torstai 21. syyskuuta 2017

Freshman esittäytyy + ensimmäiset kouluviikot

Heippa! Täällä kirjoittelee Helka, vuoden lopussa 20 vuotta täyttävä kauppisfuksi. Valmistuin lukiosta vuoden 2016 keväällä ja viime vuosi meni avoimessa yliopistossa opiskellen ja sen ohella töitä tehden. Tallinnaan muutin Tampereelta, vaikka sydän sykkii edelleen Keuruulle (pikkukylä Keski-Suomessa, hatunnosto niille jotka joskus siitä ovat kuulleet), joka oli kotikaupunkini lähes 12 vuotta. Harrastuksiin kuuluu kaikenlainen liikunta, pääosin lenkkeily ja kuntosali, sekä satunnainen musisointi (Pianot ja viulut jäi Suomeen, joten jäljelle jää suihkussa ja karaokessa laulaminen). Pidän myös ruuanlaitosta ja syömisestä totta kai :D


TTÜ:lle hakeminen tuli konkreettiseksi silloin, kun sain suuren varasijanumeron TAMK:n International Business-linjalta. Toinen ”välivuosi” ei houkutellut, joten laitoin viime tingassa paperit tänne Tallinnaan, ja täällä sitä ollaan! Lähes kolmen viikon kokemuksella voin lämpimästi suositella, itse en ole päivääkään katunut ;) Pitää kyllä antaa iso kiitos ja kumarrus mummolleni, jolta ensimmäisen kerran kuulin koko koulusta! Kiitos mummo <3

Vielä 2 viikkoa sitten olin ilman kämppää, joten vuokrailmoitussivuja tuli selattua monta kertaa päivässä. Onneksi löysin  kivan pienen kodin vartin kävelymatkan päästä vanhasta kaupungista.

Tallinnassa on kahviloita ja ravintoloita jokaisen nurkan takana. Pepsin aamupala oli 5/5  
Alussa riitti haasteita ja hämmennystä. Tallinna oli minulle entuudestaan vieras kaupunki, eikä kavereita pahemmin ollut entuudestaan näillä seuduilla. Lisäksi olin asunnon hankinnan kanssa Matti Myöhänen ja omaan kämppään pääsin vasta viime viikolla. Onneksi suomalaiset opiskelijat pitävät täällä yhtä joten kavereita löytyi jo ensimmäisenä päivänä! Suosittelen käymään mahdollisimman monissa opiskelijatapahtumissa ja riennoissa, niistä aina löytää yhden jos toisen uuden tuttavuuden. Vanhemmilta opiskelijoilta saa neuvoa niin kouluun kuin asumiseen liittyvissä asioissa ja muilta fukseilta vertaistukea. Missään vaiheessa ei ole tuntunut siltä että olisi yksin kaikkien vaikeiden ja uusien asioiden kanssa. 

merkkipino on kasvanut ripeään tahtiin, enään puuttuu haalarit!Jos sitä pari sanaa myös opiskelusta: Itselläni syksyn lukujärjestys tuntuu vielä tässä vaiheessa suht. kevyeltä, vaikka tahti onkin se reilu 30op/semester. Kävin viime vuonna Tampereen avoimessa yliopistossa kauppatieteen peruskursseja, joten osa nyt käytävistä asioista ovat jonkin verran jo tuttuja. Opetus englanniksi ei ole missään vaiheessa tuntunut mahdottomalta ymmärtää (paitsi matematiikassa jossa kaikki meni aluksi ohi ja kovaa) ja siihen on tottunut yllättävän helposti. Kotitehtäviä on jonkun verran, mutta ehkä niitä töitä tekee aina välillä mielummin mukavasti kotisohvalla kuin ankeassa luentosalissa ;)

Hyvää syksyn alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti