tiistai 1. maaliskuuta 2016

Tere tulemast kevad!Heipä hei,

On ensimmäinen päivä maaliskuuta, ja todellakin vähitellen on alkanut tuntua keväältä täällä Tallinnassa. Alla muutama kuva todisteena kasvaneesta auringon säteiden määrästä.

Pirita Promenaad

Pirita jõgi

Yksi opiskelija, jonka pitäisi parhaillaan olla tekemässä läksyjä.

Ensimmäinen kuukausi loman jälkeen on ollut kohtalaisen työläs. Itselläni on useampi valinnainen kurssi, joten yliopistolla on saanut olla perjantaita ja viikonloppua lukuunottamatta joka päivä. Luentojen päätyttyä on usein pitänyt suunnata vielä koulun kirjastoon tekemään kirjallisia tehtäviä tai lukemaan. Meillä on ensimmäinen pieni tentti jo huomenna. Viimeinen viikko onkin ollut kiireinen, kun tenttiin valmistautumiseen lisätään 4 esseetä sekä viikonloppu töissä.

Esseen kirjoittamista kakun, kahvin ja kaverin seurassa. (Kohvik Komeet, Estonia pst 9).

Lisää kahvia, ja takaisin lukemaan.
Helmikuun alussa vanhempani olivat viikonloppureisulla Tallinnassa, ja kävimme Viron kansallisoopperassa katsomassa modernin version Tuhkimo (Tuhkutriinu) -baletista. 1913 vuonna rakennettu  Estonia teatrihoone (Estonia pst 4) oli Helsingin Kansallisoopperaan verrattuna huomattavasti pienempi, mutta tunnelma ja puitteet olivat erittäin upeat. Myös tanssijat vähintäänkin huimasivat taidoillaan.

Viron kansallisoopperan kaunis Estonia teatrisaal 

...ja sen hieno katto.

Lumoutunut katsoja näytöksen jälkeen.

Kaksi viikkoa sitten Õigus järjesti ystävänpäivän hengessä Valentine's sitsit. Ennen pöytiin menemistä piti löytää itselle valittu pari punaisen numeroidun sydämen avulla. Parin kanssa istuuduttiin sitten nauttimaan riehakkaasta illasta.

Valentine's sitsit 18.2. Tudengimajalla (kuvat Helinä Heikkinen).

män helmikuun aikana epäonnekseni sairastuin, ja piti yrittää hankkia lääkärintoditus työpaikalle. Sairastumiseni osui viikonlopulle, jolloin yksityiset lääkäriasemat eivät ole auki Tallinnassa. Menin siis ensin päivystykseen julkiselle puolelle keskustaan ja seuraavana päivänä uudelleen Mustallemäelle. Mustallamäellä pääsin muutaman tunnin odottelun jälkeen lääkärille, joka ei kuitenkaan myöntänyt minulle sairauslomaan oikeuttavaa paperia, vaikka mukanani oli Eurooppalainen Kela -kortti. Jälkeenpäin Suomen suurlähetystön kautta selvisi, että minun olisi pitänyt esittää lääkärille myös matkavakuutukseni tiedot. Eli, jos Tallinassa on tarvetta lääkärille viikonloppuisin, mukaan kannattaa ottaa: passi, Eurooppalainen Kela -kortti, matkavakuutuksen tiedot sekä vakuutusyhtiön yhteystiedot sekä, jos mahdollista tietoja omasta potilashistoriasta. Tallinassa on kolme päivystävää sairaalaa: Itä-Tallinnan Keskussairaala (Ida-Tallina keskhaigla, Ravi 18), Länsi-Tallinnan keskussairaala (Lääne-Tallinna keskhaigla, Paldiski mnt 68) ja Pohjois-Viron aluesairaala (Regionaalhaigla, J. Sütiste tee 19). Lääkärin vastaanotolla julkisella puolella tulee maksaa 5 euron hinta, kun taas yksityisillä lääkäriasemilla hinnat liikkuvat tavallisesti 35 euron ja 50 euron välillä. 

Viime viikolla viettettiin Viron 98. itsenäisyyspäivää. Olin ensimmäistä kertaa katsomassa paraatia, joka keskittyi Vapauden aukiolle. Puheiden ja kansallislaulun jälkeen Viron sotilasvoimat pääsivät esittelemään kulkuneuvojaan ja tervehtimään katsojia. Keskustan tiet olivat melkolailla suljettuina noin kahden tunnin ajan, kun kulkue vaelsi kaupungin halki. Tapahtumaa seuratessa aisti sen, kuinka arvokas ja juhlava päivä oli virolaisille. Itselleni voisin laittaa muistisäännöksi ensi vuodelle, jos satun paraatia taas katsomaan: pue paljon lämmintä vaatetta päälle! Isossa ihmispaljoudessa ei nimittäin juuri pystynyt liikkumaan, ja paikallaan nököttämisen ansiosta varpaat olivat loppuajasta aika tunnottomina.


24.2.Vapauden aukiolla.


Alan vähitellen tästä palailla EU Internal Market Lawn tenttimateriaalinen pariin. Maaliskuun lopussa meillä lakiopiskelijoilla on onneksi lukuviikko, joka antaa vähän hengähdystaukoa tähän kevääseen. Aurinko paistaa jälleen ikkunasta sisään, joten toivotan myös kaikille muille energistä päivää!

-Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti