tiistai 21. lokakuuta 2014

Alkuruokaa TallinnassaTsau! Yleensä ensimmäinen esityssuoritus on se helpoin, jolloin ei tarvitse jännittää omaa suoritustaan liikaa eikä liian pitkään. Tämä blogaaminen ehkä jotenkin heijastaa sitä, mutta uskon tämän olevan myös hyvä kokemus ja kiitos ansioluettelolle.. :) Jotenkas, minulla on ilo esitellä ensimmäisenä vähän koulutusta ja seuraavana vähän enemmän kokemuksia Tallinnasta.
Opiskelen siis TTÜ:ssä ensimmäistä vuotta lakia, joka koostuu Euroopan Unionin, kansainvälisestä ja komparatiivisesta laista. Näin alussa kurssit ovat suurimmilta osin pohjaa luovaa tuleville "pää"aineille. Pidän ainakin puolentoista kuukauden perusteella tästä yliopistosta paljonkin, sillä täällä on hyviä opettajia (muutamaa ylihyvää lukuunottamatta), joiden opetusmetodit ja kotitehtävät lyövät yhteen. Sekä on kaikennäköistä toimintaa, niin koulun että opiskelijajärjestöjen järjestemiä. Joten jos haluaa liittää hyvät opiskelumahdollisuudet, juhlimisen ja yhteisöllisyyden yhteen - paikka sopii sinulle (ja ilmiselvästi minulle)!

Saapumiseni tänne oli vähän poikkeava normaalista opiskelijan kaavasta, koska olen ainakin luokkani suomalaisista miehistä ainoa 19-vuotias opiskelija. Valitsin tieni vähän toiselta näkökannalta. Koska en vielä ole käynyt armeijaa, niin koulun suoritettuani minulla on kaksi eri vaihtoehtoa suorittaa varusmiespalvelus; joko Suomessa tai täällä Virossa, josta päätellen olen myös Viron kansalainen. Sydämeni on kuitenkin vahvasti Suomessa. Tosin sekin voi jossain vaiheessa kääntyä, sillä Tallinnaa tähän asti kiertäneenä, jollain asteikolla voin itsekin korostaa tämän olevan historiaa omaava pääkaupunki - ihan näköaistille säilynyttä alkuperäisenään. On eri puistoja, kuten Kadrioru park, Hirvepark ja tietenkin mahtava Vanalinn. Vanhasta Kaupungista puheen ollen, sieltä ilmiselvästi löydät kaikki vanhimmat rakennukset, jotka myös majoittavat paljonkin eri palvelualojen yhtiöitä - kuten ravintoloita, turistikauppoja, hotelleja, ruokakauppoja ja tietenkin vaateliikkeitä. Siellä monesti olen ystävien seurana käynyt syömässä pastat ja juomassa latet.

Tässä muutama nappaamani kuva:
Tässä on Vanhan Kaupungin Raekoja-aukio. Täältä lähistöltä löydät monia eri ravintoloita melkeinpä jokaisen opiskelijan omalaatuiselle makuaistille. Kuvassa näkyy myös 'Tudengimaja' (vaaleansininen rakennus), jossa järjestetään mm. eri juhlia ja tapahtumia TTÜ:n opiskelijoille.

Kyseisen paikan löytää Vanhan Kaupungin huipulta. Vasemmalla on Toompea Loss (Toompean linna), joka majoittaa Eestin Parlamentin. Oikealla on Aleksander Nevskin katedraali, johon eksyin kerran itsekin sisään. Siellä oli täysi-show meneillään, eli melkoinen kultturishokki kaikkine suitsukkeineen ja traditioineen.


Kolmantena ja viimeisenä yllätysyllätyskuvana, koska pidän vähän sotahistoriastakin, on yksi sota-ajan muistomerkeistä. Näitä muistomerkkejä löytää nyt monestakin kolkasta ympäri Vanhaa Kaupunkia, mutta tämä kiinnittää huomiosi pyöräillessäsi tai lenkkeillessäsi Piritan rantatietä pitkin.

Seuraavalla blogikerrallani lupaan tehdä aineistoa Skillet-keikasta, joka ottaa paikkansa 1. marraskuuta Rock Cafeella, muita maukkaita musiikkikokemuksia Tallinnassa ja ehkä jotain ylläreitä. Muistakaa te arvoisat lukijat myös kysellä ja kommentaareja lähettää!
Terkkuja minulta sinne Suomeen! :)

I'll Be Back
-Christer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti