tiistai 14. tammikuuta 2014

Tallinnan joulutunnelmia

Hei kaikki ja Onnellista Uutta Vuotta!


Edellisestä kirjoituksestani onkin kulunut aikaa jo melkein kaksi kuukautta. Tässä välillä on taas tapahtunut, sain kolmannen semesterin hoidettua komeasti alta pois jo ennen lomien alkua, ja joulut sekä vuoden vaihtuminenkin on juhlittu.

Tällä kertaa kirjoittelen ansaitulta lomalta Punaisenmeren rannalta ja tästä syystä joudun myös pahoittelemaan – kiitos Hiltonin ilmiömäisen Wifi-yhteyden – sitä, että postaukseeni ei tule kuvia.

Jouluaaton yövuoro  ja muita joulutunnelmia


Vietin sekä joulun että uuden vuoden Tallinnassa lähinnä töiden ja tallinnakiintymyksen vuoksi. Joulu Tallinnassa tuntui melko samalta kuin koto-Suomessa tai Liettuassakin.
Lunta ei näkynyt, mutta tunnelma oli muuten kodikas. Kaupunki oli valaistu paremmin sekä näyttävämmin kuin vuosi sitten, ja moni puu oli puettu komeisiin juhla-ajan valoihin. Joulutorilla Raekoja platsilla oli myös mukava ilmapiiri. Tori oli monta päivää joulun alla täynnä ihmisiä glögiä hörppimässä, ja lapset jonottivat pitkässä jonossa joulupukin luo kuvia ottamaan.

 Omistautuneena duunilleni olin kuitenkin jouluaattona vapaaehtoisesti yövuorossa toisen urhean suomalaisopiskelijan kanssa. Kun kerroin kavereille: ”Joo mä oon jäämäs jouluyöks duunii Tallinnaa.”, niin kyllä ne vähän hulluna piti. Halusin kuitenkin kokea jotain, mihin ei välttämättä ihan heti tulisi uutta mahdollisuutta.
Kyllä jouluyönä työskentely kieltämättä oudolta tuntui, mutta huumorintajuisessa seurassa ja pizzaa mutustellessa yö meni kuitenkin todella mukavasti. Asiakkaat olivat myös onneksemme mukavissa joulutunnelmissa.
Taisinpa jopa aamulla kotiin lähtiessäni sanoa, että: ”Ei ollu ees paha, vois ens vuonna uudestaa”.

Sen verran voisin vielä tähän vinkkailla, että myös Tallinnassa joulun- ja uudenvuoden aikaan kaupat sekä ravintolat ovat rajoitetusti auki. Joulupäivänä 25.12. käytännössä jokainen putiikki on kiinni muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten shoppailuja ei kannata joulupäiväksi yrittää ajoittaa.

Haastaisin kuitenkin jokaisen Tallinnaan suuntaavan tai siellä asuvan kokemaan joulun Tallinnassa. Tunnelma voi erota suomalaisesta ainakin siinä mielessä, että joulupäivänä ja tapanina ihmiset eivät ole piilossa lukittautuneina omiin koteihinsa vaan menevät rohkeasti kaupungille nauttimaan joulun ja mahdollisen talven tunnelmasta. Itseäni ainakin ahdistaa, kun omien kokemusteni mukaan Suomessa meno kaupungilla kuolee joulun aikaan.

Mukavia lomapäiviä kaikille toivottaen,

 Anton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti