tiistai 17. joulukuuta 2013

Vihdoin! Lakiopiskelijoiden oma järjestö on tullut jäädäkseen!

Moi taas!

Syksyn semesteri lähestyy loppuaan ja kiva koesuma iskee tälle vikalle viikolle. Taitaa olla sama tilanne meillä kaikilla. Suurin osa ulkomaalaisista opiskelijoista haluaa tehdä kaikki kokeet jo ennen joulua, jotta koko tammikuun voi sitten  lomailla eikä tarvitse matkustaa Tallinnaan ennen helmikuuta. Kevät semesteri alkaa vasta helmikuun alussa, joten meillä on aika ruhtinaallinen joululoma! Tiara kertoi edellisessä postauksessaan, ettei heillä kauppiksen puolella ole enää vikoilla viikoilla pahemmin luentoja , mutta meillä lakiopiskelijoilla on ainakin tänä syksynä ihan loppuun asti luentoja. Ei kiva... Milloinkohan niitä joululahjoja ehtisi ostamaan?! Jouluun on viikko aikaa!! Noh, kunhan tästä viikosta selviää kunnialla (tai vähemmän kunnialla) läpi niin sitten pääsee löhöilemään ja nauttimaan joulusta! :)

Enemmän tai vähemmän siis kiirettä kaikilla tenttien ja tehtävien takia, joten itsekään en ajatellut nyt mitään romaania kirjoittaa. Mutta aihe löytyy kyllä! Uusi opiskelijajärjestö MTÜ Õigus Juuratudengid eli tuttavallisemmin vain Õigus.

Elina tuossa jo omassa kirjoituksessaan kertoikin, että Tallinnassa on erittäin vilkas opiskelijaelämä ja varsinkin suomalaisille opiskelijoille tapahtumia riittää. Järjestöillä on kädet täynnä töitä kun uusia tapahtumia opiskelijoiden päänmenoksi yritetään keksiä.Mahtavaa on, että uusia järjestöjä syntyy, sillä sitten kaikille löytyy mielekkäitä ja erilaisia tapahtumia opiskelun vastapainoksi. Eihän kukaan nyt pelkästään koulunpenkillä jaksa istua?!

Tallinnassa on toiminut jo muutaman vuoden ajan NESU Tallinn, joka periaatteessa on vain kauppislaisten opiskelijajärjestö. NESUn tapahtumissa on kuitenkin ollut tilaa myös meille lakiopiskelijoille ja NESUn sitsit ovatkin olleet hauskimpia ja odotetuimpia tapahtumia joka syksy ja kevät. Suomalaisten opiskelijoiden määrä Tallinnassa kuitenkin kasvaa koko ajan, joten tarvetta oli kehittää jotain uutta.

Itse oon mukana Õiguksen toiminnassa, joten voisin vähän valottaa, että mistä on kyse. Õigus on tänä syksynä perustettu lakiopiskelijoiden ainejärjestö, jonka jäseniä voivat olla kaikki Tallinn Law Schoolin opiskelijat eli TTU:n lakiopiskelijat. Meidän yliopistossa ei ollut omaa järjestöä lakiopiskelijoille, joten päätimme perustaa NESUn rinnalle uuden ja upean järjestön. Õigus ei ole vain suomalaisille tarkoitettu järjestö, vaan jäseneksi pääsevät kaikki TLS:n opiskelijat, mikä onkin mahtavaa sillä varmasti pääsemme jossain vaiheessa toteuttamaan myös muitakin tapahtumia kuin vain suomalaisten opiskelijakulttuuriin kuuluvia tapahtumia.

Õiguksen logo


Õiguksen tarkoituksena on järjestää vaikka ja mitä. Lakiopiskelijoiden toiveita kuunnellaan ja tarkoituksena on toteuttaa juuri sellaisia juttuja, joille on kysyntää. Keväälle 2014 on suunnitteilla mm. sitsejä, yritysvierailuita, juhlia, talviurheilua ja annual ball eli vuosijuhla. Suurimpaan osaan Õiguksen tapahtumista voivat osallistua ketkä tahansa eli ei ole väliä oletko laki-, kauppis- tai ir-opiskelija tai vaikka ihan ulkopaikkakuntalainen tietotekniikkaopiskelija. Kaikki ovat tervetulleita! Yhteistyötä on tarkoitus tehdä mm. lakitoimistojen kanssa ja ehkäpä saamme järjestettyä myös harjoittelupaikkoja meidän jäsenille. Yliopiston kanssa teemme myös tiivistä yhteistyötä ja varmaa onkin, että opiskelijat pääsevät antamaan palautetta ja mielipiteitä ja vaikuttamaan näin opetukseen ja kurssitarjontaan.

Tallinnassa järjestöt tekevät myös keskenään yhteistyötä ja mm. sitsejä tai muita tapahtumia järjestetään välillä yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Niin kun on jo aikasemmin tässä blogissa todettu niin suomalaiset opiskelijat ovat tiivis yhteisö täällä Tallinnassa ja monet kuuluvatkin moneen eri järjestöön. Tuttuja ja hyviä ystäviä löytyy siis ympäri kaupunkia :)

Õiguslaisia uusissa haalareissa
 Tallinnan katukuvassa haalarit on vielä melko harvinaisia ja kaupungilla kulkiessa tai bussissa seistessä saa usein osakseen muutaman pitkän tuijotuksen. Kova yritys on tuoda haalarit esille myös täällä Virossa ja suomalaisille opiskelijoillehan haalarit ovat välttämättömyys! NESUlla on omat oranssit haalarinsa ja nyt erottaa myös meidät lakiopiskelijat sillä Õiguksella on omat viininpunaiset haalarit! Samanväriset kuin muidenkin maiden lakiopiskelijoilla ;)

Nyt täytyy taas keskittyä tentteihin lukemiseen, joten kirjoitus saa riittää. Olisipa jo joulu...Joulu on ihanaa aikaa! Nooo ei enää montaa päivää!  Kyllä tästä selviää. Yritän jostain löytää sen viimeisen vaihteen päälle. Hyvää joulunodotusta kaikille ja mukavaa viikkoa!

-Tua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti