tiistai 21. marraskuuta 2017

Bucket list Tallinna

Moikka ! Kohta alkaa mun lempiaika vuodesta eli joulu ! Sen kunniaksi päätin kasata teille bucket list- tyyppisesti, mitä Tallinnassa kannattaa tehdä / syödä / kokea.

1. Exploring

Tallinnassa riittää tutkittavaa; vanhan kaupungin pienet kujat on vuodenajasta riippumatta aina aivan ihania. Niille voi eksyytyä lenkille tai kahville. Jos hyvät instakuvat houkuttelee, kannattaa tutustua seuraaviin paikkoihin; Toompea, Kadriorg, Rottermann ja Telliskivi. Näistä paikoista jokainen on ihan erilainen; Kadriorg ihastuttaa puilla, rakennuksilla ja tunnelmalla. Telliskivi on täytetty ihanilla kahviloilla, valoilla, katumaalauksilla ja vanhoilla, rosoisilla rakennuksilla.


2. Shoppailu

Shoppailumahdollisuudet Tallinnassa on rajattomat. Vanhasta kaupungista löytyy ihania pieniä liikkeitä, Ulemisteen kannattaa suunnata vaateostoksille. Siinä samassa voi käydä kahvilla tai syömässä. Kaiken kaikkiaan vois sanoa, että shoppailu Tallinnassa kannattaa; hintataso on paljon alhaisempi kuin Suomessa ja vaihtoehtoja löytyy jokaisen nurkan takaa. Viro tunnetaan myös käsitöistä, joten lämpimiä villasukkia kannattaa lähtä metsästämään vaikka Balti Jaam- torille.

3. Kahvilointi

Tästä on muotoutunu mun lempiharrastus Tallinnassa. Mun ehottomia suosikkeja on Rottermannilla sijaitseva Carmen Cafe ja Viru-kadulla oleva Rukis.


4. Kohuke

Asia, jota pitää maistaa Tallinnassa ! Kohuke on vähä niinku välipalapatukka tehtynä maitorahkasta. Ei kuulu mun henkilökohtaisiin suosikkeihin, mutta kyllä kaikkee pitää maistaa ! Kohukkeita löydät jokasesta ruokakaupasta, koska ne on Baltian alueella todella suosittuja.5. Swissotel

Swissi ei ole halvimmasta päästä Tallinnassa, mutta sinne on mukava päättää viikko. Upeat maisemat on drinkin hinnan arvoset !


6. Yöelämä

Tallinnan yöelämä on erittäin monipuolinen. Baareja, pubeja ja klubeja löytyy jokaseen makuun. Klubien pääsymaksut pyörivät kymmenen euron pinnassa ja juomat (paikasta riippuen) ovat kohtuullisen halpoja.7. Tallinnan TV- torni
Hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella, Piritassa, sijaitsee koko Viron korkein rakennus. Ite en oo vielä tänne päässy käymään, mutta ihan varmasti kolmen vuoden aikana tää pitää kokea. Televisiotornissa järjestetään myös "äärelläkävelyä" 175 metrin korkeudessa. Jos korkeet paikat ei pelota, kannattaa testata !

8. Tallinnan laulujuhlat

Joka viides kesä Tallinnassa järjestetään suuret laulujuhlat. Sinne kokoontuu monia kuoroja ja laulujuhlien yhteydessä vietetään myös Viron tanssijuhlia. Seuraavan kerran tää tapahtuma järjestetään vuoden 2017 heinäkuussa.

9. Tallinnan joulumarkkinat

Tallinnan joulutori aukes viime viikon perjantaina; tää on paikka, jota ei kannata missata. Sieltä, jos mistä, saa joulutunnelman. Ihania pieniä kojuja, käsitöitä, glögiä, musiikkia, kavereita. Voisin sanoo, että siellä vois viipyy pitempäänki.- Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti