tiistai 17. marraskuuta 2015

Uusi elämä Tallinnassa


Heippa kaikille,

olen Ida, 22-vuotias, kotoisin Helsingistä. Tällä hetkellä asustelen Tallinnassa ja tänne muutin opiskelujen perässä. Aloitin nyt hiljattain opiskelut Tallinnan Teknillisessä yliopistossa, ja tarkoituksena olisi valmistua valtiotieteiden kandiksi kolmessa vuodessa (International relations). Takana minulla on pari työntäyteistä välivuotta ja nyt uutta motivaatiota pursuen päädyin Tallinnaan opiskelemaan. Ennen välivuosia suoritin ammattikoulun Helsingissä, eli lukiota minulla ei ole taustalla. En ole ikinä luokitellut itseäni ahkeraksi tai innokkaaksi opiskelijaksi, joten tämä on ihan uutta. Onneksi tänne Tallinnaan oli todella helppo muuttaa ja koulun aloitus sujui mutkitta.

IR-opiskelijat kävivät tutustumassa Patarein hylättyyn vankilaan - huh!

Tallinnan teknilliseen yliopistoon päädyin hakemaan tämän vuoden keväällä, sillä tiesin miten vaikea on Suomessa yliopistoihin päästä. Taustalla oli halu saada omaa englanninkielen taitoa parannettua, myös kansainvälinen ympäristö kiinnosti. Olin jo pitkään miettinyt haluavani jotain uutta elämääni, aloin jo hiukan kyllästyä työkuvioihini ja samoihin rutiineihin. Hakuprosessi meni suht helposti. Tännehän ei ole pääsykokeita, vaan kirjoitat koululle haun yhteydessä motivaatiokirjeen – miksi juuri sinut pitäisi valita tänne opiskelijaksi? Sain jo loppukeväästä tiedon kouluun pääsystä, mutta minun tuli vielä todistaa englanninkielen taitoni. Tämän osuuden olisin välttänyt käymällä lukion ja kirjoittamalla englannista vähintään C:n. Loppupeleissä sain tietää kouluun tulemisestani vasta viime hetkillä ja rupesin sitten kiireessä etsimään itselleni asuntoa ja sain myös samassa hoidettua kaikki asiani Suomen päässä kuntoon. Muutto Tallinnaan tapahtui kaksi päivää ennen koulun alkua ja haikeasti jätin heipat koti-Suomeen.

Tallinnasta löytyy paljon ihania lenkkimaastoja.

Nyt täällä on mennyt noin kolme kuukautta ja olen todella nauttinut olostani. Koulusta on löytynyt kivoja kavereita ja viikonloppuisin on mitä hauskimpia juhlia. Toki opiskeluun menee todella paljon aikaa, mutta aina löytyy kuitenkin se hetki, jolloin vaihdetaan vapaalle ja lähdetään Tallinnan yöhön! Suosittelen lämpimästi tänne tuloa, itse en kadu hetkeäkään.

Karhukopla matkalla NESUn 5w synttäreille.

Ensi kerralla kirjoittelen vähän enemmän meidän koulusta sekä vapaa-ajan vietosta täällä Etelä-Helsingissä :) Ihanaa joulunodotusta sekä tsemppiä loppuvuoteen! 

Vanhan kaupungin näköalatasanne.

Terkuin Ida

1 kommentti: