tiistai 16. joulukuuta 2014

Suomalainen opiskelija - Turistiko vai paikallinen Tallissa?

Nii-in, Tsau vaan kaikki Suomenlahden toisella puolen! Olen siis vielä niin sanotusti etelässä kokeiden muokattavana, enkä vielä viikkoon pääse tulemaan "visiitille" Suomeen. Kun aivan rehdisti tässä todistellaan, niin viime blogaus-kerrastani aika on lentänyt yllättävänkin nopeasti. En oikein osaa uskoa, ettei minulla ole koti-ikävä ja olen jotenkin sulautunut Tallinnan yliopisto-rytmiin, sillä käytökseni on täällä muuttunut jotenkin rutinoidummaksi ja säännöllisemmäksi - ai, että kokkaanko? No en. Koti-ikäväni kuitenkin paljastuu, jos paljastuu, heti kun pääsen Suomeen joulun viettoon - haluankohan enään tulla takaisin? Ainakin vierailevat tähdet Suomesta haluavat aina mahdollisuuden tullessa käväistä useita kertoja ja melkein jopa pakottavat oppaaksi, puhumattakaan siitä, että sain edellisen oppilaitokseni opiskeluvastaavan tulemaan vierailulle...:)


Tämä aurinkoinen ja kirpeänlämmin näkymä marraskuussa
Rotermannin asunnostani.
Etelästä ja Suomesta puheenollen voisin näin tulevana juristina väittää, että joskus eteläkin tuo lunta sinne Pohjolaan, sillä sinä päivänä kun marssin Eckerölinelle - joka suuntasi kohti pohjoista - lumi oli maassa jo Tallissa ennenkuin se ehti koskettaa Helsingin maaperää; väite etelässäetelässä opiskelemisesta kumoutuu siis tyystin ;) Näitä hauskoja vitsejä varmasti tulee ajan mittaan lisää!Raekoja-aukio joulukoristeineen
Ihan pakko laittaa oma versio Raekoja-aukiolta taas kerran, jossa otin muutamia askelia heti Jazz-klubikäyntini jälkeen. Vaikka lunta ei tuolloin ollut, niin kieltämättä Vanha Kaupunki näyttää jatkuvasti parhaimpia puoliansa - varsinkin iltaisin joulusalla. Kyseiseltä joulutorilta saa lämpimiä tossuja ja muita lämmin-aiheisia tuliaisia Suomeen sekä pientä lämpöä tuovaa Vanilla Glögiä heti nautittavaksi :)
Teatteri no99:n perjantai-ilta

Lipsautin jo jotain yhdestä Jazzklubista, joka toimii Solaris-ostoskeskuksen tuntumassa. Siellä voi nauttia melkein joka perjantai-ilta live jazz musiikista heti rankan ja informatiivitäyteisen kouluviikon jälkeen, joissa tunnelmaa luo yleisesti Baltiamaiden eri yhtyeet. Joidenkin tyylit ovat rauhallista ja perinteikästä jazzia, jonka tuntumassa on mukava jutella ystävien kanssa ja taas toisaalta huomiota ryöstävää vapaasuuntaista jazzia, joka mielestäni menee niin kummalliseksi etten osaa sitä arvostella.. Tässä suhteessa voin yhtyä kaverini "ymmärtämättömään"-tilaan jazzista, jos se kipuaa yhtä rivakaksi kuin edellinen käynti - huhuh.


Ai niin, täytyyhän tässä jakaa jotain myös opiskelusta ja  opintoaikani yksi kohokohdista! 


Reval Cáfen opiskelutunnelmaa
Vanhassa Kaupungissa
Yleisesti ottaen oppimiseni tapahtuu luentojeni ulkopuolella, lueskellen muistiinpanojani ja tutkiskellen opetusmateriaaleja. Englannin kieli on avannut mahdollisuuksiani tutkia ja ymmärtää hyvinkin laaja-alaisesti eri alueita laista ja ylipäätänsä kaikesta kiinnostukseni kohteista. Osaan nyt jopa puhua paremmin englantia kuin koskaan ennen - en nimittäin kuulosta suomalaiselta puhuessani sitä, enkä myöskään arastele kielenkäyttöäni yhtä paljon kuin opintojeni alussa. Ilmailulaista kiinnostuneena ja motivoituneena.
Toinen hyvä tiedon kultakaivos on "Rahvaraamatukogu" eli Kansankirjasto, jossa voit viisastua omalla alallasi lukemalla erilaisia teoksia ja opiskella rauhassa ilman minkään näköistä häiriötä. Täytyypi tässä muistutella, että muista pitää juomapullosi korkki kiinni! Syynä lienee kirjojen sienestyminen niiden ollessa kosteita. Ymmärtääkseni kirjoja tästä kirjastosta et voi myöskään lainata kotiisi - ne jäävät sinne mistä ne löysitkin. Sinäänsä se ärsyttää, kun ei voi ottaa kotosalle luettavaksi. Toisaalta ymmärrän sen hyvinkin, sillä tuossa kuvassa on yli 250 euron arvoista paperia - kylläh. ;) 


Pakko jakaa minua hyvin visualisoiva kuva tänne blogiinkin. Ihan sen kunniaksi, kun löysin uuden Shotokan Karate-seuran Tallinnasta! Nyt rutiinini koostuu pääsääntöisesti opiskelusta, syömisestä, treenaamisesta, karatesta ja nukkumisesta. Mutta tärkeintä on muistaa pitää mittoja tulevaisuuden suhteen korkealla ja mennä etiäpäin asenteella. Sen ainakin olen oppinut, ettei voi koskaan lopettaa oppimasta jotain uutta joka päivä täällä Tallinnassa :)

Opiskelijahaalari ja
tulevan lakimiehen
perus poseeraus
Otsikkooni vielä totean sen, että vaikka asustankin Tallinnassa ja Suomi on noin 80km päässä suoraan ikkunastani katsoen vasemmalla, niin mikään ei voi korvata sitä erityistä paikkaa sydämestäni Suomelle! Mutta hyvät suomalaiset ja suomenkielen omaavat, ei muuta kuin nauttikaa mistä nyt ikinä nautittekaan, ja muistakaa viettää ikimuistoisin joulu. Näillä sanoilla hyvää loppu-verryttelyä kunnes ollaan jo ovesta astuttu uuteen vuoteen :-) Jatkan nyt rutiiniani treenausvaiheelta ja sitten jatkan lukemisiani! Nähkäämme siis helmikuussa. And,I'll Be Back Soon!
-Christer P.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti