tiistai 25. helmikuuta 2014

NESU Tallinn

Hola!

Taas tuli jotenkin aika nopsaa mun aika kirjotella ja kuten viime postauksessa lupailin, tän postauksen pääaihe on opiskelijajärjestö NESU Tallinn. Tähän alkuun kuitenkin pakko hehkuttaa huikeen hauskaa viikonloppua joka meni kavereiden sekä Simple Sessionin parissa! Simple Session on siis Euroopan suurin sisähalli skate ja BMX tapahtuma, joka järjestetään vuosittain täällä Tallinnassa Saku Suurhallissa. Tapahtuma kerää porukkaa ihan ympäri maailmaa ja varsinkin BMX:ssä mukana on aina maailman huippuja, mutta skeitissäkin oli tosi tänä vuonna todella kovia nimiä (mm. Ryan Sheckler & Ryan Decenzo). Olin ite ekaa kertaa viime vuonna ja ehottomasti näiden kolmen vuoden aikana aijon mennä joka vuosi, ens vuos siis vielä jäljellä :)! Vaikka ite tykkäänkin enemmän katsoa skeittiä, vakuutti BMX tällä kertaa myös mut. Huikeita trikkejä, joista onkin koottu jo epävirallisia highlighteja: tsekkaa täältä ja täältä

Shecklerin fan club oli paikalla

Mutta, nyt itse asiaan! Eli täällä Tallinnassa meillä toimii opiskelijajärjestö NESU Tallinn, jonka tapahtumat ovatkin aktiivisesti vilahdelleet tässä blogissa. NESU (Nordic Economic Student Union) toimii tällä hetkellä aktiivisesti kolmessa maassa: Suomessa, Virossa ja Islannissa. Suomessa NESU- jaosto löytyy kaikista kauppakorkeakouluista, täällä Virossa toimitaan itsenäisenä organisaationa eli ei suoraan minkään koulun alla; täällä kun kauppis löytyy kahdesta koulusta. NESU on siis pääasiassa opiskelijajärjestö kauppatieteiden opiskelijoille, joita siis täällä löytyy TTU:lta TSEBA:n facultystä sekä Estonian Business Schoolista. 


NESU:n toimintaan kuuluu muun muassa sitsien järjestäminen, seminaarit sekä yritysvierailut. Sitsit ovat ehkä näkyvin juttu, ja NESU Tallinnan kanssa järjestämmekin noin kolmet sitsit lukukaudessa ja lisäksi aktiivisesti vieraillaan muiden NESU-kaupunkien pippaloissa. Sitseillä on helppo tutustua uusiin ihmisiin, sillä vieressäsi istuu mitä todennäköisimmin ihmisiä ketä et ole koskaan ennen tavannut. NESU:ssa pidänkin itse eniten uusien ihmisten tapaamisesta eri kylterikaupungeista. Toinen isompi juttu NESUN toimesta on konferenssien järjestäminen. Konferenssi järjestetään aina syksyisin ja keväisin, jolloin eri NESUista kokoontuu viikoksi porukkaa yhteen. Ohjelmassa on hauskanpidon lisäksi muun muassa workshoppeja ja luentoja. Viime keväänä NESU Tallinnalla oli kunnia järjestää kevät konferenssi, viime syksynä semma löytyi Vaasasta ja tänä keväänä on Helsingin vuoro, jonne olen myös itse kantamassa kimpsuni ja kampsuni parin viikon päästä! :) Ensi syksynä semmalla on jälleen aika mielenkiintoinen lokaatio, kun NESU Iceland järjestää konferenssin jälleen Islannissa. 

NESU Tallinnan tytöt KY:llä vierailemassa :)
Mikäs mun rooli sitten on NESU Tallinnassa? Aloitin viime vuonna ensin aktiivijäsenenä, jossa hommiin kuuluu esim. auttaminen sitsijärjestelyissä. Viime syksynä sitten päätin lähteä hallitushakuun ja päädyin NESU Tallinn '14 hallitukseen tiedottajaksi. Vastaan siis tällä hetkellä Facebook-sivun, Instagramin sekä sähköpostien pyörittämisestä, kivaa hommaa mun mielestä! :) Itse olen aikalailla aina ollut todella järjestöihminen, vaikuttaminen ja tapahtumien järjestäminen on mielekästä hommaa.  Mainittakoon vielä että olen mukana TauSKI:ssa aktiivijäsenenä :D Mutta näin tiivistettynä vielä jutun idea: järjestötoiminta on kivaa, uusien ihmisten tapaaminen on kivaa ja hauskanpito on kivaa. Noita juttuja NESU mulle ainakin tarjoaa :) Tässä vielä NESU-KY:n tekemä video NESUn toiminnasta!



Ens kerralle multa löytyykin jo postausidea ja ajattelin raottaa ehkä hieman, että millanen tyyppi täällä ruudun takana oikeen kirjottelee. Until next time! :)

-Elina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti