maanantai 2. heinäkuuta 2018

MTÜ Õigus - ainejärjestö

MTÜ Õigus - ainejärjestö on yliopistomme alainen oppilasjärjestö, joka ajaa opiskelijoiden etuja yliopistolla sekä järjestää opiskelun ohelle tapahtumia. Järjestön hallitus valitaan joka syksy vaaleilla, joissa jokaisella jäsenellä on oikeus asettua ehdolle sekä äänestää.


Järjestö on kaikille Tallinnan teknillisen yliopiston kansainvälisille oikeustieteen opiskelijoille, tosin kaikki tapahtumat ovat avoimia muillekkin opiskelijoille. Järjestö auttaa opiskelijoita luentojen järjestelyn ja muiden hallinnollisten asioiden kanssa. Õigus kerää myös jokaisen lukukauden jälkeen palautteen kursseista sekä professoreista, mikä käydään läpi yliopiston johdon kanssa. Tämä auttaa pitämään opetuksen tason korkealla ja yliopisto mielellään kuulee opiskelijoiden mietteitä ja ehdotuksia.

Vapaa-ajalle järjestö järjestää yritysvierailuja, opiskelija-juhlia sekä muuta yhteistä tekemistä. Jäsenenä saa kantaa ylpeänä järjestön haalareita sekä kuntanauhaa erilaisissa opiskelijajuhlissa. Jäsenet saavat rahallisia etuja tapahtumiin sekä useita alennuksia Tallinnan palveluista. Tapahtumat ovat avoimia kaikille opiskelijoille, ne järjestetään englanniksi, ja järjestön tapahtumiin tuleekin vierailijoita muista järjestöistä usein. Koska suurin osa kansainvälisen oikeustieteen opiskelijoista on suomalaisia, osallistuu järjestö myös Tallinnan Suomalaiset opiskelijat -järjestön tapahtumiin aktiivisesti.

Tässä postauksessa olemme haastatelleet järjestön puheenjohtajaa Julia Tikkaa. Julia on Lahdesta kotoisin, toisen vuoden oikeustieteenopiskelija.

Julia Tikka Õiuksen vuosijuhlilla 2018

Kenelle järjestö on?
Õigus  on kaikille oikeustieteen opiskelijoille ja International Relations-opiskelijoille. Tottakai meidän tapahtumiin saa osallistua muutkin kuin Õiguksen jäsenet. 

Mitä etuja jäseneksi liittymisessä on?
Õiguksen jäsenenä pääsee osallistumaan meidän tapahtumiin halvemmalla. Õiguksen jäsenillä on myös mahdollisuus osallistua järjestön kokouksiin, jossa pääsee kuulemaan meidän ajankohtaisista asioista kuin myös mahdollisuus kertoa kehitysideoita ja antaa palautetta järjestön toiminnasta. 

Kauan olet itse toiminut järjestössä?
Itselleni tämä on toinen vuosi Õiguksen hallituksessa. Ensimmäisen vuoden toimin tapahtuma vastaavana ja tämän vuoden toimin järjestön puheenjohtajana. Hetkeäkään en ole katunut päätöstäni lähteä järjestötoimintaan mukaan ja tämä on antanut minulle todella paljon.

Mikä on mielestäsi tärkeintä mitä järjestö tekee opiskelijoiden hyväksi?
Yksi tärkeimmistä asioista on ehdottomasti se että Õigus toimii välikätenä yliopiston ja opiskelijoiden välillä. Meillä on tärkeätä se, että opiskelijat viihtyvät Tallinnassa ja TTÜ:lla ja tämän vuoksi panostamme Õiguksen ja koulun väliseen yhteistyöhön. Haluamme tarjota opiskelijoille turvallisen ja miellyttävän opiskelu kokemuksen joka sisältää tapahtumia, yritysvierailuja ja muuta yhteistä tekemistä.

Mitä olet itse saanut järjestötoiminnan kautta?
Itselleni Õiguksen puheenjohtajana toimiminen on ollut ensinnäkin suuri kunnia. Olen saanut mahdollisuuden vaikuttaa asioihin ja olla mukana erilaisissa edustustehtävissä. Olen saanut olla opiskelijoiden apuna ja tukena joka on ollut itselleni todella tärkeätä. Onnekseni olen myös saanut paljon uusi ystäviä jotka ovat tehneet Tallinnassa asumisesta unohtumattomat kokemuksen. 

Jäsenhupparit

Mitä tavoitteita järjestöllä on ensi vuodeksi?
Ensi vuonna on tavoitteena lisätä yritysvierailujen määrää kuin myös kehittää yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa Tallinnassa ja ulkomailla. Haluamme myös tarjota opiskelijoille enemmän urheilupainotteisia tapahtumia, jotka ovatkin olleet erittäin toivottuja. Tottakai haluamme myös panostaa opiskelijoiden ja koulun väliseen yhteistyöhön jotta jokainen saisi kokea mahdollisimman hyvän opiskelu kokemuksen. Haluamme tarjota jokaiselle opiskelijalle riippumatta opiskelu alastaan järjestön, johon on helppo tukeutua ja tiukkojen paikkojen kohdalla tarjota apua ja tukea. 

Missä haluaisit nähdä järjestön viiden vuoden kuluttua?
Viiden vuoden kuluttua toivoisin että järjestö olisi kasvanut jäsenmäärältään ja että koulun alaisena järjestönä saisimme mahdollisimman paljon avustusta yliopistolta, jotta saisimme järjestettyä vielä hienompia tapahtumia opiskelijoille.

Minkä vinkin antaisit uusille opiskelijoille?
Haluaisin uusille opiskelijoille sanoa sen, että 3 vuotta Tallinnassa menee todella nopeasti, joten nauttikaa jokaisesta hetkestä ja arvostakaa niitä ihmisiä joita tapaatte matkan varrella. Haluaisin myös rohkaista jokaista osallistumaan järjestötoimintaan joko hakemalla hallitukseen mukaan tai osallistumalla tapahtumiin. Myöskin haluaisin muistuttaa että vaikeina aikoina apua ja tukea on tarjolla, joten ei kannata pelätä kysyä.

Õiguksen jäsenet pukeutuvat muiden pohjoismaisten oikeustieteenopiskelijoiden mukaisesti viininpunaisiin haalareihin

Mikä on "must-be-there" tapahtuma koko vuoden aikana?
Ehdottomasti Õiguksen vuosijuhlat jotka järjestetään keväällä. Muidenkin järjestöjen tapahtumat ovat huippuja joten kaikkiin kannattaa rohkeasti osallistua. Aina ei tarvitse olla kaveria mukana, koska tapahtumissa tutustuu huippuihin tyyppeihin!

Mielipiteesi Tallinnasta opiskelukaupunkina?
Tallinna opiskelukaupunkina on mahtava! Täällä on mahdollisuus elää paljon halvemmalla kuin Suomessa koska vuokrataso, ravintolat, baarit ja esim kauneushoitolat/kampaamot ovat halvempia. Täällä on myös mahdollista tutustua kulttuuriin ja harrastaa monenlaista! Itselleni tärkeä juoksuharrastus on mahdollista toteuttaa Piritan rannassa ja mikäs olisikaan sen parempaa kuin juokseminen meren rannassa. Tallinnassa on myös mahdollista työskennellä osa-aikaisesti, jos niin haluaa.

Kurkkaa lisää tietoja järjestöstä TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti