tiistai 5. huhtikuuta 2016

Tulevaisuuden näkymät vastavalmistuneen silmin


Tere, tere, vana kere!
 

Vuoden mittaisen blogi hiljaiselon jälkeen teen paluun tänne Tallinnan Tallaajat-blogiin ja pääsen jakamaan omia viime aikojen kuulumisiani. Tällä kertaa päivittelen kuinka kandin lopputyö meni, miten elämä valmistumisen jälkeen on jatkunut ja myös hieman omista vapaa-ajan harrastuksistani täällä lahden eteläisellä puolella.Winner winner chicken dinner!

Viime syksynä 2015 aloitin oman kandin lopputyöni puskemisen ja tunnetusti hyvin tiukille sen valmiiksi saaminen meni, mutta läpi meni ja vieläpä ihan kunnolla! Se oli kiireistä ja työntäyteistä aikaa, mutta mikäli siihen panostaa ja näkee sen eteen vaivaa niin se on samalla myös erittäin palkitsevaa. Hyvä on muistaa että kandin lopputyö kirjoitetaan elämässä vain kerran.

Ajatusprosessin aloitin jo hyvissä ajoin saman vuoden keväänä ja mahdollisia aiheita puolestaan pohdin kesällä, mutta lopullisesti homma nytkähti liikkeelle koulun jo alettua syksyllä kun piti valita lopputyön valvoja ja suunnitella jonkinnäköinen aikataulu sitä varten. Siitä eteenpäin alkoi omistautuminen lopputyölle, tähän mennessä elämäni suurimmalle projektille, joka koostui monesta eri osasta. Aluksi piti luoda joku hyvä ja samalla kiinnostava aihe lähes tyhjästä, sitten piti kerätä tietoa ja kirjallisuutta aiheeseen liittyen. Tämän jälkeen piti miettiä minkälaisen tutkimuksen teen ja miten toteutan sen ja lopuksi vielä saada koko paketti laitettua kirjalliseen muotoon. Onneksi tätä työtä en aloittanut tekemään vasta edellisenä iltana kuten kaikkia muita tähän saakka. 

Kaikki kuitenkin päättyi onnellisesti voitonjuhliin valmistumisen johdosta, puheet tuli pidettyä gaalassa ja diplomi saatua hienojen opiskeluvuosien päätteeksi.


Valmistumisen jälkeen on hyvä, jos on jo jokin alustava suunnitelma mietittynä mitä sen jälkeen aikoo tehdä. Itse ryhdyin ryhdikkäästi jatkamaan työntekoa heti valmistumisen jälkeen täysi-aikaisena työntekijänä Viking Linella Viron puolella eli täällä elämä tuntuu myös jatkuvan valmistumisen jälkeen ainakin toistaiseksi. Kesällä puolestaan alkavat hieman erilaisemmat hommat, sillä edessä on armeija ja asevelvollisuus. Toisaalta se tulee ihan hyvään saumaan niin saa vuoden verran pitää huilia ja pohtia sen jälkeisiä jatkosuunnitelmia.


Stockholmi vallutajad koos õlle ja Villega
Valmistumisen jälkeen on tullut myös paljon harrastettua urheilua, joka koulukiireiden keskellä jäi huomattavasti vähemmälle. Salikortti Meriton Spordiklubiin tuli hommattua heti vuoden alusta kun tulin takaisin Tallinnaan palauttamaan lopputyötäni ja jääkiekkoa myös sitten myöhemmin keväällä. Meritonin Sali on laitevalikoimaltaan ja hinnaltaan passeli. Kaikki tarvittavat rojut ja laitteet salilta löytyy raudan repimiseksi kuten myös ryhmäliikunta sali, jossa järjestetään lähes joka päivä ohjattuja pumpipampi-tunteja. Tämän lisäksi Meritonista löytyy suht iso spa-ja allasosasto, jossa voi rentoutua monenlaisessa erityyppisessä saunassa sekä altaassa. Sijanti on myös oiva Tõnismäen ja Toompean mäen läheisyydessä. Tondiraban jäähalli Lasnamäellä
Jääkiekon pelaamisesta Tallinnassa en ole aiemmin tiennyt sen enempää muuta kuin että se on mahdollista. Itse pelasin Suomessa noin 7-8 vuotta, kunnes lähdin opiskelemaan tänne. Innostuin hommasta yhden opiskelukaverini kautta, joka oli jo syksystä alkaen käynyt Tondiraban jäähallissa Lasnamäellä vapaa jääkiekko-vuoroissa pelaamassa lätkää, ja tämän johdosta toin vanhat jääkiekkokamani Tallinnaan. Vuorot ovat normaalisti arki-iltapäivisin ja kestävät vähintään tunnin. Vaikka vuorot ovatkin täysin vapaaehtoisia, ainoana ehtona että on lätkäkamat, niin silti niissä käy lähemmäs 15-20 äijää pelaamassa melkein joka kerta. Kaiken kukkuraksi jäähallikin on melkein 6000-henkeä vetävä moderni halli, vaikka ulkokuori saattaakin hieman hämätä.


Tässä olivatkin tämänkertaiset kuulumiseni, ei muuta kuin järgmiseni korrani! 


Ilusad kevade algust kõigile!

Edi

2 kommenttia:

  1. Onnea valmistumisen johdosta!
    Näin tulevana opiskelijana olisi kiva tietää että miten muutto ja opiskelujen aloitus käytännössä tapahtuu. Jos siitä saisi vaikka uuden postauksen aiheen.

    VastaaPoista
  2. Heippa Kalle! Tallinnan Tallaajat kiittää hyvästä postausideasta. Pysy kuulolla niin eiköhän me ihan muutaman viikon sisällä vielä palata aiheeseen postauksen muodossa.

    Kevät terveisin, Sara

    VastaaPoista