maanantai 9. lokakuuta 2017

Todo bien en Valencia

Hola a todos!

Mä oon Milena, tokan vuoden kauppatieteiden opiskelija ja kirjottelinkin tänne jo viime lukuvuotena Tallinnasta. Nyt kirjottelut jatkuu täältä palmujen alta Valenciasta, jossa vietän Erasmus-vaihtoa Universitat de Valenciassa. Oon nyt ollut täällä kuukauden päivät ja en voisi olla onnellisempi, jokainen päivä on erilainen ja täynnä kaikkea ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Vaikka talsu niin ihana ja rakas onkin, ei syksyn sateita oo ikävä enkä pistä pahitteeks näitä +27 asteen lämpötiloja ja rannan läheisyyttä.Siesta, hassu ruokailurytmi, poskipusut ja huoleton mañana-meininki ehtivät jo tulla tutuksi kesän aikana. Myös espanjan kieli tarttui vähäsen. Vietin kesän au pairina asustellen espanjalaisen perheen luona Zaragozassa pohjois-Espanjassa. Se oli huippukokemus ja koen ettei paljon sen lähempää pääse näkemään tavallista espanjalaisten elämää ja arkea. Täällä kun kuitenkin helposti tulee elettyä vähän Erasmus-kuplassa ja enemmän aikaa viettää kansainvälisten ihmisten kanssa, kuin itse paikallisten. Mun espanjan kielen osaaminen (vielä ;)) vähän takkuilee, joten yleisesti ottaen kommunikointi ja ystävystyminen sujuu helpommin kansainvälisten ihmisten kanssa. Oon saanut tutustua ihmisiin ympäri maailmaa, ja on tosi inspiroivaa kuunnella niiden tarinoita ja oppia jokaiselta jotain uutta.

Montanejos. Niin upee paikka ettei löydä sanoja

Montanejos/Fuente de los bañosTekemisestä täällä ei ole pulaa, sillä Valencia on tosi eläväinen ja suuri kaupunki. Lisäksi Erasmus-toiminta on tosi aktiivista ja monipuolista täällä. Useat järjestöt järkkäävät erilaisia aktiviteetteja, reissuja ja bileitä. On lentistä rannalla, kaupunkikierroksia, museovierailuja, salsa-tunteja, beer pong-turnauksia, surffi-tunteja, Ibiza-reissuja, haikkausta vuorilla... ja ihan kaikkea siltä väliltä. Tällä viikolla olen menossa kiertämään Andaluciaa neljäksi päiväksi.

Benidorm


Ja sitten pitäisi vielä itse opiskelulle raaskia raivata aikaa kalenterista, hahah. Koulunkäynti on sujunut tähän mennessä kuitenkin mutkattomasti ja opettajat ovat tosi hyviä. Pahimmalta stressiltä välttymistä helpottaa tieto siitä että Erasmus-vaihdossa kurssit arvioidaan hyväksytty/hylätty-tyylillä, eli ei ole maailmanloppu jos ei saakaan täyttä vitosta joka kurssilta.


Ihanaa syksyä kaikille,
Milena
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti