torstai 27. maaliskuuta 2014

Taksikuski, Kekkonen ja ravintolat

Tere jälle!

Polveni operoitiin viime tiistaina. Päätin käyttää Tallinnan etuja hyväkseni ja otin tänään taksin kouluun. Taksi kouluun (noin 20 min matka) kun maksaa huimat kuutisen euroa. Taksikuskin kanssa saimme sovittua määränpään paikallisella kielellä, mutta kun hän huomasi olevani suomalainen vaihdoimme suomen kielelle.

Hän kertoi minulle mielenkiintoisia asioita Viron lähihistoriasta. Kuinka 1980- ja 1990-luvuilla suomalaiset tulivat Tallinnaan Viroa tukemaan tuoden "kapitalistisen maailman tuotteita, ensin purkka, sitten farkku", rakentaen tehtaita ja tuhlaten markkojaan juomiseen ja juhlimiseen. "Jokaisella virolaisella oli oma suomalainen". Tuolloin laivat kulkivat lahden yli noin kuutisen tuntia tai yli. Näin ollen turistit jäivät Tallinnaan koko viikonlopuksi. Kekkonen rakennutti Viru Hotellin ja kävi Tarttossa yliopistolla puhumassa ja juoksemassa lenkinkin (urheilumiehiä). Pururadan nimi on nykyisinkin "Kekkosen rata" (en ole tarkistanut tätä tietoa :D). 

Kysyin miten on Tallinna muuttunut hänen mielestä nykypäivään verrattuna. Hänen mukaan laivojen matka-ajat ovat muuttaneet Suomelta "avun" saamisen. Laivat kun kulkevat vain puolitoista tuntia tai kaksi, on mahdollista matkata päivässä edestakaisin Tallinna-Helsinki väliä. Raksamiehet käyvät Suomessa duunia tekemässä ja Suomesta Tallinnaan tehdään päiväristeilyjä ravintoloihin tai kylpemään. Ikkuna Suomeen ei ole valo tunnelin päässä, joten nuoret eivät puhu enää suomea vaan englantia.


Taksimatkatarinani inspiroimana tulkaa tutustumaan Tallinnaan!
Mielestäni parhaat taksit ja ravintolat Tallinnassa:

Taksit
1. Eurotakso / I.R.Takso Alotusmaksu: 1,98€ - Kilometrihinta 0,48€. HUOM Useimmissa vaan käteinen.
2. Tulika Alotusmaksu: 3,10€ - Kilometrihinta 0,65€. Kortit käy
Lisää infoa http://www.taksod.net/

Ravintolat
1. Ribe
2. Kolm Sibulat / Moon
3. F-Hoone
4. Kompressor
5. Sfäär


Terkkuja
ErkkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti