tiistai 10. helmikuuta 2015

Back in business

Terve taas!

Talviloma on saatu päätökseen, sen tietää siitä kun paluu koulunpenkille on taas tehty ja Tallinnan Tallaajat jatkavat jälleen kirjoittamista! Otan kunnialla vastaan tehtävän kirjoittaa tämän vuoden ensimmäisen postauksen!


Uutta alkanutta vuotta ei jaksa aloittaa heti painavalla, "täyttä asiaa"- olevalla kirjoituksella, niin senpä takia aloitetaan jo alkanut kevät rennommin puhumalla, että millainen on TTU opiskelijan talviloma. Jos syksyllä painoit täysillä hommia ja saadut arvosanat ovat vähintäänkin tyydyttäviä, niin voi edessä olla jopa viisi tai kuusikin viikkoa pitkä loma, jonka aikana ehtisi lähteä jo pidemmällekin reissulle. Mikäli kokeet menivät hieman alakanttiin ja jäi vielä parantamisen varaa, niin don't you worry! Extra koepäiviä on ripoteltu pitkin tammikuuta. Talviloma TTU:ssa alkaa syyslukukauden viimeisen tentin jälkeen viimeistään 4-5 päivää ennen Joulua, kun taas puolestaan kevätlukukausi alkaa helmikuun alussa.

Minun syksyn viimeinen tentti oli juuri viimeisenä perjantaina ennen Joulua ja aineena mikäs muukaan kuin matikka. Kaikki vaivannäkö kuitenkin palkittiin, sillä matikka ja muutkin kurssit menivät läpi ja loma sai arvoisensa alun!

Joululomalla tuli käytyä Ruotsinlaivalla pariin otteeseen, sillä joululoma alkoi ja loppui risteilyyn. Ensin loman alussa käytiin tsekkailemassa Viking Gracen luksuskryysninki ja loma päättyi naapuriyhtiö Tallinkin puolella NRJ:n huikeaan Extravadance bileristeilyyn.
Йокерит! Eli siis Jokereita ehti myös käydä katsomassa lomalla

Pelkäksi bilettämiseksi loma ei kuitenkaan jäänyt, sillä monet opiskelijat tekevät myös satunnaisia työkeikkoja loman aikana, mikäli vain sellaisia on tarjolla. Minä omasta puolestani olin ensin myymässä viisi päivää ilotuliteraketteja ja pitihän tammikuussa käydä myös Viking Linella tekemässä muutama satunnainen työpäivä! Hermoja rentouttavaa patikoimista talvisissa maisemissa - Yksi loman kohokohdista

Nyt on kevätlukukausi saatu hienosti startattua ja toinen opintoviikko on jo kovaa käynnissä. Näin kolmannen vuoden opiskelijan näkövinkkelistä katsottuna tämä kevät on hieman erilainen kahteen aikaisempaan verrattuna, sillä normaalit kurssit kestävät vain kahdeksan viikkoa normaalin kuudentoista sijaan. Tämä jakso kurssien päättymisen jälkeen on tarkoitettu lopputyön eli thesiksen kirjoittamiseen ja sen valmisteluun. Vuonna 2015 viimeinen päivä lähettää valmis lopputyö on 27. toukokuuta.
Sitä päivää odotellessa, ei muuta kuin kaikille kovasti tsemppiä alkaneeseen kevääseen opintojen parissa! :)
-Tervitades Edi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti