistai 18. marraskuuta 2014

Uudet haalarit - ja muita alkajan juttuja


Tere!
Havahduin juuri siihen, että ensimmäinen syksy Tallinnassa on kohta ohi. Ja millainen kaksi ja puoli kuukautta tämä onkaan ollut! On tapahtunut paljon.

Kaubmajan upea näyteikkuna. (Ja tyytyväinen shoppailija.)
 
Päädyin opiskelemaan Tallinnaan parin välivuoden jälkeen. Lukiosta valmistuttuani tiesin, että haluan luultavasti opiskella oikeustiedettä. Salaa ajattelin, että tulevaisuudessa tahdon mahdollisuuden myös kansainväliseen uraan. Suomessa oikeustieteen tutkinnon suorittaminen ei välttämättä sitä tarjoaisi. Viime vuonna suurin piirtein tähän samaan aikaan ollessani au pairina Australiassa aloin ensimmäistä kertaa tosissani harkita, etten suorittaisikaan tutkintoani Suomessa. Pienen googletuksen jälkeen löysin Tallinnan teknillisen yliopiston nettisivut, ja viime kesäkuussa kävin jättämässä koulun infotilaisuuteen hakupaperit.
Saatuani hyväksyvän viestin yliopistolta olin tosi onnellinen. Tästä alkoi vähän puuduttava ajanjakso, kun piti käydä useita kertoja Tallinnassa etsimässä sopivaa asuntoa. Nyt jälkeenpäin olen kuitenkin tyytyväinen vaivannäköön. Sillä vaikka Tallinnassa vuokra-asuntoja on kohtuullisesti, ei hyväkuntoisia ja ok alueella olevia kämppiä välttämättä löydy niin helposti. Eli jos harkitsette Tallinnaan opiskelemaan tuloa, kannattaa varata kunnolla aikaa myös asunnon etsimiseen.

Ihana Kadriorgin puistoalue sijaitsee aivan ydinkeskustan lähellä.

Ensimmäisestä viikosta Tallinnassa muistan alkuinnostuksen lisäksi orientaatiopäivät ja Tallinnan suomalaisten opiskelijoiden järjestämän Pub crawlin. Pubikarkeloiden jälkeen opiskelijabileitä onkin riittänyt, enkä ole kaikkiin haluamiini edes ehtinyt osallistua. Koulussamme suurin osa kansainvälisistä opiskelijoista on suomalaisia, joten olo yliopistolla oli heti melko kotoisa. Alkua helpotti myös se, että kauemmin TTU:ssa opiskelleet suomalaiset infosivat olennaisista asioista opiskeluun ja Tallinnassa elämiseen liittyen.
Luennot alkoivat toisella viikolla. Ensimmäiset kaksi viikkoa saimme tutustua kaikkiin kursseihin ja tämän jälkeen täytyi tehdä lopullinen päätös, mitkä suoritamme. Itse valitsin vain pakollisia kursseja, jotka käsittelevät ensimmäisen vuoden oikiksen opiskelijalla melko perusasioita. Heti opiskelujen alkuun sairastuin elämäni ensimmäiseen keuhkokuumeeseen, ja poissaoloja tuli monta. Nyt viime aikoina onkin ollut kovasti kiinni otettavaa, sillä luettavaa on kertynyt ja aika paljon. Pienempiä tenttejä on jo ollut, mutta ensimmäiset isommat kokeet ovat vasta nyt joulu-tammikuussa.  Siihen mennessä täytyisi siis luku-urakka saada suoritettua.

Kissojen ystäville: Tallinnan ensimmäinen kissakahvila on avattu osoitteeseen Tartu mnt. 24.

Täällä jo viettämäni ajan perusteella olen ollut erittäin tyytyväinen viime kesäkuiseen päätökseeni hakea etelänaapuriimme opiskelemaan. Koska olen käynyt useita kertoja lomareissulla Tallinnassa, pahaa kulttuurishokkia ei ole ollut. Myös koulu on vastannut odotuksia. Töitä täytyy tehdä, ja varsinkin näin alkuun opiskelurutiinin hankkiminen vaatii vähän aikaa. Englanniksi opiskelu on kuitenkin ollut mukavaa ja luennoilla on pysynyt hyvin mukana opettajien erilaisista aksenteista huolimatta. Tai näin voisi sanoa lukuun ottamatta erästä informatiikan kurssia, jonka projektit tuottavat ei niin teknologisesti älykkäälle pään vaivaa…
Lisäksi Tallinnassa on mielestäni sopivan kokoinen opiskelijayhteisö. Joten jos haluaa yliopisto-opiskelultaan muutakin kuin kasvotonta puurtamista, tämä on varmasti oikea paikka. Olen saanut syksyn aikana monta uutta ystävää. Ja kuten aiemmin sanoin, erilaisia opiskelijatapahtumia
riittää. 
Kaksi viikkoa sitten ansaitut haalarit odottamassa käyttöä.

Ennen joululomaa on tosiaan vielä paljon lukemista. Onneksi ensi viikolla on tiedossa myös vähän rentoutumista, nimittäin suuntaan muiden Tallinnan suomalaisten opiskelijoiden kanssa Kaamokseen (eli Aalto yliopiston kauppislaisten järjestämälle laskettelumatkalle Leville). Kuitenkin ennen kuin alan kaivamaan villasukkia kaapista, täytyy päälle laittaa tooga ja päähän laakeriseppele. Seuraavat õiguslaisten sitsit ovat nimittäin ensi perjantaina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti