tiistai 15. joulukuuta 2015

Ekan syksyn fiilikset opiskelusta ja vapaa-ajasta Tallinnassa

Moikka,

Vuosi 2015 alkaakin jo viedä viimeisiään ja ensimmäinen semesteri (=lukukausi) melkeinpä suoritettu. Koko tämä syksy Tallinnassa on mennyt todella nopeasti!

Koulu alkoi syyskuun ensimmäisellä viikolla ja siitä saakka ollaan painettu täysillä. IR-puolella ainakin on ollut todella paljon työskenneltävää niin kirjoitus- kuin lukutehtävien parissa. Opiskeluun on kuulunut myös ryhmätöitä sekä esitelmiä. Lukujärjestyksessä tänä syksynä on ollut muun muassa politiikkaa, saksaa (tai ranskaa), ekonomiaa ja sosiologiaa. Yksi lempparikursseistani kuitenkin oli ”expository writing”, jossa harjoiteltiin esseiden kirjoitusta. Tätä taitoa tämän kolmen vuoden aikana tulee tarvitsemaan paljon. Ekonomian kanssa tuskailin koko syksyn, mutta onneksi (ONNEKSI!) se on nyt hoidettu. Ekonomiaa meillä tulee olemaan jatkossakin, mutta ehkä vähän mielenkiintoisemmassa muodossa kuin tämän kurssin (micro- & macroeconomics) laskutehtävät.


Suomen itsenäisyyspäivän konsertti Kaarlin kirkossa.

Entä mitäs sitten ollaan tehty kun ei ole tarvinnut pähkäillä koulujuttujen kanssa?
Melkeinpä joka viikonloppu on ollut jonkinnäköistä toimintaa joko TSOJ:n tai NESU:n puolesta tai sitten ollaan ihan rentouduttu kavereiden kanssa. Myös syksyllä perustettu IRIS (IR student´s association) on järjestänyt mielenkiintoista puuhaa. Valtiotieteitä lukevilla ei ole aikaisemmin ollut omaa järjestöä vaan ollaan porskuteltu kauppiksen kanssa yhdessä.

Vanhan kaupungin joulutori on aina yhtä ihana.

Me fuksit saimme tässä syksyllä omat haalarit haalarikastajaisten merkeissä. Kastajaiset oli järjestetty ”The Amazing Race” -tunnelmissa ja tehtävät suoritettiin asiaan kuuluvasti ympäri Tallinnaa joukkueissa. Joukkueiden tehtävänä oli löytää rasteja ja suorittaa siellä annetut tehtävät. Ja kuten arvata saattaa, tehtävät suoritettiin melko kosteissa tunnelmissa sillä ennen ensimmäiselle rastille menoa joukkueen tuli jo kumota pullollinen vodkaa.. Kun vihdoin kaikki rastit oli suoritettu, sai joukkue noutaa Tudengimajalta omat haalarinsa. 

IR-opiskelijoiden haalarit (huomaa oranssi väri, joka on kaikkien mieleen).

Virossa on ihanaa se, että voit lähteä pienellä budjetilla syömään hyvin ystävien kanssa ja jatkaa siitä sitten iltaa. Suomessa tämä lysti maksaa niin paljon, että jäisi syömiset alusta pois. Mahtavaksi paikaksi todettu Telliskivi on toiminut etkopaikkana, jossa voi syödä ja juoda melko edullisesti. Telliskivi on ihan uniikki alue Tallinnassa, johon pääsee kätevästi ratikalla tai kävellen. Suosittelen käymään ainakin F-Hoonessa.

Alkupaloja F-Hoonessa.
Täältä löytyy kuntosaleja ympäri kaupunkia ja niiden hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa. Itse koen opiskelijabudjetilla kuntosalikorttien hinnat melko kalliiksi ja tämän syksyn olen käynyt koulun kuntosalilla. Koululla on oma urheiluhalli, jossa on mahdollisuus harrastaa useaa lajia, kuntosalilla käymisen lisäksi voi pelata esimerkiksi koripalloa, sulkapalloa tai pöytäpingistä. Koulun urheilujoukkueiden kotipelejä voi myös hallilla seurata. Syksyn aikana ennätin käydä katsomassa muutamia koripallopelejä sekä minulle uutta tuttavuutta, lentopalloa, oli mielenkiintoista seurata. 

Koripalloa koulun urheiluhallilla.

Viimeisten kokeiden jälkeen tällä viikolla lähden Suomeen viettämään joululomaa ja tapaamaan perhettä sekä ystäviä. Lisää juttuja taas ensi vuoden puolella!

Jouluterkuin Ida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti