torstai 20. syyskuuta 2018

Sopeutuminen uuteen kouluun ja Tallinnaan


Täällä kirjoittaa yksi tämän vuoden uusista fukseista, Mikaela, opiskelen Tallinnan teknillisessä yliopistossa International business administration linjalla. Hain suomeen opiskelemaan edellisenä vuonna mutta tänä vuonna hain ainoastaan Tallinnaan opiskelemaan. Kirjoittelen tänne tulevaisuudessa noin kerran kuukaudessa yhdessä muiden tämän vuotisten blogin pitäjien kanssa.

Opiskeluiden aloittaminen on aina jännittävää, uusi koulu ja uudet koulukaverit, puhumattakaan jos olet aloittamassa opiskelut täysin (tai edes vähän) vieraassa maassa. Vaikka suurin osa suomalaisista on käynyt Tallinnassa, niin muuttaminen muutamaksi vuodeksi toiseen maahan onkin sitten aivan eri asia. Tallinnan voi siis ajatella aivan samalla tavalla ulkomailla opiskeluksi kuin minkä tahansa muunkin vieraan maan.








Vaikein ja tärkein asia on ehdottomasti sopeutuminen, toki opiskelut vaativat oman painonsa, mutta ensimmäisinä viikkoina kaverisuhteiden solminen on hyvin tärkeää. Koulunkäynti on heti luontevampaa ja mukavampaa kun löytää ne ”omat ihmisensä”.

Itselläni kävi todellinen onni, sillä muutin yhteen kämppäkaveriksi toisen suomalaisen tytön kanssa, joka käy myös samaa koulua ja samaa linjaa. Hänestä tuli ensimmäinen kaverini koulussa, ja yhdessä tutustuminen uusiin ihmisiin oli helpompaa. Kavereita löytyy koko ajan lisää, ja ajan kuluessa kavereista voi tulla ystäviä.




Suomalaisten onneksi meillä on täällä nämä upeat suomalaiset opiskelijajärjestöt, jotka järjestävät ensimmäisinä viikkoina todella paljon ohjelmaa ja illanistujaisia. Niihin osallistuminen on paras tapa ehdottomasti luoda uusia tuttavuuksia, kysyä vanhemmilta opiskelijoilta kysymyksiä oikeastaan mistä tahansa, ja pitää hauskaa koulun ohella. Kannattaa ottaa tavoitteeksi puhua joka päivä yhden uuden ihmisen kanssa. Eli osallistu mahdollisimman moneen tapahtumaan ensimmäisinä viikkoina.
Seuraamalla eri opiskelijajärjestöjä sosiaalisessa mediassa saat nopeinten tiedon uusista tapahtumista ja menoista.

Ei kannata jättää kuitenkaan tutustumista pelkästään suomalaisiin opiskelijoihin, kannattaa tutustua myös muihin kansainvälisiin opiskelijoihin. Tallinnan teknillisessä yliopistossa on opiskelijoita monesta eri maasta ja kansainvälisten opiskelijoiden orientaatiopäivät ovat ensimmäinen etappi tutustua kaikkiin uusiin koulukavereihin eri maista. Kansainvälisen yliopiston yksi ehdottomasti plussista on nimittäin tutustuminen uusiin kulttuureihin ja tapoihin.




Sopeutumisen kannalta on myös tärkeää hoitaa mahdollisimman nopeasti kaikki mahdolliset byrokraattiset asiat pois alta, muuten ne jäävät roikkumaan. Eli nopeasti vain muuton jälkeen rekisteröimään asumispaikka Viroon, ja hakemaan Viron henkilökortti. Näiden toimien jälkeen julkinen liikenne onkin sitten ilmaista koko loppuopiskeluiden ajaksi.

Itsestäni tuntuu, että ensimmäiset viikot ovat menneet uudessa koulussa ja uudessa maassa todella mukavasti ja melkein vaivattomasti. Odotan innolla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ja kuinka paljon näkemykseni asioihin ehtii avartua seuraavan 3 vuoden aikana.


Kaikki kuvat, jotka ovat tässä tekstissä, on otettu eilen Kadriorg-puiston joka syksyisessä valotapahtumassa. Menimme tapahtumaan suomalaistyttöporukalla ja kaikki olivat todella ihastuneita tapahtumaan ja melkein kaikki haluaisivat mahdollisesti vierailla tapahtumassa myös ensi vuonna uudestaan. Kyseessä on siis ”valokarnevaali”, jossa on erilaisia esityksiä, valoja, kojuja ja taideteoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti