keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

TTÜ vs LUISS


As Roman peli, huom naisille alennus lipuista!
 Koulu:

Opetus:
Roomassa on aika samanlaista lakitunneilla kuin Tallinnassakin, osa opettajista puhuu parempaa englantia kuin toiset. Usein opettajilla on powerpoint esitykset, kuten meillä Tallinnassakin joten opetuksen tyyli on samanlainen johon olen tottunut. Tunneilla olo on myös yhtä pakollista kuin Tallinnassa, mutta läsnäolo ei vaikuta lopulliseen arvosanaan; lähinnä siihen että saat osallistua kokeeseen. Toisaalta täällä ei ole yhtään palautuksia tai kotitehtäviä jakson aikana, ainoastaan loppukoe antaa lopullisen numeron. Muutaman esitelmän olen nähnyt italialaisten oppilaiden tekemänä ja huh en usko että itse pärjäisin yhtä hyvin! Esitelmä saattaa kestää 1,5h ja jokainen oppilas luokassa saa tiivistelmän esityksestään.

Kokeet:
Kokeita on yhteensä kolme, kuten Tallinnassakin, mutta erona on se että saat osallistua halutessasi kaikkiin kolmeen ja esim. korottaa numeroasi. Lakipuolella kokeet ovat suullisia on italialaisten mielestä tarkeintä on näyttää hyvältä oppilaalta opettajalle. Tämä tarkoittaa sitä, että italialaiset istuvat mahdollisimman edessä ja me erasmus oppilaat takana. Jokainen on halukas tekemään extra töitä ja esitelmiä, jotta opettaja muistaisi kasvosi kokeessa. Minusta tämä on jotenkin todella pelottavaa, että ainoastaan se mitä sanon kokeessa merkkaa arvosanassa, esityskammoisille painajainen!

Ruokalat:
Lakikampuksella ei ole omaa ruokalaa, ainoastaan bar eli kahvio. Kahvi on hyvää ja halpaa verrattuna Tallinnaan, mutta tämä ei varmaan kenellekkään tullut yllätyksenä. Normaalisti lounas on täytetty leipä tai salaatti, joita kahvio myy. Kahdelta muulta kampukselta saa lämmintä ruokaa ja olenkin kuullut että moni opiskelija menee ruokailemaan niihin. Itse olen kerran syönyt lämpimän ruuan koululla, mutta en kokenut sitä mitenkään erityiseksi; se oli myös huomattavasti kalliimpi kuin Tallinnassa. Ikävä on TTÜn keittoja ja tummaa leipää!

Palazzo Colonna
Oheistoiminta koulun ohella:
Täällä on kaikkea! Tiedän että TTÜlla on myös useita kerhoja, joihin oppilaat saavat osallistua, mutta usein me kansainväliset opiskelijat näyttäydymme vain keskenämme. TTÜlla urheilujoukkueet ovat houkutelleet monta suomalaistakin mukaan, täällä esim. draamakerho on erittäin suosittu. He esiintyvät jokaisen semesterin loputtua, ja kuvista päätellen esitykset ovat todella hienoja. Lavastus ja puvustus on aivan älyttömän hienoja, aivan kuin oikea teatteri! Minun kämppikseni on mukana esityksessä ja aijon mennä katsomaan näytelmän ensi kuussa.
Koulusta löytyy myös erilaisia tapahtumia; osa täysin opetukseen liittyviä esim. paneelikeskustelu, urapäiviä sekä opiskelijajuhlia. Hieman harmittaa että missaan kesän viimeisen juhlan, jota voisin verrata vuosijuhlaksi. Uskon että yksityisyliopiston vuosijuhla, jonka koulu maksaa btw, on erittäin hieno tilaisuus.

Oppilaskunta:
Viime maanantaina järjestettiin oppilaskunnan vaalit, joihin en lopulta saanut osallistua erasmus oppilaana, mikä oli harmi koska olin jo valinnut kuuman Luigin ehdokkaakseni. Koulusta löytyy kolme eri "puoluetta", joiden ehdokkaat käyttivät koko vaaliviikon t-paitoja joissa oli puolueen vaalilauseita. Perjantaina järjestettiin myös väittelytilaisuus, jossa kannattajat antoivat kyllä kuulua oman mielipiteensä. Ehdokkaat jakoivat omia käyntikorttejaan sekä lippusia koululla. Toisaalta juuri pari viikkoa aikaisemmin oli TTÜlla student council äänestys, joka suoritettiin netin kautta, joten minäkin pystyin tähän osallistumaan. Me suomalaiset saimme läpi kaksi fiksua tyttöä Stellan ja Veeran, hyvät mimmit!
Yksi koulun luentosaleista
Summasummarum:
TTÜ voittaa englanninkielisessä opetuksessa LUISSin, paineet eivät kohdistu ainoastaan loppukokeeseen, mutta opiskelijat LUISSissa osaavat pukeutua paremmin koska haluavat tehdä ulkomuodollaan vaikutuksen opettajiin. Ruoka on yhä hyvää vaikka ikävä onkin must-leipää. Niin ja suomalaiset tytöt johtavat TTÜn maailmankartalle.

Grazie e Buona Pasqua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti