torstai 23. maaliskuuta 2017

Kevään fiilistelyä

Hei!

Kevätsemesteri etenee hyvää vauhtia ja Tallinnassa on päästy nauttimaan ihanista kevätkeleistä. On ollut muutama todella kaunis päivä ja nytkin aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Ajatukset huitelee jo tulevan kesän ja syksyn seikkailuissa, vielä pitäisi kuitenkin malttaa hetki keskittyä tähän hetkeen ja kasata ensimmäinen vuosi yliopistossa kunnialla pakettiin.

Fiilistelemässä kevään tuloa vanhassakaupungissa


Seuraavan Suomen reissun ajankohta on vielä auki. Olen vähän kaavaillut meneväni Suomeen huhtikuun lopulla ja viettäväni vappua Turussa Suomen päässä asuvien ystävien kanssa. Vapaaehtoisella viron kielen ja kulttuurin toisella kurssilla kävimme läpi juhlapäiviä ja niihin liittyvää sanastoa. Opettaja kertoi ettei Tallinnassa vappua juhlita suuresti, mutta Tartossa on kuulemma hyvät ja katsastamisen arvoiset vappumeiningit. Eipä olisi hassumpi idea yhdistää ensimmäinen Tarto visiitti ja vapun juhlinta. Tarton lisäksi olisi hienoa käväistä kevään aikana pienellä viikonloppureissulla Riikassa, jossa moni tuttavani täältä onkin käynyt. Sinne pääsee edullisesti bussilla noin neljässä ja puolessa tunnissa.

Juhlapäivistä puheen ollen omien havaintojeni mukaan naistenpäivä ja ystävänpäivä ovat täällä isompi juttu kuin Suomessa. Esimerkiksi naistenpäivänä pankissa työskentelevä virolainen ystäväni sai asiakkailtaan monen monta kukkakimppua ja ystävänpäivänä kadut täyttyivät ilmapallot, ruusukimput tai nallet kourassaan kulkevista ihmisistä.

Vanhakaupunki osaa yllättää kauneudellaan vielä puolenvuodenkin asumisen jälkeen. 


Mukavaa kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti