tiistai 28. lokakuuta 2014

Terveiset Jyväskylästä!

Heippa!


Lokakuu alkaa olla lopuillaan ja kirjoittelen tätä juttua Jyväskylästä, missä vietän lukulomaani. Vaikka Tallinnan arkeen onkin jo tottunut niin pakko kyllä sanoa, että välillä on kyllä mukava palata tuttuun ja turvalliseen kotikaupunkiin. Ainiin, mun postauksista on turha etsiä laadukkaita taidekuvia. Sen sijaan iloisella fiiliksellä varustettuja kaverikuvia tulee löytymään takuuvarmasti joka kerta!

Tallink Starilla kotia kohti :)


Mutta sitten itse aiheeseen, että mitä tämä syksy on pitänyt sisällään, niin koulun, kun vapaa-ajankin suhteen. Koulun alkamista voisi sanoa tosi helpoksi, lukujärjestys oli tehty valmiiksi ja sen kun yrittää vaan sitten osua oikeille tunneille suurin piirtein oikeaan aikaan. Itse valmistuin ylioppilaaksi vasta viime keväänä (ja taidan olla luokkani nuorimpia), ja onkin ollut melko helppo huomata, että yliopistossa meno on hieman erilaista kun lukiossa opiskeluiden suhteen. Syksyn aikana on ollut muutama välikoe ja se ’luen ne lukuläksyt sitten ennen koetta- tekniikka’ ei toimi. 200 sivua englanninkielistä tekstiä ja kolme päivää aikaa lukea niin alkoi vähän hymy hyytyä viimeisenä iltana. Ylipäätään luettavaa on todella paljon verrattuna vaikka juurikin lukioon ja tosiaan se opiskelu on vain omalla vastuulla. Positiivinen puoli on tietysti se, että jos joku aamu väsyttää vähän tavallista enemmän niin senkun jatkaa nukkumista ja lukee illalla vähän ahkerammin (tai sitten ennen sitä koetta :D ). Muuten koulu on sitten rullaillut ihan mukavasti omalla painollaan ja vapaa-aikaakin jää. 

Koulussa ei tule yllättäen otettua hirveästi kuvia, mutta vapaa-ajalla sitten vähän sitäkin enemmän. Syksyn tapahtumista ehkä parhaiten on jääny mieleen TSOJ:n eri tapahtumat, Õiguksen sitsit (joilla joku nimeltä mainitsematon sankari onnistui hukkaamaan kenkänsä) ja parin viikon takaiset illanistujaiset yhdellä luokkakaverilla.TSOJ:n Beginner's pub crawl ensimmäiseltä viikolta


Yksi parhaista asioista Tallinnaan tullessa on ehdottomasti ollut se, kuinka moneen uuteen ihmiseen on parissa kuukaudessa tutustunut.  Itse koin alussa helpoksi sen, että kukaan ei tuntenut kovin montaa ihmistä ja kaikille oli helppo mennä juttelemaan :) huipputyyppejä on kyllä Tallinnaan on eksynyt! 


TSOJ:n Sügis syyskuulta kun oli vielä ihanan lämmin ilma

Perjantai-illanistujaiset Hetalla ensimmäisen vuoden lakiopiskelijaporukalla :)

Voisin yrittää ensi kerraksi keksiä jotain informatiivisempaa settiä, mutta jaan nyt tähän loppuun yhden muuttovinkin. Ostakaa mittanauha. Terveisin 20 cm liian leveän petauspatjan omistaja ja 20 cm liian lyhyen suihkuverhon omistaja. Muita vinkkejä on tässä vaiheessa vielä hiukan hankala jakaa, kun ei ole turhan pitkään tullut vielä Tallinnassa pyörittyä. Ja muutenkin keksin ne parhaat vinkit epäonnistumisten jälkeen. Kuten, että älä hukkaa kenkiä.

Nyt kivat syysillan jatkot kaikille ja jos sitä yhden lasillisen valkoviiniä tässä loman kunniaksi nauttisi :) 

-Sara
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti