tiistai 3. maaliskuuta 2015

Mielipiteitä Tallinnan kauneuspalveluista ja uutta semesteriä by Sara

Heippa kaikille pitkästä aikaa!


Mun edellinen postaus osui tonne joulun aikaan ja tuntuu tää reilu kaks kuukautta on menny supernopeesti. Jotenkin tuntuu hassulta tässä vaiheessa pohtia joululomaa, kun on kuukauden verran nyt ollut jo Tallinnassa. Tosiaan kokeet meni loppujen lopuksi aikalailla nappiin, niin sain ruhtinaalliset kuusi viikkoa lomaa, minkä vietin sitten kokonaan Jyväskylässä. Oli ihana pitkästä aikaa olla kunnolla lomalla. Viime kesän kun olin kokonaan töissä, ja se viikon lukuloma syksyllä oli aika lyhyt loppujen lopuks,  niin tossa kuuden viikon aikana sai ainakin hyvin rentouduttua ja tehtyä kaikkea kivaa J siitä varmaan voi päätellä, että loma on ollut tarpeeksi pitkä, kun viimesen viikon aikana alkoi olla jo ikävä takaisin Tallinnaan ja arkirutiinien pariin.

hehe kyl mä siellä salilla kerkesin välillä muutakin
tehdä kun ottaa pukuhuoneessa kuvia


Sara ja Sonja 19 v. päätti rakentaa lumiukon mun
loman loppumisen kunniaks (joo käytiin samalla
reissulla myös pulkkamäessä)
Lakipuolen keväästä Iina tossa vähän kirjoittelikin, että eri tyyppinen semester selkeesti kun syksy. Jotenkin tuntuu, että heti alusta alkaen on ollut aika paljon juurikin niitä kirjoitushommia. Toisaalta ihan mukava, että pääsi samantien kouluhommiin kiinni. Itse pidin lukujärjestyksen aika rentona, enkä ottanut pakollisten kurssien lisäksi muuta ylimääräistä kun viron kielen kakkoskurssin. Olis kiva jos tässä kevään aikana alkais kielitaito olemaan sillä tasolla ettei vetäis aina ihan jäihin kun joku kysyy bussipysäkillä vaikka kelloa.


Ihana Kaisa käymässä Tallinnassa <3
Kouluhommista huolimatta kevät semester on lähtenyt mukavasti käyntiin, ulkona on tullu käytyä pariin otteeseen ja kaveri Jyväskylästä oli pari päivää mun luona eli ohjelmassa oli perus shoppailukierrokset ja visiitti Tallinnan yöhön. Maaliskuu tulee olemaan mun osalta vähän kiireisempi, kun joka viikolle osuu pari työvuoroa. Mukavaa vaihtelua sekin kouluhommien sekaan ja tässä parin viikon aikana tuli juhlimiskiintiökin jo aikalailla täyteen ainakin hetkeksi ;)


Mun just huolletut volyymiripset by Riina

Ainiii ettei menis taas ihan kuulumisten vaihdoksi niin, yks juttu jota mun aivan pakko hehkuttaa Tallinnassa! Asia, mihin oon täällä oloni aikana täysin rakastunut on ripsien pidennykset! Mulla ei oo ollu niitä koskaan aikasemmin, ja otin heti syyskuun alussa tänne tultuani ne lähinnä sillei kokeilumielessä. Tietysti mielessä ne kauheet pelottelut et miten omat ripset putoo kokonaan ja sit näyttää ihan rotalta blaablaa joojoo kuultu on sata kertaa :D

Mutta tosiaan ripsien ottaminen on täällä ihan superhalpaa, Suomessa uusista volyymiripsistä saa helposti maksaa 120e ja huoltokin on monissa paikoissa reippaasti yli 60 e. Itsellä meni hetki löytää täältä hyvä paikka.Nykyisessä paikassa, missä käyn, uudet ripset maksaa sen 40 e ja huolto n.30 e riippuen ripsien kunnosta ja oon ollu tosi tyytyväinen näihin. Pysyy tarpeeks pitkään 'siisteinä' ja tosi huolellisesti laittaa aina.

Yks syy minkä takia en ottanut Suomessa ripsiä oli just niiden kallis hinta ja en halunnut mitään 'kaverin laittamia' ripsiä, koska ei pahalla, ne nyt ei vaan yleensä oo hirveen hyvin laitetut.... Suosittelen kyllä täällä ottamaan, jos on tulossa käymään ja yhtään kiinnostaa edes kokeilla millaset ne tekoräpsyt on! Yhdestä kerrasta ei kenenkään ripset kuoleennu, joten ei senkään  suhteen mitään hätää ja onhan se nyt kiva näyttää vähän freesimmältä heti aamusta. ;)Tallinnahan on aika yleisesti tunnettu halvoista kauneuspalveluista mitä suomalaiset turistit käyttää jne, mutta ite oon huomannu, että esim. kampaajalla käynti ei välttämättä oo kovin paljon edullisempaa täällä. Tällä meinaan siis lähinnä naisten hiusten värjäämistä/leikkaamista. Lisäks oon tosiaan omista hiuksista suhteellisen neuroottinen (:D) ja haluun olla 100% varma että lopputulos on täydellinen, niin oon sitten käyny Jyväskylässä mun luottokampaajalla <3 mutta kokeilemalla täältäkin löytyy tosi hyviä paikkoja, sen verran upeita hiuksia löytyy virolaisilta mimmeiltä! ja esim. Tiara oli Rinsessapäivä-postauksessaan käynyt ottamassa upean kampauksen Pikk 40-kampaamossa.

Asiasta kolmanteen, muut onkin tossa aiemmin jo kirjoitellu, että kevät alkaa näkyä täällä ja ei sitä kyllä voi koskaan hehkuttaa liikaa miten piristävältä se auringonpaiste tuntuu :)  Oon jotekin tosi innoissani tästä uudesta vuodesta. Viihdyin Tallinnassa hyvin jo viime syksynä, mutta jotenkin ton pitkän loman jälkeen korostuu, että miten kiva paikka tää on. Koulussa menee ihan hyvin ja ootan innolla mitä kaikkee tässä kevään aikana tulee vielä vastaan!

Nyt takaisin kouluhommien pariin ja katellaan mitä reilun kuukauden päästä täällä on taas ehtinyt tapahtua! Tsau!

-Sara

2 kommenttia:

  1. Heippa! Pakko kysyä noista sun ihanista ripsistä tai oikeestaan siitä paikasta, että pystyykö siellä asioimaan englanniksi tai jopa suomeksi? Katselin niitten sivuja ja ne oli vaan viroksi ja kun se ei itseltä oikein luonnistu.. ;) Näyttäisi olevan hinta-laatu-suhde kohdillaan! Tosi ihanat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tää nyt tulee vaan puoli vuotta myöhässä mutta pystyy englanniks asioimaan! Ja nopeesti se kielikysymys täällä aina selvii kun englanniks laittaa viestiä ja katsoo, että millä kielellä vastaus tulee ;)

      Poista