tiistai 14. helmikuuta 2017

Saluti da Roma!

Täällä sitä ollaan nyt oltu 1,5 viikkoa ja alkaa kaupunki tulla jo tutuksi! Muutos Suomen pakkasesta tänne +16 asteeseen on ihana, vaikka olenkin saanut itselleni flunssan täällä ollessani. Toisaalta en erotu massasta kun olen pukeutunut kuin talvella. 


Koulu on todella hieno ja uudenaikainen, vaikka osa tiloista onkin vanhoissa rakennuksissa; yksi opiskelusali on ollut aikaisemmin kirkko. Koulun alue on todella vartioitu, eikä alueelle pääse ilman koulun ID-korttia. Ruokalat yleensä jatkuvat ulos, joten aurinkoisella säällä voi syödä ulkona. Itse luennot eivät ole minulla vielä alkaneet, vasta tänä iltana on ensimmäinen luento. Erasmusjärjestö ESN Roma LUISS on järjestänyt meille erasmus oppilaille jo paljon tekemistä ja tutustumista kouluun ja kaupunkiin. Toiminta täällä on rentoa ja minulle ja muille skandinaaviasta tuleville välillä liiankin rentoa. Mikään ei koskaan ala ajoissa, joten olenkin tottunut jo olemaan 10 min myöhässä kaikkialta, ja silloinkin olen yleensä ensimmäisten joukossa paikalla. 


Löysin tosiaan tämän asunnon missä asun Facebookin kautta, ja olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Vuokra Roomassa on todella korkea, itse maksan 500€ huoneesta + vesi/sähkö tms. Asunnossa asuu minun lisäkseni kaksi italialaista tyttöä, toinen käy samaa koulua kanssani ja opiskelee vielä samoilla kursseilla! Lisäksi asunnossa on yksi espanjalainen vaihto-oppilas, joka kylläkin puhuu sujuvaa italiaa. Vaikka kuulenkin naapurit täydellisesti seinien läpi, on alue todella hiljainen. Yleinen hintataso on aika Suomen hinnoissa, ruoka (ja viini!) on halpaa. Kuntosalit ovat todella kalliita, joten taidan vain vyöryä isompana takaisin vaihdon loputtua. 


Kurssien kanssa oli pientä säätöä, koska osa kursseista ei ollut enään valittavana kun pääsin tänne, joten ensi syksynä minulla on Tallinnassa paljon hommaa. Toisaalta täällä minulla on nyt vain mielenkiintoisia kursseja, joista saan 27 ect yhteensä. Loppujen lopuksi olen täällä vain 5kk ja haluan ottaa kaiken ilon irti tästä ajasta.

Pizza, pasta ja italialaiset miehet vaikuttavat täydellisiä, joten uskon että kaikki täällä menee hyvin.
Yksi koulun rakennuksista

Koulun piha-aluetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti