perjantai 14. maaliskuuta 2014

Midterm take offMoikka!


Kirjoittelen juuri Thaimaasta, joten postaus jäänee vähän lyhkäsen puoleiseksi tällä kertaa enkä kuviakaan saa tähän hätään lisäiltyä! Niitä sitten myöhemmin.


Anyway, uusi semesteri Tallinnassa on pyörähtänyt käyntiin vauhdilla ja tälle keväälle on aika mielenkiintoisia kursseja. Lukujärjestyksestä löytyy mm. Organizational Behaviour sekä Operations Management, jotka ovat vähän tälläisiä enemmän käytännönläheisiä kursseja, tunneilla tehdään paljon case studyjä missä pääsee näkemään ihan oikean elämän esimerkkejä ilman että tarvii paukuttaa kirjasta ulkoota pelkkää teoriaa. Teoreettesempiä on taas Legal Environment of Business, Basic Finance ja kaiken huippuna matikka eli Quantitative Research Methods. Aika monipuolinen kattaus siis. Itse en ottanut mitään ekstra kursseja suositeltujen lisäksi, sillä en tarvitse ylimääräisiä noppia ja tällä aikataululla jää myös kivasti vapaa-aikaa, mikä  kyllä passaa mulle.  Hassua sinänsä, monille kauppislaisille tuottaa tuskaa noi matikankurssit. Joko edellisistä opinnoista on jo niin paljon aikaa, että teoria on päässyt unohtumaan, tai sitten se ei ole ikinä oikeen edes ollut hallussa. Meidän täytyy onneksi lukea vain kaksi pakollista kurssia matikkaa, mutta niissäkin on ihan tarpeeksi pähkäiltävää mikäli matikka ei ole lähellä sydäntä. Toki jos kiinnostusta riittää niin vapaa valintaisia syventäviä kursseja löytyy kyllä.


En muista oliko kukaan maininnut mitään meidän opettajista/proffista, mutta näillä kansainvälisillä linjoilla on luennoitsijatkin toki kansainvälisiä. Tällähetkellä esimerkiksi yksi proffa on kotoisin New Yorkista ja toinen jostainpäin Georgiaa. Lisäksi löytyy kiinalaisia, virolaisia, venäläisiä, suomalaisia yms. Jokaisella on ihan oma opetustyyli ja erilaiset vaatimukset läsnäolojen suhteen. Suurinosa on kuitenkin tosi joustavia ja joukossa on myös aika hulvattomia persoonia. Yleensä säännöt menee niin, että luennoilla ei ole läsnöolopakkoa, mutta pienemillä ns. seminaaritunneilla ja kieltentunneilla on oltava tietty prosenttiosuus läsnä saadakseen osallistua kokeeseen.Itse tykkään kovasti tästä käytännöstä, että pääosin opiskelu ja aktiivisuus on omalla vastuulla, jolloin onnistuu hyvin lukukauden ohessa työnteko ja matkustelu. Kuitenkin yliopistossa ollaan ihan omasta tahdosta joten musta on siistiä että eteneminenkin on täysin itsestä kiinni. Käytinkin nyt tilannetta hyväkseni ja otin tähän väliin pientä “hermolomaa”. Kaverin houkuttelemana lähdin tänne thaikkulaan muutamaksi viikoksi reppureissaamaan. Koska vielä voi tällälailla spontaanisti lähteä,  sitten aikuisena ja vakituisessatyössä ei enää välttämäti voikkaan.  Kiireellisimmät koulutehtävät kun pystyy onneksi palauttamaan myös etänä ja luulen että tän jälkeen akut on aika hyvin ladattu loppukeväälle kun jo tässä vaiheessa näkee vähän auringosäteitä. Opiskelijaelämän etuja!!;)


Eipä tässä muuta kun aurinkoista viikkoa, palailen vähän pitemmällä postauksella ensikerralla!Ps. Opiskelua koskevia kysymyksiä voi lähettää tänne blogiin, mutta myös Facebookissa on hyödyllinen sivusto tähän tarkoitukseen: Opiskele TTU:ssa 


Meidän koululla järjestetään myös mahdollisuus tutustumis käyntiin huhtikuun alussa, jos kiinnostaa, tsekkaa Vierailu Tallinnan Teknilliseen Yliopistoon 1.4

Tiara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti