tiistai 17. lokakuuta 2017

Mitkä asiat ovat Virossa edullisia?

Ciao ja terveisiä Italiasta! Päätin ottaa vähän omaa syyslomaa ja pakko kyllä sanoa että ei pahemmin ole Tallinnan sateita ikävä. Aurinkoisia päiviä on riittänyt ja lämpötilat huitelee 25 asteen molemmin puolin. Vietettiin ensin pari päivää Roomassa, jonka jälkeen tultiin parin tunnin junamatkan päähän hieman pienempään paikkaan chillaamaan ja ottamaan aurinkoa. Täältä sitten torstaina erittäin motivoituneena takaisin Talsuun valmistautumaan midtermin kokeisiin ja palautuksiin (joita on ihan mukavasti).

täällä hyvä!



Nyt kun Virosta on saanut jo jonkinlaisen käsäityksen ajattelin jakaa omia kokemuksia Tallinnan hintatasosta ja siitä onko täällä oikeasti kaikki halvempaa verrattuna Suomeen. Yleisesti suomalaisilla on sellainen käsitys (mahdollisesti alkoholin halpuudesta johtuen) että Viro on yleisestikin edullisempi maa.Alla listattuna asioita, joissa on selkeästi pienempi hintalappu kuin Suomessa. Totesin että alkoholia on turha mainita, se saattaa kaikille olla jo selkeä ;)

1.     Ruoka                    
-       Ruokakaupasta pääsee aika pienellä laskulla ulos, varsinkin jos valitsee oikean kaupan ja omistaa kanta-asiakaskortin kyseiseen paikkaan. Erityistä säästöä tulee leipähyllyillä ja hevi-osaston satokausituotteista. Keskustan alueella on kyllä muutama selkeästi laadukkaampi(lue: kalliimpi) vaihtoehto, mutta opiskelijana pärjää oikein hyvin esimerkiksi Rimin valikoimalla.

Syyskuun lopulla oli muutama aurinkoinen päivä,
ennen kuin alkoi masentava sadekausi
2.     Ravintolat
-       Ja vähän lisää ruokafaktoja: Tallinnan keskustan alueelta löytää helposti hyvää ruokaa edulliseen hintaan ja lisäksi valinnanvaraa on runsaasti. Kunnollista ja halpaa kahviakaan ei tarvitse erityisesti metsästää. Opiskelijakorttia kannattaa tarjota aina, sillä voi saada muutaman sentin hintaa vielä alaspäin.



3.   Julkinen liikenne
-         Julkinen liikenne Tallinnassa asuville ilmaista, eikä yksittäisten lippujen hinnat eivät ole korkealla. Yksi matka matkakortilla(voi ladata haluamansa määrän rahaa/aikaa) maksaa 1,10€ ja 24 tunnin setti hurjat 3€. Matkakortti itsessään maksaa pari euroa, mutta sitä voi käyttää ja ladata uudelleen niin kauan kuin haluaa. Halvimmalla tietysti pääsee ripauksella hyvää tuuria, jos tarkastajat eivät ole liikenteessä ;) Bussi, trolli ja ratikkayhteydet ovat keskustan alueella aika hyvät, vaikka eivät kuljekaan enää puolenyön jälkeen.

4.     Taksi
-       Jos kävely tai julkinen liikenne ei houkuttele, niin taksin ottaminen ei taloutta kaada. Itse olen suosinut Taxify-sovellusta, jolloin taksi tilataan ja maksetaan sovelluksen avulla. Kyydit keskustan alueella ovat maksimissaan maksaneet noin 5 euroa.


5.     Hiukset & Kauneus
     -Parturissa käynti tai ripsien/kynsien laitto on halpaa suhteessa Suomen hintoihin. Paikkaa valittaessa kannattaa kuitenkin tehdä taustatutkimusta, jotta lopputulos miellyttää. Esimerkiksi suosittelen vahvasti etsimään sellainen kohde, jossa yhteinen kieli löytyy helposti (eli omalla kohdalla englanti tai suomi, eesti ei vielä kulje..). Itse en ole vielä ehtinyt testaamaan kyseisiä palveluita, mutta tulen varmasti jakamaan parhaimmat paikat J

Aurinkoa myös vähän Tallinnaan, kiitos!

Siinä oli nyt muutama, mitä arkielämästä tuli mieleen. Ensi kerralla kuulumiset ihan tavalliseen tapaan Tallinnan päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti