torstai 27. syyskuuta 2018

Ensimmäisiä viikkoja Tallinnassa

Moikka kaikille lukijoille! Nimeni on Linda ja päivittelen tänne kerran kuussa, yhdessä muiden blogia kirjoittavien kanssa. Opiskelen kansainvälistä lakia Tallinnan Teknillisessä Yliopistossa nyt ensimmäistä vuotta. Kiinnostus hakea ulkomaille yliopistoon on ollut mielessäni vaihtovuodesta saakka, jonka vietin lukioaikana Yhdysvalloissa. Varmuus tälle ajatukselle tuli, kun kovasta työstä huolimatta parin vuoden yrittämisen jälkeenkään oikeustieteellisen ovet eivät Suomessa auenneet. Niinpä päätin ottaa asiakseni selvittää mitä rajojen ulkopuolella on tarjottavana!

Tallinna pistää parastaan!

Keräsin tietoa, vertailin ja mietin mikä olisi sopiva vaihtoehto, joka tukisi omiin tavoitteisiin pääsyä. Kuulin tuttavalta Tallinnan olevan opiskelukaupunkina viihtyisä sekä opiskelijaystävällinen. Näiden seikkojen, ja sen läheisen sijainnin vuoksi kiinnostuin lisää. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen mielessäni oli riemun lisäksi paljon kysymyksiä, paperitöistä lähtien aina muuttoon asti. Yliopisto ohjeisti mielellään ja antoi vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttivat mieltäni. Paikan päälle saavuttua meitä vastassa olivat myös auttavaiset ja motivoivat tutorit, jotka kertoivat mielellään yliopiston käytännöistä, vapaa-ajanvietto mahdollisuuksista ja muista tapahtumista! Yliopisto itsessään on hyvin kansainvälinen, jossa samaan aikaan on oma suomiyhteisönsä vahvasti läsnä.

Koulun kahvilan smoothiella päivä käyntiin!

Itsellä kaikki tapahtui loppujen lopuksi hyvin nopealla tahdilla, ihan muutamassa viikossa minulla oli jo opiskelupaikka sekä asunto. Asunnon etsimisessä nopeus on valttia, myös täällä Tallinnassa on kilpailua niistä, ja parhaat viedään käsistä. Koen, että itselläni kävi hyvä tuuri asunnon suhteen. Sijainti on mielestäni keskeinen seikka ja suurin osa ainakin suomalaisista opiskelijoista asuukin juuri keskustassa, josta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet koululle.

Ensimmäinen haalarimerkki

Tallinnassa on paljon kaikkea tapahtumaa niin koulussa kuin myös koulun ulkopuolella, jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Yliopistolla on monia opiskelijajärjestöjä, jotka järjestävät hauskoja tapahtumia. Varsinkin alussa nämä tapahtumat auttavat tutustumaan yliopiston muihin opiskelijoihin, niin suomalaisiin kuin ulkomaalaisiinkin! Kun on saanut luotua muutaman tutun ja turvallisen kontaktin kaupungissa, lähtee sopeutuminenkin paremmin käyntiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti