tiistai 25. lokakuuta 2016

Ensimmäisiä fiiliksiä

Heippa kaikille!

Olen Milena, 18-vuotias ensimmäisen vuoden International Business Administrationin opiskelija TTUlta. Valmistuin keväällä ylioppilaaksi Länsi-Porin lukiosta ja tulin suoraan sieltä tänne opiskelemaan. Suunnitelmissani on lukea täällä kolmessa vuodessa kauppatieteiden kandiksi ja mahdollisesti lähteä vaihtoon toisena vuotena. Halusin opiskella englannin kielellä ja tulevaisuudessa haluan asua ja tehdä töitä "ihan oikeesti ulkomailla" eli vähän kauempana. Koen tämän olevan hyvä kokemus siltä kannalta, pieni askel sitä kohti. Täältä Tallinnasta kun on kuitenkin niin helppo käydä nopeasti ja edullisesti Suomessa moikkaamassa perhettä ja ystäviä. Lisäksi minua ei innostanut jäädä pitämään välivuotta/-vuosia ja painimaan pääsykoeurakan kanssa, kun oli myös tämä ainakin yhtä hyvä vaihtoehto olemassa.

En tuntenut etukäteen ketään täältä enkä kaupunkiakaan parin shoppailureissun vertaa enempää. Täällä oli kuitenkin monia muita samassa veneessä olevia - muitakin, jotka eivät tienneet yhtään mistään mitään tai tunteneet yhtään ketään haha, joten turvauduimme toisiimme, hoidimme yhdessä ID-kortti juttuja sun muuta ja autoimme toisiamme, joten uusia ihania ystäviä löytyi melkeimpä itsestään. Ei voi muuta sanoa kuin että tänne on kyllä päätynyt ihan huippuja tyyppejä!

Viikot menee hirmu nopeaa vauhtia kun on vain neljänä päivänä viikossa koulua, meillä kauppislaisilla on aina perjantait vapaata. Meillä on nyt alkuun aika standardi lukujärjestys, tällä hetkellä mulla on lukujärjestyksessä aineina Mathematics, Economics, Introduction to Information Technology, Philosophy, Working Environment and Ergonomics ja Estonian Language and Culture. Koulu alkoi vasta vajaa parisen kuukautta sitten ja vielä ei siitä osaa sen enempää kertoa, mutta yöelämästä ja erilaisista häppeningeistä sitseistä ratikkaralliin varmaan riittäisi juttua senkin edestä, hups!






 Syksy Tallinnassa on kaunis. Tosin tänään aamulla satoi jo vähän lunta, eli pian pitäis varmaan alkaa puhua jo talvesta hih. :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti