torstai 20. joulukuuta 2018

Lukukauden loppu

Moi vaan taas kaikille lukijoille!


Tämä vuosi jo kovaa vauhtia lähestyy loppuaan, miten nopeasti aika meneekään! Tuntuu kuin olisin juuri vasta aloittanut yliopistossa opiskelun. Etenkin tänä syksynä aika on mennyt kuin siivillä, koska on tullut niin monen monta muutosta lyhyessä ajassa. Pitkin syksyä on tapahtunut todella kivoja uusia asioita ja on päässyt tutustumaan huippu tyyppeihin! Tässä kohtaa lukukautta katsoessani taaksepäin, voin todeta, etten kadu hetkeäkään sitä, että hain Tallinnaan opiskelemaan. 

Joulun tunnelma on käsin kosketeltavissa. Tallinnan kadut ovatkin täyttyneet jouluvaloista, hyväntuulisista ihmisistä ja vanhaan kaupunkiin pystytetty joulutori vetää niin turisteja kuin paikallisiakin puoleensa! Itsekin kävin vierailemassa siellä, ja täytyy sanoa, että tunnelma siellä on aivan ihana! Ehdottomasti vierailemisen arvoinen!

Tähän lukukauden loppuun kasaantuu varsin helposti paljon koulutöitä ja tentteihin lukeminen tulee ajankohtaiseksi. Yleensä kurssien tentit sijoittuvat viimeiselle opetusviikolle, poikkeuksiakin toki on. Meillä lakiopiskelijoilla suurin osa tenteistä on kuitenkin nyt ennen joulua, yhtä lukuun ottamatta. Jos kaikki kokeet on saanut pois alta jo joulukuussa, eikä ole tarvetta uusia/korottaa numeroa, tammikuussa ei tarvitse tulla koululle ollenkaan. Kevätlukukausi meillä alkaa tammi-helmikuun vaihteessa.


Minulla itsellä on hieman toinen tilanne, sillä olimme varanneet lomamatkan Thaimaahan joulukuuksi jo tämän vuoden alkupuolella, jolloin en vielä tiennyt aloittavani opiskeluita Tallinnassa. Näin ollen, en pysty osallistumaan tentteihin, joihin kaverit juuri tälläkin hetkellä vastailevat. Onneksi asia on kuitenkin järjesteltävissä, sillä jokaisesta aineesta opettajat antavat kolme päivämäärää, jolloin kokeen voi suorittaa. Yleensä ensimmäinen on joulukuussa ja kaksi seuraavaa tammikuussa. Eli tämän matkan jälkeen tammikuussa, kun muut ovat selvinneet koerupeamasta, itse vasta aloitan sitä. Tällainen järjestely on mielestäni toimiva ja hyvä ratkaisu. Tilanne kuitenkin vaati sen, että myös täällä reissun päällä hommaa riittää. Palautettavia esseitä ja muita tehtäviä on tullut palautettua myös täältä Thaimaan auringon alta. Se ei kuitenkaan haittaa sillä tämän ensimmäisen viikon lomastani vietin Bangkokissa thaimaalaisen vaihtarikaverini luona, joka hänkin on opiskelija. Ihanaa nähdä vanhoja ystäviä! Vaikka koulun puolesta tekemistä riittää täälläkin, olen sitä mieltä, että tämä virkistävä maiseman vaihdos tuli kaikin puolin hyvään väliin, nautin! 

Taianomaista joulun aikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti