tiistai 8. maaliskuuta 2016

Vauhdilla pitkin kevättä

Hei vaan kaikille,

Kevään lukukausi on potkaistu kunnolla käyntiin ja kouluhommia riittää. Sain kevääksi tosi kivoja kursseja, jotka ovatkin jo enemmän niitä ”oman alan” juttuja. Mielenkiintoisimmat aineet itselleni ovat ainakin ”History of international relations & diplomacy” ja ”Intercultural communication”, yhteensä kursseja tuli seitsemän tälle lukukaudelle. Nappasin vielä valinnaiseksi Viron kielen, jes!

Meillä oli koko tammikuu vapaata koulusta ja siinä kerkesikin sitten vaikka mitä. Kävin muun muassa Berliinissä ja tapasin kavereita Suomessa. Oli mukava viettää kerrankin kunnolla aikaa perheen kanssa, sillä omaa asuntoahan mulla ei tietenkään Suomessa enää ole. Löysin lentodiileistä tosi hyviä lentotarjouksia eri puolille Amerikkaa ja ostinkin sitten lennot Floridaan, Miamiin marraskuulle. Nyt on vaan hirveä kesätyönhaku päällä, jotta pääsis viettämään ihanaa lomaa auringon alle, sitten kun täällä on ne hirveimmät kelit. Vinkkejä majoituksista ja kaikesta muusta Miamiin liittyen otetaan vastaan!

Kuva otettu Googlesta.

Helmikuun alussa juhlittiin laskiaista Pikkulaskiaisen merkeissä Turussa, jonne kokoontui tuhansia opiskelijoita niin Suomesta kuin Virostakin. Tapahtuman alussa oli aivan huikea mäkikisa Puolalanpuistossa, josta homma jatkui pubikierroksen merkeissä Turun yöhön. Yöpaikka oltiin hommattu tyttökavereiden kanssa Airbnb:n kautta ja kämppä oli todella mahtava.

Haalarikansaa Turussa.


Viron itsenäisyyspäivää vietettiin 24.2, josta Iina jo mainitsikin edellisessä postauksessaan. Pakko kuitenkin vielä hehkuttaa kuinka juhlava kyseinen päivä oli. Vapauden aukiolle (Vabaduse väljak) oli järjestetty paraati, jossa mukana olivat Viron sotavoimat sekä presidentti Toomas Hendrik Ilves, joka piti itsenäisyyspäivän puheen, josta tosin en ymmärtänyt sanaakaan. En olisi ikinä uskonut kuinka paljon ihmisiä paraatia oli katsomassa. Liikkuminen vapauden aukiolla oli miltei mahdotonta ja ilma jäätävä, ensi vuonna enemmän vaatteita päälle!

Vabaduse väljak ja ihmispaljous.

Itsenäisyyspäivän paraati.

Lakiopiskelijoiden järjestö MTÜ Öigus järjesti koulumme opiskelijoille tutustumiskäynnin Suomen Tallinnan suurlähetystöön, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa osoitteessa Kohtu 4. Tutustumisretkelle mukaan pääsivät ne, jotka olivat etukäteen mukaan ilmoittautuneet. Mulla oli sopivasti vapaapäivä koulusta ja tietty halusin mukaan. Tutustumiskäynti alkoi pienellä yhteenvedolla suurlähetystön historiasta sekä Suomen ja Viron diplomaattisista väleistä. Mukana olleet oppilaat saivat kysellä ja keskustella avoimesti ja vierailun lopussa pääsimme käymään suurlähetystön muissakin tiloissa. Tutustumiskäyntiä oli pitämässä konsulaatti ja diplomaatti, jotka myös kertoivat henkilökohtaisista taustoistaan ja siitä kuinka ovat päätyneet suurlähetystöön töihin. Kyllä tuosta käynnistä sai taas vähän motivaatiota opiskeluun!

Sisäänkäynti suurlähestystöön.

Suurlähetystön puitteet oli aika mahtavat.

Ps. Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää, muistakaa naiset siis hemmotella itseänne!

Aurinkoista kevään jatkoa ja tsemppiä kaikille raskaan työn puurtajille niin työpaikoille kuin koulunpenkeillekin. Tässä vielä muutamia minulle uusia tuttavuuksia Tallinnasta:

Telliskiven ravintola Frenchyssä on ihana tunnelma.

Taidemuseo KUMU Kadriorgin puistossa.



Sushiplazasta saa Tallinnan parhaat sushit :)


Terkuin Ida




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti