tiistai 24. helmikuuta 2015

Kevad tervitused!


Heipä hei,

Toista lukukautta on mennyt jo kolme viikkoa, uskomatonta! Ja hyvä fiilis on ollut tähän saakka!
 
 

Tallinnan aurinkoiset kadut.
Tiesittekö muuten, että tänään vietetään Viron itsenäisyyspäivää? Tämän kansallisen juhlapäivän kunniaksi luentoja ei pidetä. Olenkin tällä hetkellä viettämässä tavallista pidempää viikonloppua Suomessa. Koulutöitä näinäkin vapaapäivinä on tosin joutunut tekemään, kun parin kurssin tehtävien deadlinet olivat nyt sunnuntaina ja maanantaina.

Tähän kolmeen viikkoon on mahtunut jo useampikin pienempi palautettava kurssiprojekti. Ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelijalle suunnitellut kurssit sisältävätkin tänä keväänä paljon kirjoitettavia töitä. Hommia on siis tiedossa koko lukukaudelle tasaisesti isojen loppukokeiden sijaan. Lukujärjestyksessä meillä on kaksi vapaata päivää keskellä viikkoa, joista toisen olen täyttänyt saksan ja venäjän alkeiskursseilla. On ollut virkistävää saada erilaista opiskeltavaa lakikurssien väliin. Lisäksi olen ottanut yhden kakkosvuoden kurssin hyppytuntien ajaksi. Tähän saakka kaikki aineet ovat tuntuneet suoritettavissa olevilta, ja osa erityisen kiinnostavilta sekä motivoivilta.
Ympäristöoikeus on yksi tämän kevään haasteista.
Entä mitä muuta olen ehtinyt tekemään helmikuussa? Ystävänpäivänä Õigus järjesti fiinit Masquerade partyt upeassa Tööandjate majassa Vanhassa kaupungissa. Oli ihana päästä taas laittautumaan vähän enemmän ja ilta oli muutoinkin tosi onnistunut. Itselleni kyseisenlainen maski päällä juhliminen oli aivan ainutkertainen kokemus tähän saakka. Heti maaliskuussa on tulossa myös parit sitsit jännillä teemoilla sekä Õiguksen teemaviikko lakiopiskelijoille.


Juhlatunnelmia Tööandjate majasta.
Lisäksi olen käynyt ensimmäistä kertaa elämässäni boulderoimassa Tallinnan uudessa Ronimisministeerium keskuksessa muutaman muun ensimmäisen vuoden oikkarin kanssa (paikka sijaitsee osoitteessa Tartu mnt 80E). Sen verran hauskalta laji tuntui, että aion ehdottomasti mennä kiipeilemään myöhemminkin. Etsinnässä on ollut myös kuntosali. Hyviä ja Suomeen verrattuna hinnaltaan suht edullisia on kuulemma useampia keskustan alueella.
Yksi syy kuntosalikortin hankintaan. Taivaallista tiramisukakkua saa Kehrwiederistä
Vanhasta kaupungista (Saiakang 1).
Uuden lukukauden on saanut aloittaa paljon rennommilla mielin kuin viime syksyn, jolloin aikaa meni myös uuteen ympäristöön tottumiseen ja kaikkiin järjestelyihin. Nyt onkin voinut heti alusta paremmin keskittyä opiskeluihin ja on jopa pystynyt varovaisesti suunnittelemaan tulevaa. Olen alkanut harkitsemaan vakavasti vaihtoon lähtemistä johonkin päin Eurooppaa. Vielä kuitenkin on vaikea sanoa esimerkiksi, mikä tulee olemaan suuntaukseni lakialalla tai, missä maisterini suoritan. Luottavaisin mielin täytynee uskoa, että oma juttu vähitellen löytyy.  


Kevättä Kadriorgista.
 
Lopuksi vielä: Hyvää itsenäisyyspäivää Viro! Huomenna suuntaa laiva taas kohti Tallinnaa.

-Iina 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti