tiistai 7. lokakuuta 2014

Esittelyssä Tallinnan Uudehkot Tallaajat


 



 

 Moikka!

Olen Tiara, 23 v ja opiskelen kolmatta vuotta kauppiksessa Tallinnan Teknillisessä yliopistossa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan tämän pitäisi olla kandivaiheen viimeinen vuoteni. Edessä siis pähkäilyä kandin aiheesta sekä siitä, mihin jatkaa maisterivaiheen opintoihin. Aika Tallinnassa on mennyt kuin siivillä! Olen ainut "vanhoista" Tallinnan Tallaajista, joka jatkoi blogin kirjoittajana, loistavaa että saatiin uusia huipputyyppejä mukaan! Tulen taas vanhaan malliin tarinoimaan omista havainnoistani Tallinnassa elämisestä ja opiskelusta. Tervetuloa mukaan :)






Tere,

Minä olen siis Christer ja opiskelen Tallinnan teknillisessä yliopistossa (ttü) lakia.
Taustani perusteella maihinnousu Tallinnan rannoille on kyseenalaistanut monen kanssakoululaiseni ajatusmaailman siitä, että miten ammattitutkintoni koskettaa millään tavalla lakimiehen työtä? Kävin siis lentokoneasentajan perustutkinnon Suomen kansainvälistyneimmän lentokentän, Helsinki-Vantaan, lähettyvillä suorittamassa tuon (ainakin joidenkin mielestä) mahtavan kansainvälisen ammatin. Töitä oli kuulemma tarjoilla Sveitsi-Saksa akselilla eniten, mutta olen aina pitänyt puku päällä-työskentelystä enemmän (vitsivitsi). Tarkoitukseni on siis yhdistää ammattini ja taas tämä kehitteillä oleva ammatti yhteen (ainakin tämän hetkisten suunnitelmien mukaan), mutta onhan tästä koulusta valmistauduttua monen kummaa suuntautumismahdollisuutta mielessä!



 
 Hei, 

Olen Iina ja ensimmäisen vuoden lakiopiskelija TTU:sta. Tulevaisuudessa haluaisin kansainvälisen uran, siksi valitsinkin englanninkieliset opinnot Tallinnassa Suomen sijaan. Tähän saakka Tallinna on ylittänyt odotukseni, ja olen varma että seuraavat kolme vuotta tulevat tarjoamaan vielä enemmän mahtavia kokemuksia.  :)





 
Heippa! 

Oon Sara, 19v., ensimmäisen vuoden lakiopiskelija TTU:lla ja Jyväskylästä kotoisin. Lähdin Tallinnaan, koska en jaksanut alkaa heti kirjoitusten jälkeen lukemaan pääsykokeisiin. Toisaalta en myöskään halunnut pitää välivuotta, koska tiesin jo mitä haluan opiskella. Tallinnaan on tässä muutaman viikon aikana ehtinyt tutustua jonkin verran, pikkuhiljaa alkaa löytyä arkeen rutiinia ja myös opiskelut ovat lähteneet mukavasti käyntiin. Innolla odottelen mitä tämä vuosi ja ylipäätään kandiopinnot täällä tuovat mukanaan, alku on ainakin ollut hyvä  :)






Tere kõigile! 
 
Olen Edi, kesällä tuli 21 vee täyteen ja aloitin juuri kolmannen vuoteni kauppatieteiden parissa Tallinnan Teknillisessä Yliopistossa ja kandin lopputyö sekä valmistuminen ovat lähestymässä jo hyvinkin nopealla vauhdilla! Olen kotoisin pikkupaikkakunnalta Maskusta, Turun kupeesta ja heti lukion jälkeen tuli lähdettyä jatko-opiskelemaan Eestin puolelle Tallinnaan.
Suurimpia syitä Tallinnaan lähtemiselle olivat, että halusin päästä kansainväliseen ympäristöön ja ulkomaille lähteminen kiinnosti ja tässä suhteessa TTU oli loistava vaihtoehto! Halusin myös opiskella koko tutkinnon Englanniksi, joka sekin on mahdollista tässä koulussa. Onhan se kuitenkin tärkein ja suurin puhuttu kieli tässä yhä enemmän kansainvälistyvässä maailmassa. Yliopiston taso sekä sen modernit tilat ja mukava kampusalue tulivat suurena positiivisena yllätyksenä! Yksi syy oli myös se fakta, että paikkaa kauppiksesta Suomen puolella ei auennut, joka varmasti on yleisin syy miksi Suomalaiset opiskelijat lähtevät Tallinnaan kokeilemaan siipiään. En kuitenkaan tullut vain kokeilumielessä tänne vaan olin motivoinut aloittamaan opinnot juuri täällä TTU:ssa! Opiskelujen suhteen päätöstä lähteä Tallinnan Teknilliseen Yliopistoon en ole katunut hetkeäkään ja Tallinnasta kaupunkina pidän erittäin paljon, jonne on ollut helppo kotiutua. Excellent choice!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti