lauantai 26. lokakuuta 2013

Tallinnan Tallaajat esittäytyyElina, 20v, International Relations

                                      

Heippa kaikki! 
Olen Elina, 20 vee ja 2. vuoden opiskelija, alunperin Espoon nurkilta ja opiskelen siis nykyään Tallinn University of Technologyn International Relations linjalla. Päädyin Tallinnaan opiskelemaan ehkä hieman samalla tarinalla kuin monet muutkin tänne päätyneet, eli ovet Helsingin valtiotieteelliseen eivät avautuneet ylioppilaskeväänä. En kuitenkaan jäänyt niin sanotusti "tuleen makaamaan", vaan otin selvää eri vaihtoehdoista ja täältä TTU:lta löytyikin itseäni enemmänkin kiinnostava kandiohjelma. Ja hetkeäkään en ole katunut tänne päätymistä! :)


Tiara, 22v, Business 

                                    

    Moikka! 

Nimeni on Tiara ja opiskelen parhaillaan toista kandivuottani Tallinnan Teknillisessä Yliopistossa, linjani on International Business Administration eli suomeksi sanottuna kauppis. Olen 22 vuotta ja alunperin kotoisin Helsingistä. Tulin Tallinnaan (joka tunnetaan muuten myös nimellä Etelä-Helsinki) ensin vähän kokeilumielessä, sillä opiskelupaikka tänne aukesi suht helposti ilman mitään pääsykoerumbaa. 
Tallinnan opiskelijaelämä yllätti kuitenkin niin positiivisesti, että täällä ollaan edelleen eikä muualle meinata! Tallinnaan muutto on tuonut elämääni paljon kaikkea mahtavaa kuten valtavasti uusia ystäviä, viihtyisän kodin, paremman kielitaidon, kenties jopa viisautta korvienväliin sekä paljon muuta mistä kirjoittelen blogiin tarkemmin jatkossa:)

Tua, 22v, Law

                                      


Moikka! 
Oon Tua, 22v. ja toisen vuoden lakiopiskelija TTU:lla. Oon Helsingistä kotoisin, joten Suomenlahtea on tullut reissattua edestakaisin suomalaisten turistien ja virolaisten työmiesten kanssa jo liiankin monta kertaa. TTU:lle päädyin samalla tavalla kuin suurin osa muistakin suomalaisista lakiopiskelijoista - oikiksen ovet Helsingissä eivät avautuneet enkä jaksanut enää pääsykoekevään tuskaista luku-urakkaa. Päätös lähteä Tallinnaan ei ollut helppo ja varmistui vasta viimeisenä hakupäivänä, mutta opiskeluiden alettua nopeasti huomasi, että oikea päätös tuli tehtyä! :)

Erkka, 22v, BusinessTere!
Olen Erkka, 22v. pojankoltiainen Helsingistä. Muutin tänä syksynä tänne ”rapakon taa” tarkoituksena nauttia opiskelusta ja Tallinnan tarjoamasta idyllisestä opiskelijaelämästä. Kun uusi täällä vielä olen, koitan itsellenikin selvittää ja sitten teille kertoa esimerkiksi miten käytännön asiat täällä sujuvat tai mitä mahdollisuuksia tämä kaupunki opiskelijalle avaa. Tapaan olla aina liikkeessä ja keksin uutta ja haastavaa tehtävää. Valaisen mielelläni teille kirjotuksissani miten harrastustoiminta Tallinnassa onnistuu.
Sen voin heti kertoa että Tallinna ottaa uuden opiskelijan erittäin hyvin vastaan! Vanhemmat opiskelijat täällä ovat ystävällisiä ja opastavat jos apua tarvitsee. Opiskelen siis Tallinnan Teknillisessä Yliopistossa International Business Administrationia. Haluaisin joku päivä mahdollisesti tehdä töitä maailmalla, joten kansainvälisessä yliopistossa opiskeleminen englanniksi, näinkin lähellä Helsinkiä ja vanhoja kavereita oli loistovalinta. En ole katunut hetkeäkään ratkaisuani lähteä. Enkä usko että katuisit sinäkään!

Anton, 21v, BusinessHeippa kaikille!

Olen Anton 21v ja asunut nyt Tallinnassa vähän yli vuoden. Suomessa olen kotoisin Espoosta, mutta muuten olen asunut puolet elämästäni ulkomailla.

Tarkoituksena tällä blogilla on kertoa nykyisille ja tuleville Tallinnalaisille elämänmenostani tässä hauskassa kaupungissa.

Tallinnaan minut toi kiinnostus asua muualla kuin tylsässä koto-Suomessa ja ystävieni kehut mukavasta kaupungista sekä yliopistosta.

Kaupunkiin on ollut todella helppo asettua ja olonsa täällä tuntee kotoisaksi. Uskoisin salaisuuden piilevän siinä, että virolaiset ovat pohjimmiltaan hyvin samanlaisia ihmisiä kuin suomalaisetkin.

Opiskelen Tallinnan Teknillisellä Yliopistolla International Business Administrationia toista vuotta ja olen ajatellut erikoistua Finance and Accountingiin. 

Opintoni ovat edistyneet odotetusti ja kurssit ovat olleet kiinnostavia. Ensi syksynä ajattelin lähteä vaihtoon jonnekin, en ole vielä ihan varma minne, mutta unelmana olisi lähteä rapakon taakse Yhdysvaltoihin tai Kanadaan.

Tallinna on tarjonnut minulle paljon uutta. Olen saanut paljon uusia ystäviä, uusia harrastuksia ja mielenkiintoisen työn erään pankin asiakaspalvelusta. 

Vapaa-ajan viettämiseen kaupungissa on lukuisia mahdollisuuksia. Kesäisin harrastan juoksua ja maantiepyöräilyä, talvisin liikkuminen ulkona taas on rajoitettua niin käyn pääosin kuntosalilla.

Vapaa-aika ei onneksi rajoitu ainoastaan liikkumiseen, vaikka se hyväksi keholle onkin. Tallinnassa on monia opiskelijajärjestöjä, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia opiskelijoille. Jos kaikkiin tapahtumiin haluaisi osallistua, menoa olisi varmasti päivittäin. 

Kun muutat Tallinnaan niin suosittelen lämpimästi osallistumaan alussa moniin tapahtumiin, että tutustut varmasti kaikkiin ihaniin ihmisiin, jotka tämän kaupungin ovat valinneet!

Mutta eiköhän tämä ole nyt näin ensimmäisellä kerralla tarpeeksi, jatkossa voit lukea seikkailuistani ja kuulumisista kuukausittain. 
Suosittelen olemaan avoin ja tulemaan Tallinnaan opiskelemaan, et tule varmasti katumaan päätöstäsi.


Antti, 22v, Business 
Moikka!

Olen Antti, 22v. kolmannen vuoden Business Administration -opiskelija. Pääaineina rahis ja laskis. Olen Helsingistä kotoisin ja Tallinnassa on meneillään jo kolmas vuosi. On Tallinna kerennyt aika paljon muuttua omista aloitusajoista tähän päivään. Siitä ja vaihdosta lisää luultavasti myöhemmin. Tällä hetkellä vietän siis kuitenkin vaihtosyksyä Halifaxissa, Kanadassa ja Tallinnaan palailen vasta keväällä. Miksi sitten tulin tai sinun kannattaisi lähteä Tallinnaan? Jos ovet eivät Helsingin kauppikseen avautuneet, Tallinna on seuraavaksi lähin ja varmasti elämisen kannalta halvin vaihtoehto ja esimerkiksi töiden tekeminen Helsingissä ja opiskelu samanaikaisesti Tallinnassa toimii vallan mainiosti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti