keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Töitä, töitä ja vähän lomaakin

Moikka taas!

Nyt on extralomaltakin palattu ja koulunkäynti taas kunnolla vauhdissa. Aika helpolla on päässy tän ensimmäisen 1,5kk, mutta tästä eteenpäin kesään asti riittääkin sitten töitä. Kevät menee kuitenkin yleensä tosi nopeesti ja auringonvalo auttaa jaksamaan :) eikä tässä enää ole jäljellä kuin noin pari kuukautta. Sitten pääsee kesälomalle tai kesätöiden pariin. Kesäloma meillä alkaa heti ku on kaikki tentit saanut tehtyä ja ainakin viime vuonna olin tehnyt kaiken jo toukokuun loppuun mennessä. Harvat joutuvat enää kesäkuussa käymään yliopistolla. Kesätöitä ajatellen se onkin hyvä, koska töitä kerkeää sitten tekemään ruhtinaalliset 3kk. Tai voihan sitä lomaillakin 3kk!

Itse teen töitä koko ajan opiskeluiden ohella. Oon siitä onnekas, että oon saanut oman alan töitä lakiasiaintoimistosta, jossa pääsee näkemään miten lakimiehet oikeasti työskentelevät. Toimisto on Suomessa, joten yleensä matkustan Suomeen vähintään joka toinen viikonloppu. Toimisto, jossa työskentelen hoitaa pääasiassa rikosjuttuja ja samalle alalle oon ajatellu itsekin erikoistuvani sitten joskus. On aivan mielettömän opettavaista tehdä käytännön töitä opiskelun lisäksi ja opin koko ajan uusia juttuja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Suosittelenkin siis ehdottomasti hakemaan esimerkiksi kesätyötä omalta alalta, vaikka kilpailu paikoista onkin kova. Hakemisella ei kuitenkaan mitään menetä ja oikeustiede on mukana niin monella alalla, että erilaisia yrityksiä ja instituutioita mistä valita on valtava määrä!

Kauppiksen puolella opiskelevista en ole varma, mutta ainakin lakiopiskelijoille työharjoittelu (internship) kuuluu opintosuunnitelmaan. Tarkoitus on siis suorittaa tietty määrä tunteja, jossain lain parissa työskentelevässä yrityksessä ja harjoittelu on 6 opintopisteen arvoinen. Työharjoittelun saa suorittaa milloin vain, vaikka kesätyönä. Harjoittelupaikan löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa, mutta esimerkiksi opiskelijajärjestömme Õigus etsii jatkuvasti yrityksiä, jotka haluaisivat tarjota näitä harjoittelupaikkoja ja muutama yritys onkin jo ilmaissut kiinnostuksensa. Työharjoittelusta kannattaa tosiaan ottaa kaikki irti, koska voin kertoa että käytännön työ on ihan eri asia kuin pelkkien kirjojen ulkoaopettelu.

Tässä taas tekstiä tällä erää. Mutta arvatkaapas mitä! Lupasin yrittää parantaa tapani kuvien suhteen, joten....






Tässä muutamia kuvia mun Itävallan lomalta. Ja voin kertoo, et ei ollu mikään löhöilyloma!

Seuraavan kertaan taas! Nauttikaa nyt auringosta, koska kylmä tulee taas viikonloppuna....

-Tua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti