tiistai 10. marraskuuta 2015

Uudet syystuulet

Moikka, 

Toinen syksy Tallinnassa on mennyt melko hyvin. Itselläni lukuvuosi alkoi muutolla uuteen asuntoon. Viime vuotta vastoin tällä kertaa opiskelut oli pakko aloittaa välittömästi toden teolla, sillä kurssitöitä ja välitestejä alkoi tulla heti.

Kentmannille rakennettuun massiiviseen lasirakennukseen on avattu kaunis Peps -kahvila.


Syyskuun lopussa aloitin uuden harrastuksen, taekwondon. Kyseinen laji, ja ylipäätänsä kaikki kamppailulajit, ovat minulle ennestään täysin tuntemattomia. Onneksi ryhmä onkin tarkoitettu aloittelijoille ja valmennusta saa suomeksi. Treenit ovat iltaisin kolme kertaa viikossa. Vaikka harjoituksissa ei ollakaan aina täysin otsa rypyssä, on madollisuuksia edetä ja asettaa itselleen tavoitteita. Meillä onkin ensimmäinen vyötesti ensi viikolla. Olen huomannut, että on kiva, kun on taas lukion jälkeen säännöllinen harrastus, joka rytmittää opiskelija-arkea. Olenkin kuullut muutaman muunkin kaivanneen omaa "lajiaan" Tallinnaan. Oikeaa ryhmää voi olla kuitenkin hankala löytää kielimuurin tai puutteellisten harrastusmahdollisuuksien takia.


Vielä yksi tunnelmakuva blogiin TSOJ:n upeista vuosijuhlista.
Suunnitelmissani on aloittaa työt opiskelujen lomassa, ja ehkä jopa jäädä myös ensi kesäksi Tallinnaan töihin. Suomenkielisille opiskelijoille työtarjouksia löytää hyvin esimerkiksi yliopiston kautta tai TSOJ:n Fb sivuilta. Meille  toisen vuoden lakiopiskelijoille ajankohtaista alkaa myös olemaan työharjoittelupaikan löytäminen, joka on pakollista kandin tutkintoon.
.
Kadriorg ja sen palatsi, sekä ihana ruska.

Tänään on vielä tavoitteena viimeistellä EU -lawn oikeustapausanalyysi. Itselleni ja monelle muullekin kuulema tuo kurssi on ollut aika työläs. Lukumateriaalinamme on TUT:lle tyypillisten Internetin Moodleen ladattavien tekstien sijaan yli tuhat sivuinen kirja.
Raekoja Plats syyskuisena iltana.


Seuraavan kerran, kun olen taas kirjoittelemassa, ollaankin jo melkein jouluisissa tunnelmissa. Yksi Tallinnan tämän sesongin ehdottomiin kohokohtiin kuuluva joulutori avataan ensi viikon perjantaina Raekoja Platsille!


-Iina

1 kommentti:

  1. Moikka! Teen transmedia projektia Tallinna Ûlikoolin ja Metropolia Amk:in kanssa suomalaisista Tallinnassa ja löysin teidän blogin. Olisitteko kiinnostuneita tulemaan meidän testiryhmään koekaniineiksi, testaamaan pilottiversiota :)? Muhun saa yhteyden mailitse inkeri.alatalo@metropolia.fi.

    VastaaPoista