tiistai 8. joulukuuta 2015

Melkein joululomallaTere,

Tallinnan kadut ovat täynnä joulutunnelmaa! Meillä toisen vuoden lakiopiskelijoilla on vielä kaikki lopputentit edessä, joten kauniisti koristeltu kaupunki lievittää ehkä vähän stressiä...
Paikallista jouluvalaistusta. 

Olen päättänyt lykätä lähes kaikki kokeet Joulun jälkeiselle ajalle, kun kuitenkin tulen olemaan tammikuussa ison ajan Tallinnassa. Aloitin nimittäin työt täällä! Entä mitä voisin kertoa faktana tässä vaiheessa työnteosta Virossa? Veroa maksetaan 20 prosenttia palkasta, ja lisäksi tähän päälle tulee vielä pieni veroprosentti eläkemaksuja varten. Vaikka palkkataso on pienempi kuin Suomessa, tuntuu huojentavalta ettei tarvitse joka viikko matkustaa lahden väliä (kuten tein viime vuonna loppukeväästä).

Muuta ajankohtaista tällä hetkellä ovat olleet ensi kevään kurssit, sillä ne ja niistä saatavat opintopisteet julkaistiin viime viikolla. TUT:lla yliopisto tekee suositukset kurssivalinnoille kullekin opintovuodelle. Meillä kakkosilla on suunnitemassa pakollisina EU:n sisämarkkinoita, vero-oikeutta, vertailevaa perheoikeutta, EU:n kilpailuoikeutta, kansainvälistä kauppaoikeutta sekä ei-sopimusoikeudellisia velvoitteita koskevat kurssit.

Tänään kävimme taas muutaman Tallinnassa asuvan suomalaisen opiskelijan kanssa boulderoimassa. Tämän kiipeilylajin harrastaminen on huomattavasti edullisempaa täällä kuin Suomessa. Opiskelijan sisäänpääsymaksu on 6 euroa ja kenkien vuokraus 2 euroa. Olen lajissa täysin aloittelija, siksi onkin ollut mukava että opiskeluporukasta on löytynyt kokeneita kiipelijöitä, joilta on saanut ohjeistusta.


Tallinnan boulderointikeskus Ronimisministeerium sijaitsee siis osoitteessa Tartu mnt 80e.

Kaikilla Tallinnan Teknillisessä opiskelevilla taitaa alkaa ensi viikolla joululoma. Ainakaan itselleni pieni tauko ei tule lainkaan liian aikaisin...Hauskaa joulunodotusta!

Tunnelmointia Tallinnan kodissa.

-Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti