tiistai 16. toukokuuta 2017

Vinkkejä vaihtoon

Onnea niille opiskelijoille jotka saivat vaihtopaikan ensi vuodelle!

Muutamia vinkkejä haluan listata mitkä itse olen huomannut toimiviksi näin vaihdossa ollessani.


1. Matkusta! Varsinkin Euroopassa vaihtovuoden suorittavat, mikä täydellinen mahdollisuus! Junat ja bussit ovat halpoja ja usein saat opiskelija-alen. Itse olen kiertänyt Italiaa ja kävin Parisiisissa, vielä olisi tarkoitus kiertää lisää Italiaa kun kokeet on ohitse.

2. Säästä ennen vaihtoa. Yllättävän paljon rahaa saat kulumaan kun on uudessa maassa.

3. Pakkaa viisaasti. Itse pakkasin Suomen kesää ajatellen mutta kun nyt viikon on jatkunut +26 asteen helteet, ei niillä villapaidoilla tee enää mitään; farkutkin tuntuu tuskaisilta. Ota siis oikeasti selvää lämpötiloista ja muista että vaikka mennessä lämpötila saattaa olla kylmä, ei se ehkä ole koko vaihtoa sama.

4. Osallistu kaikkeen. Euroopassa toimiva ESN järjestää vaihtareille retkiä ja tapahtumia viikottain, joihin suosittelen osallistumaan. Olen tutustunut niin moneen uuteen ihmiseen, ja saanut todella läheisiä ihmisiä juurikin näistä ihmisistä. Vaikka äiti vähän huolehtiikin kun tiistai-ilta venyykin beer pongin takia, ei kannata mitään jättää välistä! Itse olen nauttinut koska tiedän että ensi vuotena onkin työt ja kandin kirjoitus edessä joista sosiaalinen elämä tulee kärsimään.


5. Opettele paikallista kieltä. Asiat hoituvat yllättävän paljon helpommin kun kielimuuri ei ole niin suuri. Elekieli on myös kova valtti.

6. Chillaa. Koska itse et voi vaikuttaa kaikkeen ja vastoinkäymisiä tulee joten muista rauhoittua, asiat tuntuu onnistuvan kuitenkin loppujen lopuksi.

7. Käytä aurinkorasvaa.

8. Sisusta huoneesi. Vaikka asuisit uudessa kaupungissasi vain viisi kuukautta on tärkeää että tunnet olosi kotoisaksi. Itselläni auttoi kuvat läheisistä ja uusi päiväpeitto.

9. Ole itsekäs. Vaikka kaverit Suomesta (tai Tallinnasta) haluavat tulla kylään joka viikonloppu, muista että olet tullut vaihtoon itseäsi varten ja on ihan ok sanoa milloin ei voi kyläillä. Seurustelevat huomio, ei; parisuhde ei ole este: täällä suurinosa esimerkiksi seurustelee ja poika/tyttöystävät kyläilevät Roomassa.

10. Rakastu. Vaihtokohteeseen, vaihtoon, ih
misiin ja naapurin kissaan (mummuni mukaan ei niihin italianoihin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti